To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - czy napewno pompa

Krzyzak - 01-09-2010, 22:36

możliwość jest zawsze - wpadnij na Spota 15-go września, to zabiorę sprzęt
Hagi - 02-09-2010, 14:47

postaram się byc
Moomin - 02-09-2010, 14:58

Hagi napisał/a:
postaram się byc

Sprawdź u siebie jak możesz ten czujnik temp. oleju w skrzyni. Ciekaw jestem czy też będziesz miał takie dziwne wartości.

Piwor - 03-09-2010, 19:03

Krzyzak, chyba po 2002 lub 2004 jest OBD2.
Krzyzak - 03-09-2010, 19:55

to zależy od auta
ale GDI rządziły się swoimi prawami :)

_eco - 21-04-2011, 20:47

Krzyzak napisał/a:
Hagi, ja mam evoscana z kabelkiem na OBD2
pytanie tylko czy ta cari obsługuje już OBD2?
jeśli masz problem z odpalaniem w cieplejsze dni, to z reguły winne są wtryskiwacze - leją paliwo, bo z powodu zanieczyszczeń nie są w stanie się prawidłowo zamknąć
podwyższone obroty też mogą być z tym związane - bogatsza mieszanka i ECU tak steruje przepustnicą, by zachować mieszankę stechiometryczną

Doklejam się do tematu gdyż już nie wiem co mam robić... Przyszło ocieplenie i auto nie odpala. Zaczyna się trzecie lato jak jeżdże Cari 1.8 GDI 2002r. . Zimą nie ma problemów z odpalaniem, a w cieplejsze dni raz odpala, raz nie. Po dwóch wizytach w ASO dałem sobie z nimi spokój. Nie ma żadnego błędu. Auto czasem nie odpala dziesiątki razy. Dziś problem pojawił się pierwszy raz w tym roku - prawie rozładowałem akukulator łudząc się że w końcu odpali i skończyło się na pchaniu na parking. Pomocy!!!
Nie chcę wymieniać wszystkiego po kolei bo to koszty więc proszę zorientowanych forumowiczów o wskazówki.
pozdrawiam.