To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - a

Misiek :) - 01-11-2010, 18:47

krzychu napisał/a:
A co chciałeś pokazać? Niebieskie dresiarsko-ziomaskie postojowe? :(

wg mnie białe led (to chyba białe led bo niebieskie led są bardziej niebieskie) jest ok, ale ta tablica rej na boku zderzaka wygląda nieciekawie, przynajmniej w tym świetle

Anonymous - 01-11-2010, 19:12

po 1 postojówki sa białe a po 2 nie chcialem pokazac postojówek tylko rejestracje z boku kolega ;D
krzychu - 01-11-2010, 19:14

leigimas napisał/a:
tylko rejestracje z boku kolega ;D

:P aaaa No to jest tak pogięta że średnio to wygląda...

Anonymous - 10-11-2010, 15:30

czas zmienić opony na zimowe, a nie przepadam za kołpakami, wiec postanowiłem modyfikować swoje stalowe felgi pod koła zimowe, poniżej zdjęcie mojej kompozycji;D

http://img530.imageshack....20101110173.jpg
co o tym myslicie?

chyba poprawie to jeszcze i zrobie biały rant

Misiek :) - 10-11-2010, 22:31

Ja bym dał białe felgi, albo np granatowe (ale granat musiał bym najpierw zobaczyć).
Wg mnie lepsiej do granatu białe, ale "+" za pomysłowość

[ Dodano: 10-11-2010, 22:32 ]
ale super pasuje biały napis do czerwo felgi

Anonymous - 11-11-2010, 16:57

miały być białe felgi z czerwonym rantem ale stwierdziłem ze białe to takie zwyczajne i postanowilem zrobic czerwone (wyszly pomaranczowe);D

[ Dodano: 13-11-2010, 14:23 ]
No a tak wyglda mj lancer przzgotowany na zime :mrgreen:

http://img301.imageshack.us/i/20101113175.jpg/
http://img593.imageshack.us/i/20101113178.jpg/
http://img573.imageshack.us/i/20101113177d.jpg/
http://img405.imageshack.us/i/20101113174.jpg/

jeszcze tylko musze zamontowac siatke w miejscu gdzie byla orginalnie rejestracja bo taka "dziura" jest, no i te szyby przyciemnic z tylu i bedzie chyba nawet nawet wygladal, co o tym mysliscie? :)

a tak apropo przyciemniania szyb nie wie ktos gdzie mozna przyciemnic szyby w KUJ-POM (chodzi mi tu o miasta Aleksandrow Kujawski, Wloclawek, Kruszwica, Inowroclaw) i jak cenowo to wyglada?

Mithrill - 12-01-2011, 14:29

Tak, jak koledzy wcześniej pisali... poszedłbym w stronę Lancera GTI (a nawet sam powoli przekształcam swojego Lanca). Inspirować się możesz furami, które robią sobie maniacy z Australii (bodajże). Mają tam kilka bardzo ładnych wozów.

GSR/CYBORG CLUB

Patrząc na Twojego Misiaka zmieniłbym:

Przód wozu:
1. Kierunkowskazy na białe.
2. Zderzak z wersji GTI.
3. Zmiana grilla.
4. Jakaś nakładka na zderzak, np. z pierwszej Laguny.

Powinno wyjść coś w tym stylu (spójrz jak się robi tablicę na boku):

Tył wozu:
1. Likwidacja wszelkich napisów (tzw. "goła klapa").
2. Spojler na klapę od GTI.
3. Ten "tłumik", który teraz posiadasz oddałbym powodzianom...

No i oczywiście maznąć wszystkie elementy plastikowe (lusterka, progi) na kolor nadwozia.

Wnętrze:
Oprócz kierownicy oraz innych bzdur, audio i oświetlenia spróbuj poszukać oryginalnych foteli z GTI. Są genialne! Przednie boczne szyby bez przyciemniania. Jedynie cały tył i to bardzo delikatnie.

A na koniec błahostka, czyli swap silnika :roll:

Proponuję rzucić okiem tu:
MitsuEvoRide 1991

I wszystko jasne. Podjarany? Bo ja BARDZO! :badgrin:

Powodzenia!

Misiek :) - 12-01-2011, 16:11

Mithrill napisał/a:
1. Kierunkowskazy na białe.

a ja bym dał z colta usa z pozycjami

Mithrill napisał/a:
Spojler na klapę od GTI.

nie koniecznie lancer c6 gti ale jakiś delikatny i pasujący, tylko nie deska do prasowania.

A co do zdjęcia to bym się pozbył siatexu, chyba, że turbo i intercooler pod zderzakiem

[ Dodano: 12-01-2011, 16:14 ]
Cytat:
No i oczywiście maznąć wszystkie elementy plastikowe (lusterka, progi) na kolor nadwozia.

a ja bym się zastanawiał, czy nie na czarny metalic, ja bym przynajmniej tak robił. Do tego małe odświeżenie lakieru :)

Mithrill - 12-01-2011, 17:06

Z tym malowaniem to zależy jaką koncepcję kolorystyczną sobie ktoś obierze. Jak chcesz zostawić elementy zderzaka z GTi czarne (jak w oryginale), to fajnie by było mieć też kilka detali w tym kolorze (lusterka np.). Można też zrobić inny kolor dachu, jak ten koleś z Litwy... wg mnie bardzo udane modyfikacje (jedynie z felgami bym coś pomyślał):

LANCER GTi (Litwa)

Kombinować można śmiało, byle nie robić z wozu totalnego kosmity (pomarańczowe felgi...?) :)
I tutaj właśnie pojawia się temat siatek. Nie mam pojęcia skąd opinia, że jest to wsiowy tuning. Jak ktoś nie przesadza, to taki zabieg wygląda bardzo ok. Wszystko z umiarem! Spojlera z EVO nie wyobrażam sobie na tym modelu, chociaż widziałem już takie kwiatki. Koszmar.

