To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Mulenie podczas jazdy na stałych obrotach

klawy - 27-09-2010, 14:03

Filterki odebrane,cena w ASO 40,74zł za 2 sztuki.Rano zaczynam "walkę" z ich wymianą.Wrażeniami się podzielę.
Kamilofone - 28-09-2010, 21:53

Widzę że cena na zimę jeszcze trochę stopniała :)
Czekamy na wieści jak autko będzie się zachowywało po wymianie filterków !

klawy - 30-09-2010, 13:03

Witam
Filterki wymienione.W sobotę wrzucę fotki z ich wymiany.Samochód mam jeszcze na "kanale" bo wymieniam EGR-a i dopiero wtedy zrobię dłuższą trase i napisze o efektach tych działań.

klimek - 15-10-2010, 03:31

klawy napisał/a:
Ja swoją pompę myłem benzyną ekstarkcyjną(włożyłem pistolet do słoiczka i do boju) a następnie sprężonym powietrzem wszystko przedmuchałem.To cholerstwo trzeba dobrze umyć i wyczyścic bo tam składasz metal do metalu i musi być lusterko.Jak będziesz miał te filterki to daj znać,zdzwonimy się i co będę mógł to Ci pomogę.

Witam ponownie dwa dni temu dostałem moje oczekiwane filterki jutro a raczej już dzisiaj mam tylko pytanie odnośnie czyszczenia tej pompy mam pistolet taki na powietrze do którego jak wspomniałeś można wlać benzynkę ekstrakcyjną i wydmuchuje ją pod ciśnieniem, natomiast nie zaszkodzi to pompie wc? wkońcu te filterki mają za zadanie zapobiec przedostawaniu się syfu do środka. Natomiast nawet jeśli się tam już jakoś przedostał i gdzieś ulokował czy nie lepiej już żeby sobie tam został i nie próbować tego myć żeby go nie rozpuścić? a wyciągnąć tylko stare filterki i założyć nowe? Jak preferujesz? Jak możesz to podeślij też numerek telefonu na pw to się skontaktuje późnym popołudniem. Z góry dzięki

klawy - 15-10-2010, 10:25

To jaki sens jest wymiany filterków jeżeli jakieś syfki mają pozostać w pompie.Przemyj dobrze pompe.Te cholery tak się mocno trzymają że ja wyjmowałem je korkociągiem do wina.Ale poprawę widać.
klimek - 18-10-2010, 08:12

klawy napisał/a:
To jaki sens jest wymiany filterków jeżeli jakieś syfki mają pozostać w pompie.Przemyj dobrze pompe.Te cholery tak się mocno trzymają że ja wyjmowałem je korkociągiem do wina.Ale poprawę widać.

Jeszcze nie miałem czasu zabrać się za wymianę filterków ale popatrzyłem pod maskę i chciałbym dla rozwiania niepewności jeszcze zapytać te dwa filterki jeden znajduje się na dole koło pompy hamulcowej a drugi z od tylu i idzie jakby do bloku? natomiast na przewodzie od góry na pierwszy rzut rzucającym się w oczy nie ma filterka?

wit71 - 27-12-2010, 16:36

Temat znalazłem miesiąc temu-typowe objawy jak w pierwszym poście.Do tej pory wszystko było robione(wymiana filtra paliwa,czyszczenie pwc,kasowanie błędów,czyszczenie przepustnicy itp),ale w końcu kupiłem filterki.Dziś już jeden wymieniłem-ten ważniejszy i auto nie do poznania.Brak szarpania w przedziale od 2,500 do 3,000 rpm i autko żwawsze.Nareszcie jeżdzi jak trzeba-2 bieg do czerwonego pola,3 bieg do czerwonego pola i nic się nie działo(odpukać)4 biegu nie było gdzie wrzucić. :mrgreen: Dzięki za zdjęcia i pomoc.Filterki kupiłem we Wrocławiu w ASV LIDER diler MITSHUBISHI w cenie 20,35 zł/szt
CycuBoss - 13-08-2011, 13:31

Można prosić o zdjęcia filtrów i z montażu :)
przemekx303 - 13-08-2011, 20:13

No nie , wstydziłbyś się zadawać takie głupie pytania , ponad rok na forum i pacierza nie zna , przeczytaj jeszcze raz temat tylko DOKŁADNIE , a znajdziesz odpowiedź
zbyszekrz - 22-08-2011, 19:42

witam kolegow a ja bym chcial sie dowiedziec czy jak odkrece ten przewod na dwie srobki chcac wymienic filterek?czy potem nie bede mial nieszczelnosci na nim??jak on jest tam uszczelniony??jakis oring czy uszczelka??
SHELLER35 - 23-08-2011, 07:36

zbyszekrz napisał/a:
witam kolegow a ja bym chcial sie dowiedziec czy jak odkrece ten przewod na dwie srobki chcac wymienic filterek?czy potem nie bede mial nieszczelnosci na nim??jak on jest tam uszczelniony??jakis oring czy uszczelka??

Nie bój się.W środku jest mały oring.Musisz tylko uważać przy wkładaniu,żeby zrobić to delikatnie i z czuciem, bo jak włożysz krzywo i na chama,to oring się zetnie i będzie się lało. Wszystko jest ze sobą dość ciasno spasowane.Powodzenia.

zbyszekrz - 23-08-2011, 16:38

dzieki wielkie jak dostane filterek to wymiana :D