Forum ogólne - Najpiękniejsze trasy
jurekschroda - 08-09-2010, 11:39
Polecam tzw obwodnicę bieszczadzką, a konkretnie fragment Cisna - Ustrzyki Górne
yalook - 08-09-2010, 14:10
jaca71 napisał/a: | Ojców - Pieskowa Skała ... |
Byłem tam trzy tygodnie temu - trasa faktycznie bardzo urokliwa; bliskość skał i maczuga herkulesa dają niezapomniane wrażenia z jazdy
mystek - 08-09-2010, 14:53
#JCH i Halbog - dokładnie o tej samej drodze powiadamy . Droga Oswalda Balzera (nie Oskara). Tam dość sporo samochodów dalej stoi na poboczach, więc pewnie jest tam wejście na jakiś szlak na Morskie czy tam w Tatry.
A z dróg (nie)polecanych, to droga na Słowacji z Keżmaroku przez Rakusy w stronę Łysej Polany gdzie po lewej stronie mijamy meeega zacofanie cywilizacyjne, tj Romską osadę. Widok niesamowity, jak ludzie czysczą dywany na asfalcie. To nie mój filmik, ale to właśnie ta sama osada, z tym, że koleś jechał od drugiej strony, w stronę Keżmaroku - http://www.youtube.com/watch?v=SGnUDXjwyGI
j-rules - 08-09-2010, 15:01
jesli chodzi o widoki (chociaz nie tylko) to fajny jest tez odcinek 977 Cięzkowice>Sędziszowa>kierunek Gorlice. Co prawda w Ciezkowicach po powodziach byly pewne ubytki w poboczach (a szkoda bo ogolnie fajna nawierzchnia byla) dalej jest juz nieco gorzej, ale za to fajne serpentynki na "dach świata" no i widok na szczycie - super. OD Sędzisozwej fragemtny lepszej nawierzchni. W sumie chwile juz tam nie jechalem, moglo sie cos zmienic.
mismen1980 - 08-09-2010, 15:20
krzychu napisał/a: | No właśnie już kiedyś zainspirowany Top Gear-em gdzie szukali najlepszej drogi w Europie miałem zapytać gdzie w PL jest takowa droga pełna zakrętów, ale za to idealnym asfaltem, ładnie wykończonymi poboczami itd itp....
W okolicy mam parę takich dróg, ale każda ma jakieś wady. | No właśnie miałem napisać podobną treść. Tutaj nie możemy narzekać na brak "widokowych" dróg, no niestety z ich jakością to już troszeczkę gorzej.
costa brawa - 08-09-2010, 21:36
j-rules, tak jak pisze kierunek z tarnowa na tuchow i tam juz do wyboru na Gorlice DW 977 ewentualnie przez Grabów (po powodziach zamknieta droga) na Krynice - (przez gorlice rowniez dojedziemy do Grabowa - tez fajnie sie jedzie fajne widoki
i to co Cichanos pisal okolice Krosna zarabiste do jazdy - mozna tak od Ropczyc przez Wiśniowa do Krosna, ewentualnie z wiśniowej do Strzyżowa i z tamtad do Lutczy i do wyboru rzeszow - krosno (DK9 rzeszow -barwinek fajne zakrety i ogolnie w gore i dol nonstop )
drogi ogolnie w dobrym stanie - miejscami dziury, bez tragedii - ostatnio nawet sobie taka traske motorkiem smignalem tarnow- tuchów- gorlice-jaslo-ropczyce-mielec bardzo fajne widoki i przyjemna jazda
dodatkowo rowniez czesto jezdze (bo akurat na narty smigam do Laskowej-Kamiannej ) trasa Bochnia -Limanowa - jak sucho to fajnie sie tam pruje przy czym z predkosciami przepisowymi czy tez nawet ponizej dozwolonej sie ma wrazenie jakby sie grzalo drugie tyle po tych zakretach szczegolnie w terenowce itp bo jest duzo takich przelamań na zakretach z gory w dol i tak na zmiane
|
|
|