Nasze Miśki - a
Misiek :) - 01-11-2010, 18:47
krzychu napisał/a: | A co chciałeś pokazać? Niebieskie dresiarsko-ziomaskie postojowe? |
wg mnie białe led (to chyba białe led bo niebieskie led są bardziej niebieskie) jest ok, ale ta tablica rej na boku zderzaka wygląda nieciekawie, przynajmniej w tym świetle
Anonymous - 01-11-2010, 19:12
po 1 postojówki sa białe a po 2 nie chcialem pokazac postojówek tylko rejestracje z boku kolega ;D
krzychu - 01-11-2010, 19:14
leigimas napisał/a: | tylko rejestracje z boku kolega ;D |
aaaa No to jest tak pogięta że średnio to wygląda...
Anonymous - 10-11-2010, 15:30
czas zmienić opony na zimowe, a nie przepadam za kołpakami, wiec postanowiłem modyfikować swoje stalowe felgi pod koła zimowe, poniżej zdjęcie mojej kompozycji;D
http://img530.imageshack....20101110173.jpg
co o tym myslicie?
chyba poprawie to jeszcze i zrobie biały rant
Misiek :) - 10-11-2010, 22:31
Ja bym dał białe felgi, albo np granatowe (ale granat musiał bym najpierw zobaczyć).
Wg mnie lepsiej do granatu białe, ale "+" za pomysłowość
[ Dodano: 10-11-2010, 22:32 ]
ale super pasuje biały napis do czerwo felgi
Anonymous - 11-11-2010, 16:57
miały być białe felgi z czerwonym rantem ale stwierdziłem ze białe to takie zwyczajne i postanowilem zrobic czerwone (wyszly pomaranczowe);D
[ Dodano: 13-11-2010, 14:23 ]
No a tak wyglda mj lancer przzgotowany na zime
http://img301.imageshack.us/i/20101113175.jpg/
http://img593.imageshack.us/i/20101113178.jpg/
http://img573.imageshack.us/i/20101113177d.jpg/
http://img405.imageshack.us/i/20101113174.jpg/
jeszcze tylko musze zamontowac siatke w miejscu gdzie byla orginalnie rejestracja bo taka "dziura" jest, no i te szyby przyciemnic z tylu i bedzie chyba nawet nawet wygladal, co o tym mysliscie?
a tak apropo przyciemniania szyb nie wie ktos gdzie mozna przyciemnic szyby w KUJ-POM (chodzi mi tu o miasta Aleksandrow Kujawski, Wloclawek, Kruszwica, Inowroclaw) i jak cenowo to wyglada?
Mithrill - 12-01-2011, 14:29
Tak, jak koledzy wcześniej pisali... poszedłbym w stronę Lancera GTI (a nawet sam powoli przekształcam swojego Lanca). Inspirować się możesz furami, które robią sobie maniacy z Australii (bodajże). Mają tam kilka bardzo ładnych wozów.
GSR/CYBORG CLUB
Patrząc na Twojego Misiaka zmieniłbym:
Przód wozu:
1. Kierunkowskazy na białe.
2. Zderzak z wersji GTI.
3. Zmiana grilla.
4. Jakaś nakładka na zderzak, np. z pierwszej Laguny.
Powinno wyjść coś w tym stylu (spójrz jak się robi tablicę na boku):
Tył wozu:
1. Likwidacja wszelkich napisów (tzw. "goła klapa").
2. Spojler na klapę od GTI.
3. Ten "tłumik", który teraz posiadasz oddałbym powodzianom...
No i oczywiście maznąć wszystkie elementy plastikowe (lusterka, progi) na kolor nadwozia.
Wnętrze:
Oprócz kierownicy oraz innych bzdur, audio i oświetlenia spróbuj poszukać oryginalnych foteli z GTI. Są genialne! Przednie boczne szyby bez przyciemniania. Jedynie cały tył i to bardzo delikatnie.
A na koniec błahostka, czyli swap silnika
Proponuję rzucić okiem tu:
MitsuEvoRide 1991
I wszystko jasne. Podjarany? Bo ja BARDZO!
Powodzenia!
Misiek :) - 12-01-2011, 16:11
Mithrill napisał/a: | 1. Kierunkowskazy na białe. |
a ja bym dał z colta usa z pozycjami
Mithrill napisał/a: | Spojler na klapę od GTI. |
nie koniecznie lancer c6 gti ale jakiś delikatny i pasujący, tylko nie deska do prasowania.
A co do zdjęcia to bym się pozbył siatexu, chyba, że turbo i intercooler pod zderzakiem
[ Dodano: 12-01-2011, 16:14 ]
Cytat: | No i oczywiście maznąć wszystkie elementy plastikowe (lusterka, progi) na kolor nadwozia. |
a ja bym się zastanawiał, czy nie na czarny metalic, ja bym przynajmniej tak robił. Do tego małe odświeżenie lakieru
Mithrill - 12-01-2011, 17:06
Z tym malowaniem to zależy jaką koncepcję kolorystyczną sobie ktoś obierze. Jak chcesz zostawić elementy zderzaka z GTi czarne (jak w oryginale), to fajnie by było mieć też kilka detali w tym kolorze (lusterka np.). Można też zrobić inny kolor dachu, jak ten koleś z Litwy... wg mnie bardzo udane modyfikacje (jedynie z felgami bym coś pomyślał):
LANCER GTi (Litwa)
Kombinować można śmiało, byle nie robić z wozu totalnego kosmity (pomarańczowe felgi...?)
