Outlander II GEN Techniczne - KOS
janekzpolic - 24-09-2010, 19:32 Temat postu: Re: KOS
zalesik napisał/a: | janekzpolic napisał/a: | mam pytanie czy u was też na tylne drzwi ten system nie dziala czy ja mam coś popsute??? |
Spróbuj tej kombinacji:
Step 1: Press and hold Lock #1 button.
Step 2: While holding down the Lock #1 button, wait four seconds and then Press and hold Unlock #2 button (do not allow more than ten seconds to pass).
Step 3: Keep holding down both buttons and then release Lock #1 button first.
Step 4: Release Unlock #2 button second. | i co to daje ?bo u mnie nie widzę żadnych rezultatów .
mitsu00 - 24-09-2010, 20:03
skaut napisał/a: | mitsu00 kręcisz Napisałeś wcześniej cytuję:
"Nie działa i nie mam prawa działać. Czujki KOS-a masz tylko w przednich drzwiach."
A to IMHO nie prawda. Czujniki KOS są we wszystkich drzwiach z zamkami
Tak? |
Czujki KOS-a po wewnętrznej stronie klamki znajdują się tylko w przednich drzwiach i w tylnej klapie. Mam tu na myśli miśka sprzed liftu. Jeśli w glonojadzie zamontowali je na wszystkich klamkach to fakt pomylilem się, ale coś mi się zdaje że chyba jest tak samo jak w moim, Zbyszka i reszty bandy
13zbyszek13 - 24-09-2010, 20:19
sylb napisał/a: | Jeżeli otworze tylną klapę jako pierwszą (częsty przypadek po sklepem aby włożyć zakupy) a potem przednie (oczywiście bez uzbrajania alarmu) to po ich zamknięciu włącza mi się alarm. |
Coś masz nie tak jak otwieram klapę jako pierwszą otwierają się również drzwi i dezaktywuje się alarm .Nie ma znaczenia które z trzech drzwi otworzę jako pierwsze.Ja ma jeszcze tak że jak alarm /drzwi pozamykane /jest włączony to złożone mam lusterka jak wyłączę alarm to drzwi się otwierają i rozkładają lusterka
[ Dodano: 24-09-2010, 20:22 ]
skaut napisał/a: | tylne otwieram podchodząc do samochodu z kluczykiem w kieszeni. |
Jak masz zamknięty samochód to możesz otworzyć tylne drzwi / prawe,lewe /jako pierwsze wyłączając w ten sposób alarm ?
regon - 24-09-2010, 20:26
[quote Jak masz zamknięty samochód to możesz otworzyć tylne drzwi / prawe,lewe /jako pierwsze wyłączając w ten sposób alarm ?[/quote]
Tak
13zbyszek13 - 24-09-2010, 20:34
To masz jakąś inną wersję.
Ja mam z przed liftu i sensory do otwierania i zamykania dotykowego bez kluczyka mam trzy ,w przednich drzwiach i klapie tylnej.
regon - 24-09-2010, 21:11
13zbyszek13 napisał/a: | To masz jakąś inną wersję.
Ja mam z przed liftu i sensory do otwierania i zamykania dotykowego bez kluczyka mam trzy ,w przednich drzwiach i klapie tylnej. |
ups, żle cię zrozumiałem, miałem na myśli tylne drzwi jako klapa bagażnika - mój MO jest tuż przed liftem
Anonymous - 24-09-2010, 21:50
mam po lifcie i jest tak jak pisał zbyszek. Prawy i lewy przod oraz tylna klapa. Bez znaczenia co otworzysz jako pierwsze. Lecz zauwazyłem ze tył łapie lepiej niz przod.
13zbyszek13 - 25-09-2010, 09:30
Cytat: | Lecz zauwazyłem ze tył łapie lepiej niz przod. |
Ja nie widze różnicy
mitsu00 - 25-09-2010, 12:01
Dzisiaj odebrałem auto z serwisu po awarii i sprawdziłem jeszcze raz czy po wewnętrznej stronie klamek w tylnych drzwiach (nie klapie bagaznika) są czujki KOS-a. Nie ma ich, nigdy nie bylo i nie ma nawet w glonojadach. Nie jestem więc w stanie pojąć jak niektórzy otwierają auto pociągając za klamkę tylnych drzwi? Żeby otworzyć auto nie wystarczy bowiem samo zbliżenie pilota do klamki, ale dotknięcie czujki ręką oraz posiadanie pilota w zasięgu nadajnika.
13zbyszek13 - 25-09-2010, 12:13
mitsu00 napisał/a: | Dzisiaj odebrałem auto z serwisu po awarii i sprawdziłem jeszcze raz czy po wewnętrznej stronie klamek w tylnych drzwiach (nie klapie bagaznika) są czujki KOS-a. Nie ma ich, nigdy nie bylo i nie ma nawet w glonojadach. Nie jestem więc w stanie pojąć jak niektórzy otwierają auto pociągając za klamkę tylnych drzwi? Żeby otworzyć auto nie wystarczy bowiem samo zbliżenie pilota do klamki, ale dotknięcie czujki ręką oraz posiadanie pilota w zasięgu nadajnika. |
kolega się sprostował , pomyliły mu się tylne drzwi z klapą
sylb - 25-09-2010, 14:48
Fakt, klapa lapie lepiej sygnał. Nigdy nie miałem najmniejszego kłopotu z otwarciem za to z przodu już tak. Mając kluczki w kieszeni czasem muszę wręcz dotknąć brzuchem klamki by zadziało, zauważyłem, że jak mam blisko telefon komórkowy kluczyków to bardzo wpływa na działanie lub raczej na niedziałanie.
regon - 25-09-2010, 15:06
kolega się sprostował , pomyliły mu się tylne drzwi z klapą [/quote]
nic mi sie nie pomyliło tylko źle zrozumiałem ....
13zbyszek13 - 25-09-2010, 20:16
regon napisał/a: | nic mi sie nie pomyliło tylko źle zrozumiałem .... |
Na jedno wychodzi
regon - 25-09-2010, 20:50
13zbyszek13 napisał/a: | regon napisał/a: | nic mi sie nie pomyliło tylko źle zrozumiałem .... |
Na jedno wychodzi |
nie na jedno, pomylić drzwi bagażnika z drzwiami bocznymi? duża różnica.
13zbyszek13 - 26-09-2010, 06:50
regon napisał/a: | nie na jedno, pomylić drzwi bagażnika z drzwiami bocznymi? duża różnica. |
Zgadzam się nawet bardzo duża !!!
|
|
|