Carisma - Techniczne - Mulenie podczas jazdy na stałych obrotach
klawy - 27-09-2010, 14:03
Filterki odebrane,cena w ASO 40,74zł za 2 sztuki.Rano zaczynam "walkę" z ich wymianą.Wrażeniami się podzielę.
Kamilofone - 28-09-2010, 21:53
Widzę że cena na zimę jeszcze trochę stopniała
Czekamy na wieści jak autko będzie się zachowywało po wymianie filterków !
klawy - 30-09-2010, 13:03
Witam
Filterki wymienione.W sobotę wrzucę fotki z ich wymiany.Samochód mam jeszcze na "kanale" bo wymieniam EGR-a i dopiero wtedy zrobię dłuższą trase i napisze o efektach tych działań.
klimek - 15-10-2010, 03:31
klawy napisał/a: | Ja swoją pompę myłem benzyną ekstarkcyjną(włożyłem pistolet do słoiczka i do boju) a następnie sprężonym powietrzem wszystko przedmuchałem.To cholerstwo trzeba dobrze umyć i wyczyścic bo tam składasz metal do metalu i musi być lusterko.Jak będziesz miał te filterki to daj znać,zdzwonimy się i co będę mógł to Ci pomogę. |
Witam ponownie dwa dni temu dostałem moje oczekiwane filterki jutro a raczej już dzisiaj mam tylko pytanie odnośnie czyszczenia tej pompy mam pistolet taki na powietrze do którego jak wspomniałeś można wlać benzynkę ekstrakcyjną i wydmuchuje ją pod ciśnieniem, natomiast nie zaszkodzi to pompie wc? wkońcu te filterki mają za zadanie zapobiec przedostawaniu się syfu do środka. Natomiast nawet jeśli się tam już jakoś przedostał i gdzieś ulokował czy nie lepiej już żeby sobie tam został i nie próbować tego myć żeby go nie rozpuścić? a wyciągnąć tylko stare filterki i założyć nowe? Jak preferujesz? Jak możesz to podeślij też numerek telefonu na pw to się skontaktuje późnym popołudniem. Z góry dzięki
klawy - 15-10-2010, 10:25
To jaki sens jest wymiany filterków jeżeli jakieś syfki mają pozostać w pompie.Przemyj dobrze pompe.Te cholery tak się mocno trzymają że ja wyjmowałem je korkociągiem do wina.Ale poprawę widać.
klimek - 18-10-2010, 08:12
klawy napisał/a: | To jaki sens jest wymiany filterków jeżeli jakieś syfki mają pozostać w pompie.Przemyj dobrze pompe.Te cholery tak się mocno trzymają że ja wyjmowałem je korkociągiem do wina.Ale poprawę widać. |
Jeszcze nie miałem czasu zabrać się za wymianę filterków ale popatrzyłem pod maskę i chciałbym dla rozwiania niepewności jeszcze zapytać te dwa filterki jeden znajduje się na dole koło pompy hamulcowej a drugi z od tylu i idzie jakby do bloku? natomiast na przewodzie od góry na pierwszy rzut rzucającym się w oczy nie ma filterka?
wit71 - 27-12-2010, 16:36
Temat znalazłem miesiąc temu-typowe objawy jak w pierwszym poście.Do tej pory wszystko było robione(wymiana filtra paliwa,czyszczenie pwc,kasowanie błędów,czyszczenie przepustnicy itp),ale w końcu kupiłem filterki.Dziś już jeden wymieniłem-ten ważniejszy i auto nie do poznania.Brak szarpania w przedziale od 2,500 do 3,000 rpm i autko żwawsze.Nareszcie jeżdzi jak trzeba-2 bieg do czerwonego pola,3 bieg do czerwonego pola i nic się nie działo(odpukać)4 biegu nie było gdzie wrzucić. Dzięki za zdjęcia i pomoc.Filterki kupiłem we Wrocławiu w ASV LIDER diler MITSHUBISHI w cenie 20,35 zł/szt
CycuBoss - 13-08-2011, 13:31
Można prosić o zdjęcia filtrów i z montażu
przemekx303 - 13-08-2011, 20:13
No nie , wstydziłbyś się zadawać takie głupie pytania , ponad rok na forum i pacierza nie zna , przeczytaj jeszcze raz temat tylko DOKŁADNIE , a znajdziesz odpowiedź
zbyszekrz - 22-08-2011, 19:42
witam kolegow a ja bym chcial sie dowiedziec czy jak odkrece ten przewod na dwie srobki chcac wymienic filterek?czy potem nie bede mial nieszczelnosci na nim??jak on jest tam uszczelniony??jakis oring czy uszczelka??
SHELLER35 - 23-08-2011, 07:36
zbyszekrz napisał/a: | witam kolegow a ja bym chcial sie dowiedziec czy jak odkrece ten przewod na dwie srobki chcac wymienic filterek?czy potem nie bede mial nieszczelnosci na nim??jak on jest tam uszczelniony??jakis oring czy uszczelka?? |
Nie bój się.W środku jest mały oring.Musisz tylko uważać przy wkładaniu,żeby zrobić to delikatnie i z czuciem, bo jak włożysz krzywo i na chama,to oring się zetnie i będzie się lało. Wszystko jest ze sobą dość ciasno spasowane.Powodzenia.
zbyszekrz - 23-08-2011, 16:38
dzieki wielkie jak dostane filterek to wymiana
|
|
|