Nasze Miśki - Bydlak
SiM - 22-09-2010, 12:08
polecam końcówki firmy ulter. nie są tanie ale za to dobrej jakości.
luckyluck - 22-09-2010, 13:30
Patrzyłem w katalogu Ultera i jeśli chodzi o podwójne końcówki, to nie ma takich spełniających mój wymóg. Musi być owalna i wymiar najlepiej coś koło 80x70 jednej rury.
Szczerze mówiąc na allegro spośród 11 stron i ponad pięciuset ofert wybrałem zaledwie 3 spełniające kryteria.
robertdg - 22-09-2010, 14:33
luckyluck, kup końcówke do spawania, bo i tak bedziesz musiał przerabiac ori wylot, gdyz przy tej koncowce bez przeróbek wygladało by to najwyzej dostatecznie.
luckyluck napisał/a: | Patrzyłem w katalogu Ultera i jeśli chodzi o podwójne końcówki, to nie ma takich spełniających mój wymóg. Musi być owalna i wymiar najlepiej coś koło 80x70 | Słabo patrzyłeś, bo jakiś miesiac temu widzialem taka w sklepie, z Ultera ofkors
luckyluck - 22-09-2010, 15:23
Robertdg oczywiście, że wylot do przerobienia. Nie wspominałem o tym, bo było to dla mnie oczywiste.
Cytat: | Słabo patrzyłeś, bo jakiś miesiac temu widzialem taka w sklepie, z Ultera ofkors |
Tu jest katalog Ultera. Nie ma nic. Może widziałeś coś ze starych zapasów lub rozmiarowo większe/mniejsze.
robertdg - 22-09-2010, 19:03
luckyluck napisał/a: | Nie ma nic | A co to za pozycja N2-10-1 Owal 95/65 przecież pisałeś, że chciałes: luckyluck napisał/a: | najlepiej coś koło 80x70 | A ja wtedy tą końcówke miałem w ręce i wymiary brałem na oko (gdyż się zbytnio nie interesowalem wymiarami i nie prosiłem o suwmiarke), bo tak z ciekawości sobie oglądałem, albo N2-10/N2-10K, ewentualnie zawsze możesz zadzwonić i dorobią Ci wymagana końcówke, jak ja u nich zamawiałem, to gość o tym wspominał, problemów nie ma, ewentualnie, możesz zakupić 2 pojedyncze koncowki i spawacz który Ci to będzie montował zespoli Ci to w całość.
Ja zanim zdecydowałem się na końcówke, to chyba przez tydzień robiłem formy z tektury i wymiarowałem je względem wycięcia w zderzaku, chciałem coś co będzie w miare stosownie pasować, a nie będzie wyglądać, jakby pod maska siedział silnik z Ikarusa
luckyluck - 22-09-2010, 19:48
robertdg napisał/a: | zawsze możesz zadzwonić i dorobią Ci wymagana końcówke, jak ja u nich zamawiałem, to gość o tym wspominał, problemów nie ma |
No to zmieniałoby postać rzeczy, bo
wydaje mi się zbyt duża. To prawie 10cm w poziomie, x2 + przerwa, to już będzie koło 20cm a również Cytat: | chciałem coś co będzie w miare stosownie pasować, a nie będzie wyglądać, jakby pod maska siedział silnik z Ikarusa |
A teraz napiszę skąd u mnie wymóg 80x70. Otóż gdy kupiłem auto, była już zamontowana końcówka o takich wymiarach i zderzak był wycięty właśnie pod nią. Jednak końcówka była lekko pordzewiała i wydech też lichy. Tak więc "nowy" wydech już mam więc pozostaje wybór końcówki.
luckyluck - 27-09-2010, 19:15
Obiecane zdjęcie środka... Trochę niewyraźne i brudno wewnątrz ale zawsze coś.
Psikus - 27-09-2010, 21:34
pięknie
luckyluck - 28-09-2010, 10:07
Od dzisiaj wydaję zakaz chwalenia auta na tym wątku! Rozpieścita mi Bydlaka jak nic.
Zamiast chwalić można napisać: może być...
mkm - 28-09-2010, 13:11
Może być
Psikus - 28-09-2010, 21:20
Ok,niech będzie. załamany dywanik pasażera, a fuuuj
luckyluck - 28-09-2010, 22:59
No tak lepiej...
Co do dywanika. Jak widzicie są welurowe i ostatnio wyjmuję do trzepania a na dywaniku guma rozdeptana (musiałem gdzieś wdepnąć i nieświadomy zaniosłem do auta). Ileż się musiałem namęczyć aby ją zeskrobać. Maskara .
Kiedyś słyszałem żeby zaschniętą gumę do zamrażalnika włożyć ale przecież nie będę pchał dywanika do lodówki.
Marcin666 - 29-09-2010, 11:37
Może być?no raczej!!!Czarna skórka...oj podkradłbym Ci ją w moim srebrnym misiu
sprawdziłaby się idealnie
Psikus - 29-09-2010, 13:13
luckyluck, lodem ja potraktowac trzeba
luckyluck - 29-09-2010, 22:58
Psikus, gdyby położyć woreczek z lodem na niej, może by i zmarzła cholera.
Ale na razie wyskrobana palcami. Bleeee...
|
|
|