[96-02]Colt CJ0 - silnik -ubywa olej
krzysieg - 14-06-2011, 13:49
Cytat: | Jeśli auto nie było przegrzane i nie ma żadnych widocznych wycieków to najprawdopodobniej wina uszczelniaczy zaworowych. A jaki masz przebieg i czy znasz historię auta? |
Z tego co czytałem to jak by były winne uszczelniacze to by zakopcił na zimnym a tak nie jest .
Przebieg 175500 .
Auto sprowadzone , książka serwisowa nie prowadzona do końca .Także historii nie znam .
Dziwi mnie strasznie że nagle zaczął brać olej .
Silnik nie ma wycieków .
Silnik jak się rozgrzeje to temperatura jest w połowie skali i tak zostaje .
mani4c - 14-06-2011, 15:40
Nikt nie bierze pod uwagę uszczelniaczy przy rozrządzie, a mianowicie uszczelniaczy wału korbowego? Przecież stamtąd też może ładnie cieknąć olej.
krzysieg - 14-06-2011, 15:53
Cytat: | Nikt nie bierze pod uwagę uszczelniaczy przy rozrządzie, a mianowicie uszczelniaczy wału korbowego? Przecież stamtąd też może ładnie cieknąć olej. |
Zakładam że mechanik zwróciłby na to uwagę przy wymianie rozrządu - wymieniałem 2000 km temu .
mani4c - 14-06-2011, 16:55
krzysieg napisał/a: | Cytat: | Nikt nie bierze pod uwagę uszczelniaczy przy rozrządzie, a mianowicie uszczelniaczy wału korbowego? Przecież stamtąd też może ładnie cieknąć olej. |
Zakładam że mechanik zwróciłby na to uwagę przy wymianie rozrządu - wymieniałem 2000 km temu . |
Uszczelniacze mogą polecieć tak sobie, nawet nie wiesz kiedy...
krzysieg - 14-06-2011, 17:05
To może być i to bo jak pisałem Nagle zaczął brać olej , zobaczę czy tam gdzieś nie cieknie spod pokrywy paska rozrządu , już zapomniałem jak to wygląda
Teraz ojciec weźmie colta i go depnie pod górkę ja pojadę za nim i zobaczę czy dymi oczywiście wcześniej będzie rozgrzany .
plecho1 - 14-06-2011, 23:01
Taki wyciek poza silnik na pewno byś zauważył na parkingu, jak pisałeś około 1l na 1000km.
A ciśnienie sprężania już sprawdzałeś?
|
|
|