Nasze Miśki - Galant EA2A Tomii'ego
Tomii - 14-09-2010, 20:50
amortyzatory przód Japońskie Kayaba Exel G oraz polecany tu na forum olej do skrzyni biegów Texaco MTF 94 już czekają na wymianę :
Tomii - 15-09-2010, 21:45 Temat postu: białe kierunki a tak wyglądają białe kierunki boczne na autku:
prelud - 16-09-2010, 15:51
no podobaja mi sie nowe zakupy Oby tak dalej
Tomii - 24-09-2010, 21:54
Ciąg dalszy doposażania Galanta, przyszła pora na wymianę głośników przednich na takie cuda
opis w dziale CarAudio :
http://forum.mitsumaniaki...t=6961&start=30
Tomii - 02-10-2010, 21:54
olej w skrzyni i amortyzatory przód wymienione, pora się zabrać za naprawę anteny wysuwanej, pasek strzelił w niej tak 10cm od końca skrócę ją o tyle i będzie ok.
Aha do naprawy jeszcze czujnik świateł cofania bo raz świecą raz nie.
Psikus - 03-10-2010, 11:39
jak grają głośniki?
Hugo - 03-10-2010, 12:17
Tomii napisał/a: | pora się zabrać za naprawę anteny wysuwanej, pasek strzelił w niej tak 10cm od końca skrócę ją o tyle i będzie ok. | U mnie jest identycznie, na razie to rozebrałem i podparłem 10 centymetrową śrubą maszt i jest non stop wysunięta. Mam prośbę, jeśli uda Ci się to naprawić daj znać.
Tomii - 03-10-2010, 19:05
Psikus napisał/a: | jak grają głośniki? |
powiem tak, basu jest trochę mniej niż z fabrycznych ale za to środek i góra jak dla mnie bomba (radio JVC KDG 341), ładnie się uzupełniają z oryginalnym tyłem.
Tomii - 03-10-2010, 19:10
Hugo napisał/a: | U mnie jest identycznie, na razie to rozebrałem i podparłem 10 centymetrową śrubą maszt i jest non stop wysunięta. Mam prośbę, jeśli uda Ci się to naprawić daj znać. |
mam w planie obcięcie od dołu najgrubszą części "bata" o tyle samo cm ile urwał się pasek. Antena w sumie będzie krótsza ale nie powinno mieć to wpływu na łapanie fal.
Jak się z tym uporam napewno napiszę.
Hugo - 04-10-2010, 12:09
Tomii napisał/a: | mam w planie obcięcie od dołu najgrubszą części "bata" o tyle samo cm ile urwał się pasek | Kurcze z tego co pamiętam to miałem problem z wyjęciem "bata" z obudowy mechanizmu.
Tomii - 04-10-2010, 17:48 Temat postu: antena automatyczna antena naprawiona. Aby wyjąć "bat" z obudowy mechanizmu należy odkręcić taki mały wkręcik który znajduje się w uchwycie plastikowym aluminiowej obudowy anteny i wysunąć ją. Tak jak planowałem obciąłem dolną najgrubszą część pręta anteny o tyle cm ile urwała mi się linka z ząbkami - jakieś 10cm (uwaga żeby nie naciąć linki przy skracaniu pręta). Z części którą odciąłem wyciągłem ogranicznik plastikowy który znajdował się na końcu (na dole) i zamontowałem go do skróconego pręta zagniatając go lekko aby nie wypadł. Wyczyściłem dokładnie antenę, zębatki i wszystkie elementy co się w mechaniźmie zwijania znajdowały bo syf był tam straszny, przesmarowałem, poskładałem i teraz śmiga jak malina
Jeszcze tylko muszę zamontować osobny włącznik tej anteny gdzieś przy radiu żeby się nie wysuwała jak słucham np płyt.
szpala85 - 04-10-2010, 18:06
Tomii napisał/a: | Jeszcze tylko muszę zamontować osobny włącznik tej anteny gdzieś przy radiu żeby się nie wysuwała jak słucham np płyt. |
nie musisz nic montować .... jak masz radio sony to Wyłącz sobie na "CD" opcje TA, TP, AF .... wtedy antena sama się chowa bo nie używasz radia ...... przynajmniej u mnie to działa
fj_mike - 04-10-2010, 19:46
Tomii, dobry pomysł z anteną. Zerżnę
Hugo - 04-10-2010, 23:08
Ja również
Tomii - 06-10-2010, 21:51
szpala85 napisał/a: | nie musisz nic montować .... jak masz radio sony to Wyłącz sobie na "CD" opcje TA, TP, AF .... wtedy antena sama się chowa bo nie używasz radia ...... przynajmniej u mnie to działa |
niestety w moim JVC to nie działa
Będzie montowany osobny włącznik
|
|
|