PS. Lancer z poprzedniego posta ma silnik 4G63 z turbiną. Mniam!

Anonymous - 12-01-2011, 20:18

Dzieki za pomoc chłopaki;)
niestety mam dopiero 18 lat i nie stać mnie na zmiane zderzaków foteli z wersji gti, pozatym mam podgrzewane siedzenia i nigdy z nich nie zrezygnuje bo są genialne! :)
Co do "totalnego kosmity" lubie wyróżniac sie z tłumu, dlaczego wszyscy maja miec srebne lub czarne felgi? :D Spotykam sie z wieloma opiniami na ulicy (ludzie których totalnie nie znam) wypowiadają sie na temat felg i opinie są naprewde różne.
w dziure po tablicy wsadziłem siatke czarną i wyglada to nawet zgrabnie, poprawiłem rejestracje zamontowałem ją bardziej solidnie ( nie jest już krzywo i nie jest pogieta).
jutro zrobie zdjęcia jak wyglada w tej chwili moje "evo" i Wam pokarze :wink:
a tłumnik juz niedlugo zamieni sie w fuul przelot mugena :)
Pozdrawiam i jeszce raz dzięki za pomoc!

P.S
jutro wstawie foty

Misiek :) - 12-01-2011, 20:50

Mithrill napisał/a:
I tutaj właśnie pojawia się temat siatek. Nie mam pojęcia skąd opinia, że jest to wsiowy tuning.

wg mnie siatkapowinna być dobrana kolorystycznie do reszty auta, i nie wycięty kawał zderzaka i wstawiona siatka, tylko jakośładnie z gustem.
Aco do felg mnie się baardzo podobają.
Mithrill napisał/a:
Powinno wyjść coś w tym stylu (spójrz jak się robi tablicę na boku):

ta siatka jest za duża wg mnie. Trzeba by jakiś detal nawed niedyży wstawić aby ją zmniejszyć i było by fajne. Jakaś bardziej dyskretna i mniejsza.,
leigimas napisał/a:
nie stać mnie na zmiane zderzaków foteli z wersji gti

szukaj po autach na części i po szrotach/złomach. Czasem można fajne detale wyczaić. Do tego bywa niedrogo.

Mithrill - 12-01-2011, 21:17

Misiek :) napisał/a:

szukaj po autach na części i po szrotach/złomach. Czasem można fajne detale wyczaić. Do tego bywa niedrogo.

Dokładnie. Trzeba się trochę potargować i możesz bardzo fajne ceny dostać. Jak tylko zobaczysz, na przykład gdzieś na Allegro, człowieka, który sprzedaje części do Lancera, to od razu się z nim kontaktujesz i pytasz. Taki zderzak kupisz już za 70-100 zł! Podgrzewanych foteli też bym nie wymieniał...

ta siatka jest za duża wg mnie. Trzeba by jakiś detal nawed niedyży wstawić aby ją zmniejszyć i było by fajne. Jakaś bardziej dyskretna i mniejsza.,

Hmm... na przykład przysłonić ją tablica rejestracyjną? :lol:
Oczywiście, że fakt "siatexowania" powinien być maksymalnie stonowany. Ale nie we wszystkich projektach. Takiego czegoś też nie trawię:

Ale tutaj siatka już tak nie razi w oczy, mimo tego, że jest jej sporo (śmieszna kolorystyka... biedronka?):

Aco do felg mnie się baardzo podobają.

Te pomarańczowe cosie? Serio? Wg mnie lepiej wyglądałaby jakaś imitacja złotej farby (pasowałoby do koloru nadwozia). No ale... kwestia gustu.

leigimas, trzymam kciuki! Bardzo fajnie, że kolejny stareńki Lancer jest "brany w obroty" :P . Czekam na zapowiedziane fotosy.

Piszesz, że lubisz się wyróżniać? To zerknij na ten topic. Normalnie chore! :lol:

GRANTS LANCER

.

Misiek :) - 12-01-2011, 21:33

ten colt wygląda fajnie,,a codo felg to ja myślałem o tych biało - czarnych, a Tobie pewnie chodziło o jakieś inne
Mithrill napisał/a:

LANCER GTi (Litwa)

Kombinować można śmiało, byle nie robić z wozu totalnego kosmity (pomarańczowe felgi...?) :)

Mithrill - 12-01-2011, 21:44

Aaa... małe nieporozumienie :)

Tak oglądam Miśki chłopaków z tego forum... ale mają maszyny! Fajnie by było tak zrobić swojego Lancera... że też u nas tak trudno dostać GTi.

Misiek :) - 12-01-2011, 22:27

Mithrill napisał/a:
że też u nas tak trudno dostać GTi

ja bym wolał kupićzwykły ze zdrową budą i jak dłubać to pod evo, czyli turbo itp