To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Problem z kontrolką od ciśnienia oleju

Bartek - 16-10-2006, 07:21

Szukaj w okolicach filtra oleju (w 4g64 jest max 10 cm od niego). Po zdjęciu osłony silnika nie da się nie zauważyć. Niech tylko Cię nie myli czujnik poziomu oleju, który jest na bocznej ścianie miski olejowej....
Hubeeert - 16-10-2006, 07:39

Bartek, a miska się różni wymiarami od tej z 4G63 i 4G61? Bo jak nie to bym sobie założył taką z czujnikiem.
pa_pi - 16-10-2006, 07:41

Dzięki bartek zaraz wjazd na kanał i poszukiwania, dzięki za informację jak znajdę dam fotkę :)
Anonymous - 16-10-2006, 15:47

moja lampka zapala przy starcie ale tylko czasami
jak silnik nagrzany zaczyna sie mruganie
chyba panewki jeden silnik zatarłem
kto wie co robić (mam pozwolenie na broń) :(

pa_pi - 16-10-2006, 16:01

centralnie to jest mój czujnik :) znajduje się z tyłu silnika centralnie na środku. Już wiem że jest padnięty :( , kto wie na czym się go osadza ? widać tam jakąś pastę czy coś.

Anonymous - 22-01-2007, 12:36

Witam.Dzisiaj rano moj Gal 2,5 V6 odmówił posłuszeństwa- zapaliła sie lampka kontrolna oleju - uzupełniłem olej - był na min, ale lampka dalej swieci...i silnik nie zapala.Czy ktoś ma lekarstwo na takie objawy?
pa_pi - 22-01-2007, 13:59

piosa - nie mam pojęcia co się mogło stać. Wiem tylko że od poziomu oleju jest inna pomarańczowa dioda, natomiast u mnie się dioda od ciśnienia oleju sama naprawiła :)

Pozdrawiam

Piotrek

KarolS - 22-01-2007, 14:16

A ja w ramach ciekawostki powiem Wam jak było u mnie w autku.
Problemem była zapalająca się kontrolka ciśnienia oleju (TU do poczytania).
Jak się okazało przyczyną nie była ani pompa ani czujnik ciśnienia oleju, a wgnieciona miska olejowa :x . Wgniecenie było akurat na wysokości smoka zasysającego olej z miski, przez co był on nieco przytkany. W momencie gdy pojawiły się mrozy i olej zgęstniał, pojawił się problem ciśnienia w układzie. Po wyklepaniu miski, wszystko wróciło do normy.

Anonymous - 22-01-2007, 14:24

To zle....odłaczyłem kabelek od czujnika poziomu oleju - odłączyłem klemę na 10 minut i swieci sie dalej.....Czy ta kontrolka jest jeszcze od innych płynow ??Pomocy
metzger - 10-12-2008, 19:39

Pozwolę sobie odkopać temat,

potrzebuję wymienić czujnik ciśnienia oleju, ale wpierw muszę go kupić, znalazłem w IC kilka np K44001 od JC, podejdzie on do mojego gala? Będę potrzebował kanału żeby go wymienić, czy też może sięgnę od góry?

pozdrawiam