[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Zarówka w bagazniku SB
mkrawcz1 - 26-08-2010, 13:26
5W chyba krótsza i cieńsza jest...
pekaes - 06-09-2010, 13:28
gzesiolek napisał/a: | piomic, a pewny jestes? |
Odświeżam nieco wątek/pytanie. Czy w Sedanie jest przełącznik lampki bagażnika? Bo wczoraj zauważyłem, że lampka nie świeci i zastanawiam się, czy żarówka się przepaliła, czy też coś nieopatrznie przestawiłem wkładając bagaże... Przełącznika jakoś nie mogę zlokalizować...
mazin - 06-09-2010, 18:15
pekaes napisał/a: | gzesiolek napisał/a: | piomic, a pewny jestes? |
Odświeżam nieco wątek/pytanie. Czy w Sedanie jest przełącznik lampki bagażnika? Bo wczoraj zauważyłem, że lampka nie świeci i zastanawiam się, czy żarówka się przepaliła, czy też coś nieopatrznie przestawiłem wkładając bagaże... Przełącznika jakoś nie mogę zlokalizować... |
No nie, do takiego luksusu to trzeba mieć ładniejszego i lepiej wykonanego SB-ka
pablo diablo - 10-03-2012, 21:13
Ja się zastanawiam jak zrobić takie podświetlenie w bagażniku w swoim SB może być włącznik ręczny i mieć zasilanie własne. I tu prośba do tych co mają seryjne podświetlenie bagażnika by pstryknęli fotki jak to jest w originale pomoże mi to w adaptacji własnego światła, czami nocą naprawdę się przydaje.
mazin - 10-03-2012, 22:35
pablo diablo napisał/a: | Ja się zastanawiam jak zrobić takie podświetlenie w bagażniku w swoim SB może być włącznik ręczny i mieć zasilanie własne. I tu prośba do tych co mają seryjne podświetlenie bagażnika by pstryknęli fotki jak to jest w originale pomoże mi to w adaptacji własnego światła, czami nocą naprawdę się przydaje. |
Zastanów się nad tym dobrze, bo żona ma kupioną w carrefourze lampkę na baterie, ledówkę za 11 złotych - oświetla bardzo dobrze, baterie przetrzymały ponad rok, w tym dwie mroźne zimy - sprawdza się bardzo dobrze. Zdarzyło się, że jakiś bagaż włączył jej t lampkę przez przypadek, świeciła się Bóg wie ile dni (dwa, trzy?) i świeci nadal. Do dużego bagażnika możesz zapodać dwie sztuki, po jednej z każdej strony. Lapkę włącza się naciskając część świecącą.
W tesco z kolei sa lampki szufladowe, tj. wyłączające się po zbliżeniu magnesu (jest w komplecie) - jeżeli da się tylko w sedanie taką zamontować w taki sposób, żeby przy otwieraniu bagażnika odsuwał się od niej magnes (czyli np. magnes na klapie, ale wtedy lampka musi być na brzegu bagażnika) to możesz próbować. Ta pierwsza me tę przewagę, że jest na małe paluszki, ta z tesco na trzy "pastylki, za to masz trzy sztuki za 9 zł;-)
Acha, w biedronce za 20 dychy są takie z czujnikiem ruchu, reagują na podczerwień, ale świecą przyzwoicie - nie wiem tylko czy uda się tak przymocować taką w bagażniku, żeby czujnik łapał np twarz, bo na ubranie może nie zareagować. W lidlu zaś za 19 zeta bywają dwie sztuki w komplecie - też takie naciskane jak ta pierwsza opisana przeze mnie, ale te mam od pół roku w garażu, używam sporadycznie.
Mam świra na punkcie latarek (tych mam kilkadziesiąt), na lampkach "znam się" tylko marketowych
pablo diablo - 10-03-2012, 22:40
Montowane do klapy czy w bagażniku?
mazin - 10-03-2012, 22:46
pablo diablo napisał/a: | Montowane do klapy czy w bagażniku? |
Z boku we wnętrzu bagażnika, do plastiku, na taśmie dwustronnej.
A jak szukasz czegoś lepszego,tj firmowego,to to powinno świecić nienajgorzej.
risc - 23-04-2012, 15:20
Witam,
Żeby nie zakładać nowego topic-u wykopałem ten. Mam takie pytanko czy ktoś może dać namiar gdzie w necie można kupić żarówkę do bagażnika? bo szukam jakoś i nigdzie nie mogę namierzyć. Byłem dzisiaj w sklepie motoryzacyjnym z nadzieją że dokupię, niestety pierwsza którą pani mi sprzedała okazała się być za duża (gabarytowo), a jak poszedłem wymienić na mniejszą to okazała się być za mała... niestety tą którą wymontowałem na wzór zgubiłem
|
|
|