[92-96]Colt CA0 - [ALL] amory
p0gr0m - 14-10-2006, 00:21
kola mam 15 cali 195/55 i niewiem czy to przez to czy nie ale jest tragedia, boje sie jezdzic po dziurach ze mi sie colt rozpadnie i dalej bede twierdzil ze lubie twarde zawieszenia, ale w colcie na gazowkach jest do du.. :] pzdr
Anonymous - 14-10-2006, 00:34
to ty nie jezdziles na moich zuzytych amorkach co tlumia gorzej niz koni sport z oponami 195/40/16:)
kola i tak sa wieksze niz powinny byc:)(w sensie profil)
€
na kayabach nowkach jezdzilem i dla mnie bomba, moze cos masz nie tak z zawiasem?
p0gr0m - 14-10-2006, 00:56
no a co jeszcze mialo by do kultury jazdy amory, sprezyny i ?
Hubeeert - 14-10-2006, 00:57
gumy
p0gr0m - 14-10-2006, 01:54
hm ktore gumy ?
Anonymous - 14-10-2006, 07:42
p0gr0m napisał/a: | hm ktore gumy ? |
Jezli masz 15 cali zbyt duza masa felg i opon moga stanowic problemy dla zawiechy colcika lzejsze 14 calowe felgi i wyzszy profil zdecydowanie lepiej sluza maluchowi na dziurach ja mialem felgi 15" cali szerokosci 7 cali i rzeczywiscie nie dalo sie jezdzic po dziurach.
Hubeeert - 14-10-2006, 09:44
p0gr0m napisał/a: | hm ktore gumy ? |
W zawieszeniu + oczywiściwe rodzaj opon. Inaczej jeździ się na takich z miękkim barkiem (cywilnym) inaczej na HP (High Performance)
p0gr0m - 14-10-2006, 21:43
hubeeercie odpowiedz mi na to pytanie, ktore gumy w zawieszeniu moga byc na tyle zryte aby nowe amortyzatory gazowe i sprezyny robily z colta czolg
Anonymous - 15-10-2006, 13:59
ja mam założone B4 z przodu i jestem zadowolony płaciłem 220zl/szt i nie uważam żeby były jakieś twarde(miałem wybór B4 czy KYB cena na kożyść KYB-210zł(gazowe)), ważne że nowe bo stare juz miały 200 000 i najlepiej luż nie tłumiły.
ROMEL - 15-10-2006, 15:06
Gumy które mogą uczynić dźwiekowo z auta czołg (przy twardym zawieszeniu) to:
TYŁ:
- mocowanie amorka w kielichu
- silent block tylnej belki - czyli gumy tylnej belki
Przód
- mocowanie amrka - poduchy amrka
- gumy wahacza...
Na prawdę nie wiem na co narzekacie.... jeżdze na twardym zawieszeniu ori GTI mam 15 calowe felgi z oponą NOKIAN (wzmacniany boki opony) 195 szerokie i 55 wysokie... jeżde po Wrocławiu i nie narzekam,... komfort średni - ale prowadzenie ideał..
PZDR
Krzyzak - 16-10-2006, 13:58
pogrom - wyrobią się , będzie lepiej; jeszcze będziesz zadowolony; ponadto - jak pisał Deenbe - fabrycznie w Colcie sa gazówki (z tyłu); chcesz więcej komfortu, to jeździj na profilu, jak producent przewidział - 70 czy 80 a nie 55
Anonymous - 27-03-2007, 16:09
Witam!
Po przeczytaniu mam do was pytanie w zwiazku z amortyzatorami.Przymierzam sie do obnizenia zawieszenia, jestem na kupnie Koni sport z regulacja tlumienia ale nie wiem czy mi finanase pozwola dlatego miedzyczasie szukam tez innych sprotowych amorkow pod rowniez sportowe sprezyny voglandta.Kieruje do was pytanko bo pewnie jestescie bardziej doswiadcznomi MM odemnie.Jakie amorki najlepsze widze jedni KYB drudzy Bilstein.W pewnym momencie mozna zglupiec.Wiem ze decyzja zalezy odemnie ale chce uslyszec od was czy warto pompowac tyle kasy w koni jeszcze dosc trudno dostepne czy kupic inne(sprawdzone przee kogos z was).Zamierzam amatorsko pojezdzic w kjsach,kreciolach dlatego szukam zawiechy pod tym katem.
Pozdrawiam i czekam na jakiekolwiek info od Was
bwr
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<nieaktualne>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Juz zdecydowalem, Koni
"wielkie dzieki" za doradzenie Panowie :/
pozdrawiam
bwr
Anonymous - 09-07-2007, 15:01
Hej
Jak sprawują się amortyzatory? Ja właśnie jestem na etapie poszukiwania jakiś, czy ty masz amorki KONI z lini sport? Myślałeś nad czymś innym? Ile zapłaciłeś za komplet?
Wiem że dużo pytań ale jak dasz radę to będę wdzięczny za odpowiedź na wszystkie
Pozdrawiam
Paweł
Anonymous - 09-07-2007, 16:09
Pawian napisał/a: | Jak sprawują się amortyzatory? Ja właśnie jestem na etapie poszukiwania jakiś, czy ty masz amortyzatory KONI z lini sport? Myślałeś nad czymś innym? Ile zapłaciłeś za komplet? |
Siemanko Pawian,
sluchaj powiem ci tak, kazdemu ale to na prawde kazdemu bede polecal zestaw Koni Sport, auto zachowuje sie na drodze perfecto, pelna kontrola nad autem po prostu je czujesz.Nie to zebym reklamowal ale naprwde sprawdza sie praktyce.Istnieje mozliwosc 3 ustawien tlumienia na przod ( seria/twardy/Mega twardy) talk samo w przypadku tylu (seria/mega twardy).Gdybym na dzien dzisiejszy mial kupic zawieche to wlasnie ta zadna inna.Jak dysponujesz wieksza kasa np 3 tys to polecam juz gwint ale innej firmy chyba Supersprint/supersport czy cos takiego.Gwinty Koni zaczynaja sie od okolo 5 tys w gore.Komplet kosztowal mnie 1600 zl i jak narazie byl to moj najlepszy zakup oczywiscie wczesniejszy udany zakup to Misiek heh
pozdrawiam i zycze udanych zakupów.
P.S Jezeli bylbys chetny istnieje mozliwosc zamowienia Koni sport w firmie Rako Kraków, w chwili obecnej moge liczyc na wieksze bonusy bo kupilem juz u nich taki zawias po 2 biore od czasu do czasu rozne podzespoly do Miska.Jakbyc o PW
pozdrówki!
Anonymous - 10-07-2007, 11:13
Witam
Dzięki za info!! Będę zakładał chyba KONI (do tych sprężyn co mam) ale myślę także nad podwyższeniem zawieszenia, bo Colt taki twardy że dziewczyna marudzi. Więc może całe zawiszenie zmienię razem ze sprężynami.
Pozdrawiam
Pawian
|
|
|