To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant EA2A Tomii'ego

Tomii - 14-09-2010, 20:50

amortyzatory przód Japońskie Kayaba Exel G oraz polecany tu na forum olej do skrzyni biegów Texaco MTF 94 już czekają na wymianę :mrgreen: :

Tomii - 15-09-2010, 21:45
Temat postu: białe kierunki
a tak wyglądają białe kierunki boczne na autku:

prelud - 16-09-2010, 15:51

no podobaja mi sie nowe zakupy :D Oby tak dalej :)
Tomii - 24-09-2010, 21:54

Ciąg dalszy doposażania Galanta, przyszła pora na wymianę głośników przednich na takie cuda :)

opis w dziale CarAudio :
http://forum.mitsumaniaki...t=6961&start=30

Tomii - 02-10-2010, 21:54

olej w skrzyni i amortyzatory przód wymienione, pora się zabrać za naprawę anteny wysuwanej, pasek strzelił w niej tak 10cm od końca :( skrócę ją o tyle i będzie ok.
Aha do naprawy jeszcze czujnik świateł cofania bo raz świecą raz nie.

Psikus - 03-10-2010, 11:39

jak grają głośniki?
Hugo - 03-10-2010, 12:17

Tomii napisał/a:
pora się zabrać za naprawę anteny wysuwanej, pasek strzelił w niej tak 10cm od końca skrócę ją o tyle i będzie ok.
U mnie jest identycznie, na razie to rozebrałem i podparłem 10 centymetrową śrubą maszt i jest non stop wysunięta. Mam prośbę, jeśli uda Ci się to naprawić daj znać.
Tomii - 03-10-2010, 19:05

Psikus napisał/a:
jak grają głośniki?

powiem tak, basu jest trochę mniej niż z fabrycznych ale za to środek i góra jak dla mnie bomba (radio JVC KDG 341), ładnie się uzupełniają z oryginalnym tyłem.

Tomii - 03-10-2010, 19:10

Hugo napisał/a:
U mnie jest identycznie, na razie to rozebrałem i podparłem 10 centymetrową śrubą maszt i jest non stop wysunięta. Mam prośbę, jeśli uda Ci się to naprawić daj znać.

mam w planie obcięcie od dołu najgrubszą części "bata" o tyle samo cm ile urwał się pasek. Antena w sumie będzie krótsza ale nie powinno mieć to wpływu na łapanie fal.
Jak się z tym uporam napewno napiszę.

Hugo - 04-10-2010, 12:09

Tomii napisał/a:
mam w planie obcięcie od dołu najgrubszą części "bata" o tyle samo cm ile urwał się pasek
Kurcze z tego co pamiętam to miałem problem z wyjęciem "bata" z obudowy mechanizmu.
Tomii - 04-10-2010, 17:48
Temat postu: antena automatyczna
antena naprawiona. Aby wyjąć "bat" z obudowy mechanizmu należy odkręcić taki mały wkręcik który znajduje się w uchwycie plastikowym aluminiowej obudowy anteny i wysunąć ją. Tak jak planowałem obciąłem dolną najgrubszą część pręta anteny o tyle cm ile urwała mi się linka z ząbkami - jakieś 10cm (uwaga żeby nie naciąć linki przy skracaniu pręta). Z części którą odciąłem wyciągłem ogranicznik plastikowy który znajdował się na końcu (na dole) i zamontowałem go do skróconego pręta zagniatając go lekko aby nie wypadł. Wyczyściłem dokładnie antenę, zębatki i wszystkie elementy co się w mechaniźmie zwijania znajdowały bo syf był tam straszny, przesmarowałem, poskładałem i teraz śmiga jak malina :)
Jeszcze tylko muszę zamontować osobny włącznik tej anteny gdzieś przy radiu żeby się nie wysuwała jak słucham np płyt.

szpala85 - 04-10-2010, 18:06

Tomii napisał/a:
Jeszcze tylko muszę zamontować osobny włącznik tej anteny gdzieś przy radiu żeby się nie wysuwała jak słucham np płyt.

nie musisz nic montować .... jak masz radio sony to Wyłącz sobie na "CD" opcje TA, TP, AF .... wtedy antena sama się chowa bo nie używasz radia ...... przynajmniej u mnie to działa :wink:

fj_mike - 04-10-2010, 19:46

Tomii, dobry pomysł z anteną. Zerżnę :D
Hugo - 04-10-2010, 23:08

Ja również :D
Tomii - 06-10-2010, 21:51

szpala85 napisał/a:
nie musisz nic montować .... jak masz radio sony to Wyłącz sobie na "CD" opcje TA, TP, AF .... wtedy antena sama się chowa bo nie używasz radia ...... przynajmniej u mnie to działa :wink:

niestety w moim JVC to nie działa :(
Będzie montowany osobny włącznik :)