To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Pomocy!!!:(

Raval - 14-10-2010, 17:24

Witam. No więc potwierdziło się to co pisaliście o segerze jest pękniety... Tylko teraz mam kolejny problem bo nie mogę go nigdzie dostać:(

remi gdzie kupiłeś nowy seger?? mnie sklepy odsyłają do serwisu twierdząc że nie mają nic takiego. Tylko jeden sklep zaproponował że mogą spróbować na zamówienie załatwić. Czy naprawdę jest tak ciężko dostać ten seger?? pozdrawiam

remi - 15-10-2010, 11:56

ja nie kupiłem oryginalnego. Jak go wyciągnąłem (na szczęście udało mi się wyciągnąć dwa kawałki) to pojechałem z nim do znajomego mechanika i on mi coś dobrał. Dobrał mi seger chyba do łożysk. Jest on tej samej średnicy i grubości (chyba 2,5 mm). Różni się trochę kształtem, bo ma troche większą przerwę, do jego ściągania nie są nacięcia tylko dziurki i nie jest tej samej szerokości, tzn. w najwęższym miejscu jest taki sam jak oryginał ale potem się rozszerza, tak że na przeciwko rozcięcia jest jakieś dwa razy szerszy, przez co półoś nie chciała wejść prosto i musiałem wsadzić ją lekko pod katem (najpierw dwa "kamienie" w miejscu gdzie seger był wąski a jak one weszły to trzeci pozostały - lub odwrotnie - nie pamiętam) nie jest to trudne - nic na siłę wchodzi lekko, każdy da radę, a przy używaniu nie robi żadnej różnicy. Ja zapłaciłem za niego 10 zł. Na razie działa mam nadzieję, że tak zostanie. powodzenia.

[ Dodano: 16-10-2010, 10:19 ]
Raval,

mój mail to
reminator@op.pl

wyślij jak to u Ciebie wyglada jak dam radę to pomogę.

Raval - 11-12-2010, 16:15

Witam wszystkich

Autko zostało zrobione trochę to zajęło ale się udało:) Dziękuję wszystkim za pomoc i cenne informacje:) pozdrawiam