I tutaj właśnie pojawia się temat siatek. Nie mam pojęcia skąd opinia, że jest to wsiowy tuning. Jak ktoś nie przesadza, to taki zabieg wygląda bardzo ok. Wszystko z umiarem! Spojlera z EVO nie wyobrażam sobie na tym modelu, chociaż widziałem już takie kwiatki. Koszmar.
PS. Lancer z poprzedniego posta ma silnik 4G63 z turbiną. Mniam!
Anonymous - 12-01-2011, 20:18
Dzieki za pomoc chłopaki;)
niestety mam dopiero 18 lat i nie stać mnie na zmiane zderzaków foteli z wersji gti, pozatym mam podgrzewane siedzenia i nigdy z nich nie zrezygnuje bo są genialne!
Co do "totalnego kosmity" lubie wyróżniac sie z tłumu, dlaczego wszyscy maja miec srebne lub czarne felgi? Spotykam sie z wieloma opiniami na ulicy (ludzie których totalnie nie znam) wypowiadają sie na temat felg i opinie są naprewde różne.
w dziure po tablicy wsadziłem siatke czarną i wyglada to nawet zgrabnie, poprawiłem rejestracje zamontowałem ją bardziej solidnie ( nie jest już krzywo i nie jest pogieta).
jutro zrobie zdjęcia jak wyglada w tej chwili moje "evo" i Wam pokarze
a tłumnik juz niedlugo zamieni sie w fuul przelot mugena
Pozdrawiam i jeszce raz dzięki za pomoc!
P.S
jutro wstawie foty
Misiek :) - 12-01-2011, 20:50
Mithrill napisał/a: | I tutaj właśnie pojawia się temat siatek. Nie mam pojęcia skąd opinia, że jest to wsiowy tuning. |
wg mnie siatkapowinna być dobrana kolorystycznie do reszty auta, i nie wycięty kawał zderzaka i wstawiona siatka, tylko jakośładnie z gustem.
Aco do felg mnie się baardzo podobają. Mithrill napisał/a: | Powinno wyjść coś w tym stylu (spójrz jak się robi tablicę na boku):
|
ta siatka jest za duża wg mnie. Trzeba by jakiś detal nawed niedyży wstawić aby ją zmniejszyć i było by fajne. Jakaś bardziej dyskretna i mniejsza.,
leigimas napisał/a: | nie stać mnie na zmiane zderzaków foteli z wersji gti |
szukaj po autach na części i po szrotach/złomach. Czasem można fajne detale wyczaić. Do tego bywa niedrogo.
Mithrill - 12-01-2011, 21:17
Misiek napisał/a: |
szukaj po autach na części i po szrotach/złomach. Czasem można fajne detale wyczaić. Do tego bywa niedrogo. |
Dokładnie. Trzeba się trochę potargować i możesz bardzo fajne ceny dostać. Jak tylko zobaczysz, na przykład gdzieś na Allegro, człowieka, który sprzedaje części do Lancera, to od razu się z nim kontaktujesz i pytasz. Taki zderzak kupisz już za 70-100 zł! Podgrzewanych foteli też bym nie wymieniał...
Misiek napisał/a: | ta siatka jest za duża wg mnie. Trzeba by jakiś detal nawed niedyży wstawić aby ją zmniejszyć i było by fajne. Jakaś bardziej dyskretna i mniejsza., |
Hmm... na przykład przysłonić ją tablica rejestracyjną?
Oczywiście, że fakt "siatexowania" powinien być maksymalnie stonowany. Ale nie we wszystkich projektach. Takiego czegoś też nie trawię:
Ale tutaj siatka już tak nie razi w oczy, mimo tego, że jest jej sporo (śmieszna kolorystyka... biedronka?):
Misiek napisał/a: | Aco do felg mnie się baardzo podobają. |
Te pomarańczowe cosie? Serio? Wg mnie lepiej wyglądałaby jakaś imitacja złotej farby (pasowałoby do koloru nadwozia). No ale... kwestia gustu.
leigimas, trzymam kciuki! Bardzo fajnie, że kolejny stareńki Lancer jest "brany w obroty" . Czekam na zapowiedziane fotosy.
Piszesz, że lubisz się wyróżniać? To zerknij na ten topic. Normalnie chore!
GRANTS LANCER
.
Misiek :) - 12-01-2011, 21:33
ten colt wygląda fajnie,,a codo felg to ja myślałem o tych biało - czarnych, a Tobie pewnie chodziło o jakieś inne
Mithrill napisał/a: |
LANCER GTi (Litwa)
Kombinować można śmiało, byle nie robić z wozu totalnego kosmity (pomarańczowe felgi...?) |
Mithrill - 12-01-2011, 21:44
Aaa... małe nieporozumienie
Tak oglądam Miśki chłopaków z tego forum... ale mają maszyny! Fajnie by było tak zrobić swojego Lancera... że też u nas tak trudno dostać GTi.
Misiek :) - 12-01-2011, 22:27
Mithrill napisał/a: | że też u nas tak trudno dostać GTi |
ja bym wolał kupićzwykły ze zdrową budą i jak dłubać to pod evo, czyli turbo itp
|
|
|