To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Strasznie dymi z wydechu :(

Hugo - 16-10-2006, 08:20

Jak nie przegrzał silnika to głowica nie pękła. Bo niby czemu. kostuch jeśli chodzi o zapach z rury wydechowej to miałem na myśli spalanie płynu chłodniczego a nie oleju.
szpala85 - 16-10-2006, 09:04

mi dymi zawsze rano jak sie zimno robi (ale to bardziej woda paruje ) (zima ,jesien) (i tez mi troche oleju bierze ale tym sie akurat nie przejmuje , niech sobie pali (jak nie posmaruje to nie pojedzie :P ) , kiedys mi dym lecial z rury ,ale tylko wtedy jak colta na pych odpalalem bo aku padal (przez alternator zle podlaczony byl ) taki czrny dym :wink:
Anonymous - 16-10-2006, 09:56

Romel przy pękniętej głowicy zawsze staje się troszkę mułowaty, ale w tym przypadku jak to była wymieniana uszczelka to raczej stawiał bym na kat wyprzedzenia zapłonu, ale nie wykluczam głowicy bo jeśli miała duże odchylenia od normy i nie była planowana to mogła pęknąć.
Hugo - 16-10-2006, 10:56

Przecież kolega napisał, że ubywa mu płynu chłodniczego, więc coś z górą silnika jest nie tak (głowica, uszczelka pod nią). kostuch co ma ustawienie zapłonu do ubytków płynu w chłodnicy?
ROMEL - 16-10-2006, 14:24

A niby dlaczego przy pękniętej głowicy ma być mułowaty?? rozmię ciężkie palenie, nierówna praca itd... ale na wysokich silnik potrafi różne media przepalić że nawet tego nie czuć... po drugie jakie to musiałoby być pęknięcie pokaźnych rozmiarów...
Ale tak czy inaczzej masz rację.... przy pękniętej głowicy czy tez walniętej uszczelce są same problemy... mniejsze lub większe,,, zależy od egzemplarza...

PZDR

Anonymous - 16-10-2006, 14:38

ubytek może być spowodowany nieszczelnym układem, nie wiem czy to sprawdzał, a jeśli idzie płyn do paliwa to zawsze będzie słabszy bo traci oktany, a z tego co wnioskuję to kolega musi mieć spore ubytki jak po wymianie uszczelki i to niedawno zauważył ubytek płynu.