To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój biały pancernik :)

Misiek :) - 16-09-2010, 14:20

koszmarek napisał/a:
choinka z pancernika będzie :)

co do świąt...
wszystko zmienia aby było na niebiesko, bo jak widze zielone podświetlenie to mam ochhote wyłączyć światła... nieznosze tego koloru jak Maretzky białych led :P P

koszmarek - 16-09-2010, 14:30

błędów to się zastanowię czy wybaczę :P A na serio to ciekawa jestem jak będzie wyglądał ten Twój Gal :) To kiedy skończysz? :D
koszmarek - 16-09-2010, 14:31

a fioletowe jakby dać? :>
londolut - 16-09-2010, 14:42

Misiek :) , nie kombinuj z tym CA. Wsadź 165 do drzwi a gwizdki na deskę i po sprawie. Skrzynia basowa na 165 to porażka, która nie zagra wcale. Masz fajny zestaw Helixa a z tego co mówisz to nie chcesz, żeby to grało dobrze. Jak będziesz kupował radio to popatrz w instrukcji, żeby miało mocne końcówki (20-21W) i wtedy jak zapniesz Helixy pod radio a skrzynie przez piec w bagażniku to będziesz zadowolony. To moja propozycja...

Co do podświetlenia ja bym zaryzykował pomarańczowe.

Gratuluję zakupu.

Misiek :) - 16-09-2010, 14:46

myślałem o fioletowych, ale żarówki które miałem szybko straciły kolor i nie ma fioletowych ledów
Co do drzwi to nie chce dziurawić.
Radio mam pionier deh 6300 r więc nie złe
Myśle o skrzyni tk czy inaczej.
Naprawde szkoma mi boczków pod głośniki niszczyć, chyba żebym dostał gdzieś już z dziurami pod głośniki
W całku miałem ten zestaw pod wzmak i grało nieźle :) tylko drzwi były nie wygłuszone.
Tu tego błędu bym nie popełnił

londolut - 16-09-2010, 15:00

Misiek :) napisał/a:
szkoma mi boczków pod głośniki niszczyć, chyba żebym dostał gdzieś już z dziurami pod głośnik
Poszukaj, bo warto. Z taki fajnym radiem w konfiguracji, którą podałeś w poprzednim poście to cały zestaw zagra jak zwykły bushmen czy jak to tam - po prostu nie jak.
Misiek :) - 16-09-2010, 15:32

dokładniej mam deh 6300r i mam zamiar zmienić na takie samo lub baardzo podobne (też deh 6x00) bo w tym mi wyświetlacz padł, zestaw odseparowany helix DB62,1 i wzmak magnat rave560
ten wzmak i to radio są chyba dla siebie stworzone... takie wrażenie z colta odniosłem.
Moja dziewczyna mi suszy ghłowe, że szkoda boczków pod nóż... bo ładne, bo fajne i mają kieszonke w miejscu gdzie wstawił bym głośniki.
londolut, mieszasz mi koncepcje aaudio :?
sam już niewiem co mam robić :cry:

Misiek :) - 16-09-2010, 15:34

cóż dlatego pisze o moich planach aby ludzie z większym doświadczeniem mnie naprostowali...

A co do 10. z przodu w desce może by się dało CB podłączyć...

macia - 16-09-2010, 21:47

Misiek, co do kolorków podświetlenia to się nie wtrącam, choć mam swoje zdanie na ten temat :wink: Ale boczków to bym nie ruszał, bo naprawdę szkoda psuć... :roll:
Misiek :) - 16-09-2010, 22:46

no i mam mętlik w głowie :/
i dziwna rzecz, raz działają długie, a raz jak włączam to mam tylko pozycyjne...
i do tego mój kolega (hurtownik żarówek) nie wie jakie żarówki jako te co są w guzikach...
a część podświetleń w guzikach nie działa :/

Misiek :) - 18-09-2010, 00:32

Pewnie niewielu z Was wie, że zbieram modele(miniatury) aut.
O ile model colta CA0 jeśli był kiedykolwiek produkowany, to nie zostawił nawed śladu po sobie, o tyle modele gala E3 są... za garnicą:(
A dał bym wiele, za biały hatchback w kolorze białym w skali najlepiej 1/43, akle żadną skalą bym nie pogardził...
jak biały hatchback to każda skala, a jak hatchback to 1/43
a ebay za granicą są niby hatchback, ale nie białe...
Tak apropos auta, to jutro jadę do Marka w sprawie regulacji rozrządu... mam nadzieje, że wszystko się uda.
Napisze co i jak jak będe miał odebrane autko:)
Żarówki zamówione oprócz tych do przycisków, ale jestem coraz bliżej rozwiązania sprawy.

mitsu_pl - 18-09-2010, 15:37

Co do podświetlania zegarów, to możesz w bardzo łatwy i szybki sposób zrobić sobie białe, mianowicie wyciągasz oryginalne żaróweczki i ściągasz z nich te zielone "kondoniki" wtedy zaczyna wszytko ładnie świecić na biało ;) Ja tez kombinowałem z kolorami, ale drażniło mnie to, że czerwone pole w obrotomierzu robiło się nie czerwone ale fioletowe lub zielone itp....
Co do głośników (ja mam sedana) to z przodu zmieniłem na lepsze średniotonówki, dorzuciłem gwizdki na słupkach i w półkę wrzuciłem 16cm basowe. Grało to dość fajnie, ale postanowiłem dorzucić małą tubę ze wzmacniaczem (jakiś tam 12" "alpiard" ;) ) i jestem teraz w zupełności zadowolony ;) Jak dla mnie gra i głośno i wystarczająco daje basikiem :D
Oczywiście mowa jest o E38A, a nie E88A ;)

Misiek :) - 18-09-2010, 21:24

Dziś byłem u Marka...
do zrobienia hamulce, tylny prawy wogłle niedziała...
rozrząd był całkowicie źle zrobiony... AutoR się nie popisał
Żarówki zmieniłem a do guzików będe miał w tym tygodniu :)
do konserwacji podwozie...

Jutro będe miał wyregulowany zapłon, płyn w wysprzęgliku i żarówki do przednich świateł...

Jutro dokładniej napisze co i jak zrobione i co jeszcze do zrobienia...
Acha, i rozrząd z pompą paliwa, uszczelnienie miski olejowej...

Misiek :) - 18-09-2010, 21:24

niebieskie podświetlenie jest fajne:)
Krzyzak - 18-09-2010, 21:32

niebieskie podświetlenie jest fajne:)

męczy oczy, razi i wnerwia :) - przynajmniej mnie...

akle żadną skalą bym nie pogardził
1:1 :) ???