To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Nalepka ekologiczna Niemcy-Jaką norme spełnia Galant?

Krzyzak - 15-09-2010, 15:35

chyba mówimy o tym samym :)
tytuł był: Nalepka ekologiczna :) - jak widać nie ma nic wspólnego z ekologią, tylko o kasę chodzi (bo obrót w interesach p.t. kupno nowego auta to też kasa)

Owczar - 15-09-2010, 15:37

Spokojnie, stare pójdą do PL :lol:
wawer82 - 15-09-2010, 22:05

Wysłałem papiery z zapytaniem do Dekra i czekam na odpowiedz. Dam znać jak już poznam szczegóły.
misiu-bisi - 17-09-2010, 22:46

mój rekin r 99 z faterlandu miał naklejkę zieloną z 4-ką-czyżby spełniał euro 4?
pipi_ja - 17-09-2010, 23:07

Właśnie mnie też to interesowało bo mój jest z 97 i też przyjechał z zieloną naklejką.
Ucieszyło mnie to ale i zdziwiło, że taki stary z taką normą.

Kaucz - 18-09-2010, 01:05

A moim zdaniem to z tymi naklejkami to jak w Polsce z przeglądami pewnych aut :roll: Masz kasę to masz naklejkę :roll:
wawer82 - 22-09-2010, 13:13

Nie wiem Panowie na jakiej zasadzie są one wydawane. Ja otrzymałem zieloną z 4 ... koszt to 99zł w DEKRA :wink:
Lipa - 02-10-2010, 22:30

Często śmigam do WROGA 8) , mam zieloną naklejkę, kiedyś sie o to nie czepiali, teraz Polak+brak naklejki=50euro kary :P oni tylko na to czekają by za coś Ciebie udupić...

Naklejkę w sztaulandii kupisz na byle jakiej dekrze, koszt różny, od 15 do 25euro, idziesz do gościa z dowodem i on patrzy w swoje śmieszne katalogi i wydaje Ci naklejkę

Wpisuje na niej numer rejestracyjny i przyklejasz ja na szybę od wewnątrz.

Teraz tak, wjeżdżając do każdego większego miasta masz oznaczone kolorami różne strefy, tzw Umwelt zone, i teraz im dalej od centrum to masz oznaczone strefy na czerwono, trochę bliżej żółto a najbliżej zielony, czyli mając żółtą naklejkę nie możesz wjechać do zielonej strefy itd, wszystko jest bardzo dobrze pooznakowane :wink:

Dokładnie takie coś