[97-04]Galant EAxA/W - Tylna wycieraczka w EA2A
Tomek - 21-09-2010, 20:46
fajnie by było gdyby wycieraczka chowała się pod klape bagażnika
fj_mike - 21-09-2010, 20:47
Mi całkiem nie potrzebne Wygląda średnio ale byłem naprawdę zaskoczony tym
VIN autka ze zdjęcia
JMBSREA5AVZ000894
Tomek - 21-09-2010, 20:47
robertdg napisał/a: | tomek84 napisał/a: | choć trzeba przyznać, że nie wygląda to pięknie | dokładnie, ani to piekne, ani niezbyt funkcjonalne w sedanie, gdyz szyba sie nie brudzi tak jak w autach rasy kombi/hatchback |
jak dla mnie, to szyba brudzi się tak samo
ale w 99% sedanów nie ma, taka filozofia
fj_mike - 21-09-2010, 20:49
tomek84, woda się na niej zbiera ale syf tak się jej nie czepia
Juiceman - 21-09-2010, 20:51
P20: MUD GUARD (zbudowany w TYPE)
OS8: WIPER RR HL + / WSHR + A / C
TQT: CRU / CONT WIPER RR + + HL / WSHR + TCL
Ciekawe co to jest ten MUD GUARD ; ) a nie ma on przypadkiem głośnika na tylniej półce?
fj_mike - 21-09-2010, 20:53
Juiceman napisał/a: | P20: MUD GUARD (zbudowany w TYPE) |
Co masz na myśli?
Juiceman - 21-09-2010, 20:55
fj_mike napisał/a: | Juiceman napisał/a: | P20: MUD GUARD (zbudowany w TYPE) |
Co masz na myśli? |
Nie wiem co to za opcja P20 czy do galów na Szwecję był jakiś specjalistyczny alarm zakładany? Czysty OT ?
fj_mike - 21-09-2010, 20:59
MUG GUARD to zwykłe chlapacze - łapacze kamieni błota itp
Też takie mam
Juiceman - 21-09-2010, 21:02
hehehe nie wiedziałem, dzięki. Niestety Niemiec jak zamawiał mojego gala to o tym nie pomyślał; /
fj_mike - 21-09-2010, 21:15
Juiceman, nie załapałem tego zbudowany w TYPE. Built in type oznacza rodzaj zabudowany (tłumaczone po mojemu ).
Kończymy offtopa
robertdg - 21-09-2010, 22:04
tomek84 napisał/a: | jak dla mnie, to szyba brudzi się tak samo | przesiądziesz sie na kombi, to zmienisz zdanie, a wszystko dzieki zawirowaniu powietrza, wylotowego za samochodem, im bardziej sciety/prosty tył, tym bardziej usyfiony, czego nie dotyczy szyby tylnej w sedanie, gdyż jest schowana za tylna klapa w dodatku pod sporym kątem, dlatego brudzi się o wiele mniej.
Swoją drogą, z fizycznego punktu widzenia, najbardziej ekonomiczna jest jazda tuz na ogonie poprzedzajacego (wykorzystując to zawirowanie powietrza), z tym, że problem nastepuje w momencie kiedy poprzedzajacy zacznie hamowac, nawet nie zdazysz zauwazyc mrygniecia swiatel stop jak znajdziesz się pod jego autem.
Tomek - 21-09-2010, 22:08
robertdg napisał/a: | tomek84 napisał/a: | jak dla mnie, to szyba brudzi się tak samo | przesiądziesz sie na kombi, to zmienisz zdanie, a wszystko dzieki zawirowaniu powietrza, wylotowego za samochodem, im bardziej sciety/prosty tył, tym bardziej usyfiony, czego nie dotyczy szyby tylnej w sedanie, gdyż jest schowana za tylna klapa w dodatku pod sporym kątem, dlatego brudzi się o wiele mniej.
Swoją drogą, z fizycznego punktu widzenia, najbardziej ekonomiczna jest jazda tuz na ogonie poprzedzajacego (wykorzystując to zawirowanie powietrza), z tym, że problem nastepuje w momencie kiedy poprzedzajacy zacznie hamowac, nawet nie zdazysz zauwazyc mrygniecia swiatel stop jak znajdziesz się pod jego autem. |
problem w tym, że ja całe 10 lat jeździłem kombiakami i przesiadłem się na sedana
a teorie o zawirowaniach to ja znam
robertdg - 21-09-2010, 22:18
tomek84 napisał/a: | problem w tym, że ja całe 10 lat jeździłem kombiakami | to aż dziw, że nie widzisz różnicy, na szybie tylnej kombiaka po dobrym przejezdzie w syfiastej pogodzie, mozna brud zdrapywac, czego w sedanie nie ma, ba kombiak bez wycieraczki na tylnej klapie to już bylaby porazka - bo szyba potrafi się zasyfic do takiego stopnia, jakbys ja zarzucil zaprawą cementową.
Tomek - 21-09-2010, 22:21
robertdg napisał/a: | tomek84 napisał/a: | problem w tym, że ja całe 10 lat jeździłem kombiakami | to aż dziw, że nie widzisz różnicy, na szybie tylnej kombiaka po dobrym przejezdzie w syfiastej pogodzie, mozna brud zdrapywac, czego w sedanie nie ma, ba kombiak bez wycieraczki na tylnej klapie to już bylaby porazka - bo szyba potrafi się zasyfic do takiego stopnia, jakbys ja zarzucil zaprawą cementową. |
różnica taka, że w sedanie szyba się nie brudzi, ale jak pada czy jest chlapa to i tak nic nie widać,
KaWu - 22-09-2010, 08:29
tomek84 napisał/a: | różnica taka, że w sedanie szyba się nie brudzi, ale jak pada czy jest chlapa to i tak nic nie widać, |
.. albo siada poranna rosa itp. W sedanie trzeba wysiadać i niestety ręcznie ściągać wodę z szyby. Ale fakt-podczas jazdy nie brudzi się tak jak w kombi.
|
|
|