To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Wersja 5-cio miejscowa vs wersja 7-mio miejscowa.

andrzejski - 28-09-2010, 21:23

Odebralem samochod.

Czy wasz jest tez taki glosny? Mam na mysli halas od opon, szumi tak, ze zaglusza czasem radio. Moge wymienic opony na jakies cichsze, ale mysle, ze powinni fabrycznie montowac cos odpowiedniego. Wkurza mnie to prawde mowiac. :evil:

bonito - 28-09-2010, 23:12

andrzejski - nie czytasz forum? To nie opony - to sławetne wygłuszenie Outlandera (a raczej jego brak)... Pozostaje się przyzwyczaić :(
bonito

andrzejski - 29-09-2010, 04:57

bonito napisał/a:
andrzejski - nie czytasz forum? To nie opony - to sławetne wygłuszenie Outlandera (a raczej jego brak)... Pozostaje się przyzwyczaić :(
bonito

:( Da sie cos z tym zrobic?
To juz Pajero byl o wiele cichszy, a przeciez tam to dopiero ma co halasowas.

dab - 29-09-2010, 06:31

andrzejski napisał/a:

niestety tu glownie halasuje silnik, a takiego na szczescie w Pajero nie bylo nie ma i nie bedzie :lol:
Mozna wytlumic sobie dodatkowo auto ale takie profesjonalne wykonanie zeby to mialo sens to koszt kilku tysiecy zlotych. (odpal googla i znajdziesz sporo takich firm)

13zbyszek13 - 29-09-2010, 08:51

andrzejski napisał/a:
Da sie cos z tym zrobic?

zainwestuj w dobry sprzęt grajacy

dab - 29-09-2010, 15:01

13zbyszek13 napisał/a:
zainwestuj w dobry sprzęt grajacy

No normalnie "Wujek dobra rada"! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

regon - 29-09-2010, 16:03

andrzejski napisał/a:
Odebralem samochod.

Czy wasz jest tez taki glosny? Mam na mysli halas od opon, szumi tak, ze zaglusza czasem radio. Moge wymienic opony na jakies cichsze, ale mysle, ze powinni fabrycznie montowac cos odpowiedniego. Wkurza mnie to prawde mowiac. :evil:

Mam benzyniaka i halas od opon jest faktycznie słyszalny, zimówki są cichsze. Można zrobić wyciszenie, zastanawiam się nad tym.

13zbyszek13 - 05-10-2010, 08:59

regon napisał/a:
zimówki są cichsze

????

janekzpolic - 05-10-2010, 10:01

dab napisał/a:
andrzejski napisał/a:

niestety tu glownie halasuje silnik, a takiego na szczescie w Pajero nie bylo nie ma i nie bedzie :lol:
Mozna wytlumic sobie dodatkowo auto ale takie profesjonalne wykonanie zeby to mialo sens to koszt kilku tysiecy zlotych. (odpal googla i znajdziesz sporo takich firm)
ten sam silnik w pasku czy superbie jest prawie zupełnie niesłyszalny , to ta japońska oszczędność i brak wygłuszeń
dab - 05-10-2010, 14:41

13zbyszek13 napisał/a:
regon napisał/a:
zimówki są cichsze

????

...mniejszy kontakt z droga to i mniejszy szum....

[ Dodano: 05-10-2010, 14:44 ]
janekzpolic napisał/a:
ten sam silnik w pasku czy superbie jest prawie zupełnie niesłyszalny

potwierdzam, czesto jezdze taka wersja i cisza jak makiem zasial w porownaniu do outka :cry: :evil: powinni dawac w katalogu opcje "WYCISZENIE" za doplata oczywiscie, zaloze sie ze schodzilo by im to jak cieple buleczki...
A o osiagach - przyspieszenia i spalanie tez nie wspomne..no ale to juz inna kwestia wagi i gabarytow....

regon - 05-10-2010, 16:21

po zmianie opon zimowych na letnie była duża różnica w hałasie (na nie korzyść letnich). Cały czas nie jeździ sie po śniegu lub lodzie, poprostu są cichsze i tyle.
rezon - 05-10-2010, 16:45

dab napisał/a:
.mniejszy kontakt z droga to i mniejszy szum....
ten sam rozmiar i na tym samym samochodzie
dab - 05-10-2010, 16:47

rezon napisał/a:
dab napisał/a:

i pewnie ten sam typ/producent opony? :lol: 8)
cuda panie, cuda :badgrin:

mitsu00 - 05-10-2010, 16:53

Eeee tam narzekacie że opony wam szumią..... Przejedźcie się autem z oponami zimowymi na kolcach. To jest dopiero akustyka :finga:
rezon - 05-10-2010, 17:20

dab napisał/a:
rezon napisał/a:
dab napisał/a:

i pewnie ten sam typ/producent opony? :lol: 8)
cuda panie, cuda :badgrin:
Producent ten sam, ale nie ten sam typ opon w- więc nie cuda, tylko technologia. Testowane w Octavii - letnie Michelin ori założony przy produkcji (czyt. tanie) i zimowe Primacy Alpin PA3 - zdecydowanie ciszej, bardziej miękka guma, itd... W porównaniu do zimowych wynalazków no name, które dostałem gratis przy zakupie od dealera to w ogóle bez porównania pod każdym względem. Bardzo dużo zależy od opon.