[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Problem z poziomowaniem świateł
BodzioBDG - 30-09-2017, 02:09
apikus napisał/a: | Xenony mają samopoziomowanie, więc nie ma pokrętła, Jak jest coś nie tak z ich ustawieniem to chyba tylko ASO, albo mechanic z MUT III. |
Lampy Lancera - z bi xenon - z samo poziomowaniem mają opcję "ręcznej" regulacji za pomocą śrubokręta.
Otwierasz maskę, i wkładasz śrubokręt centralnie pod kątem prostym do reflektora - jest jedna śrubeczka która pozwoli na regulację. -> wypróbowane i sprawdzone.
Jak chcesz najprościej to jedziesz na stację diagnostyczną i prosisz o regulację - kolo za jakieś 20 zł zrobi to od ręki.
Edit: generalnie to w Lancerach były zwykłe xenony?
Światła długie realizowane za pomocą tych które służą w bi xenonie do doświetlania zakrętów?
MarekZp - 01-11-2019, 13:43 Temat postu: [CY3A 1.8] Wyjęcie zaślepki od regulacji świateł. Cześć,
Mam taki kłopot z tą zaślepką zaznaczoną na foto. Za żadne skarby nie mogę jej wyjąć. Nie ma tam kompletnie miejsca, a i nie widać czy tam są jakieś bolce do odchylenia czy coś. Czy powinna wyjść do środka czy na zewnątrz.
Według Vinu mam najbogatsze wyposażenie, a nie ma tam tego pokrętła regulacji.
W tą zaślepką jest włożona jakaś kostka z z kablami - to ją należy podpiąć pod pokrętło?
Grzegorz42 - 01-11-2019, 17:45
MarekZp,
Jeśli najbogatsze wyposażenie to masz lampy ksenonowe, które same się poziomują,
dlatego masz zaślepkę.
MarekZp - 02-11-2019, 01:17
Grzegorz42 napisał/a: | MarekZp,
Jeśli najbogatsze wyposażenie to masz lampy ksenonowe, które same się poziomują,
dlatego masz zaślepkę. |
A to nie wiedziałem. A da się je jakoś ręcznie wypoziomować? Świecą za bardzo do góry. Oświetlają znaki, a nie drogę, przez co wszyscy z naprzeciwka mi mrugają.
Edit:
Znalazłem na forum:
Kod: | https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1540788#1540788 |
brylekVFR - 09-11-2019, 19:56
Wystarczy przeczytać co jest napisane wyżej,
BodzioBDG napisał/a: |
Lampy Lancera - z bi xenon - z samo poziomowaniem mają opcję "ręcznej" regulacji za pomocą śrubokręta.
Otwierasz maskę, i wkładasz śrubokręt centralnie pod kątem prostym do reflektora - jest jedna śrubeczka która pozwoli na regulację. -> wypróbowane i sprawdzone.
|
MarekZp - 10-11-2019, 19:17
brylekVFR napisał/a: | Wystarczy przeczytać co jest napisane wyżej,
BodzioBDG napisał/a: |
|
|
Pytanie zadałem w osobnym temacie stworzonym osobiście. Dopiero po napisaniu w nim, że znalazłem odpowiedź na forum dodając link, moderator przeniósł moje posty tutaj. Dlatego wygląda to tak jakbym zadał pytanie pod postem BodzioBDG.
|
|
|