To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - Sprężyny do tyłu

kazan - 16-10-2011, 18:56

Jarro
A jesteś pewien, ze sprężyny były tej samej długości?
Kazan

Gruby23 - 16-10-2011, 22:49

Witam
Koledzy mogli byście napisać od którego volvo s/v40 ( rok i poj.silnika) Pasowały by sprężyny do space stara 1.8 GDI rok 2000. Prawdopodobnie mam tez tylne sprężyny do wymiany bo tra mi kola o nadkola na większych ogranicznikach prędkości a w 4 osoby to i na ostrzejszych zakrętach i tył siedzi niżej, a zastanawiam się nad obniżeniem space i 2 sprężyny na tył do space są w takiej samej cenie co 4 sprężyny obniżające do volvo. Tylko mam mały dylemat mam założone felgi 185/65/14 ET35 i opona jest na równi z nadkolem nie chowa się czy nie będzie nic trzeć jak obniżę o 40mm. z Góry Dzięki za odpowiedz

jarro71 - 18-10-2011, 00:06

Witam MARQQ
Teoretycznie powinny pasować :)

pozdrawiam

kazan - 19-10-2011, 23:04

Pierdziele. Nie mam ochoty obniżać. Więc kupię sprężyny wzmocnione. Mam gdzieś ocieranie i zawadzanie hakiem o byle Leppera na drodze. Sorrki za ton, ale jestem max zdenerwowany na zawiezenie. Kupiłem rok temu sprężyny Lej.... no te szwedzkie i DUPA z nimi. No chyba, że mi IPARTS shit sprzedał.

[ Dodano: 20-10-2011, 22:14 ]
A czy ktoś z założył tzw. "twardsze" sprężyny i jak mu się to sprawuje?

MARQQ - 29-10-2011, 21:03

jarro71, Podziękował :D
jaroo0 - 14-11-2011, 19:29

A sprawdzany był stan tylnego zawieszenia: wahaczy i tylnych tulejek i łączników? Tam tego od groma jest. Przez to może nisko siedzieć ponieważ się rozkracza hehe :)
chojny1989 - 30-01-2012, 23:38

W kwestii amo sie nie wypowiem, ale sam zmienilem sprezyny tylne. Wersja z 2004r. po lifcie z silnikiem 1,9 Di-D; sprężyny kosztowały mnie 230PLN / szt z firmy Monroe (sare miałem pęknięte i autko siedziało). Po wymianie wsyztsko wróciło do normy, auto prowadzi się świetnie, "tyłek" nie siada.

Jak odnajdę opakowania po sprężynach to podrzucę nr monroa i zapytasz w sklepie czy te z lesjoforsa sie zamieniają na te, które ja zamontowałem. :)

Roy - 06-06-2013, 16:31

Czy ktoś z Was jeździ na sprężynach obniżających?
http://allegro.pl/eibach-...3246998264.html kuszą mnie te, ale nie wiem czy będą pasować. Te sprężyny są przystosowane dla MSS 1,3 przed liftem - ja mam 1,6 po lifcie, będzie to ze sobą pasowało?

RaVciO - 06-06-2013, 18:21

Sprawdź w manualach numery sprężyn jednego i drugiego auta, dzięki temu jest szansa że znajdziesz wymiary i wtedy będzie już wiadomo, czy to to samo :-)
Ja bym strzelił że będą pasować, ale to tylko strzał :-)

Fajne fele masz spejsiku.

LPG montowałeś Ty czy poprzedni właściciel?

Paweł W. - 18-11-2013, 13:57

pablo eldiablo napisał/a:
Ja wymieniłem w swoim na Lesjofors.
Dobijanie skończyło się jak ręką odjął, z kompletem pasażerów i bagażami po sufit nawet.

Pozdr.!

W moim SS tył też siedzi, ale nie dobija, co prawda jeżdżę sam albo z żoną i psem. Czy uważasz że warto kupić używane sprężyny do tyłu? Pytam, bo mój "diabełek przedziwnie wygląda i chcę podnieść tył.Pozdrawiam PRZESERRRRDECZNIE.

honor - 18-11-2013, 16:44

Na Twoim miejscu trzymałbym się zasady, ze do zawieszenia nie wstawia się używanych części. Nigdy nie wiesz co trafisz i kupujesz w zasadzie w ciemno.
emjot - 28-11-2013, 09:28

U mnie tył też siedzi nisko - ale jak patrzę na inne SS na ulicy, to nie niżej niż gdzie indziej. Nie dobija jakoś masakrycznie, a zawiecha dość skomplikowana i nie ruszam. Chyba taka jest trochę naszych SS uroda. W teren wolę Zafi, zawieszenie niemal jak terenówka.
djsmile - 30-11-2013, 11:14

No to widzę, że problem jest z tymi sprężynami, u mnie rónież tył nisko siedzi. Zaczęłem spostrzegać różne Mitsu na drodze i w większości tak jest, więc myslałem że spoko :D
Zerknijcie, u mnie chyba też sprężyny do wymiany??

RaVciO - 30-11-2013, 12:06

Jak chcesz mieć pewność to podjedź na jaką dobrą stację diagnostyczną i za 20zł Ci powiedzą.
djsmile - 30-11-2013, 14:29

RaVciO napisał/a:
Jak chcesz mieć pewność to podjedź na jaką dobrą stację diagnostyczną i za 20zł Ci powiedzą.

Byłem i wykazało sworzeń, łączniki amortyzatorów między innymi, ale wszystko na przedzie, z tyłu nic nie wyszło. Więc chyba sprężynki co nie? Bo chyba nie jest to naturalna pozycja moim zdaniem...