To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Obroty na biegu jałowym

ramzesw11 - 18-11-2010, 07:29

Bary77 co to masz za felgi na swoim outku?
bary77 - 18-11-2010, 09:21

ramzesw11 napisał/a:
Bary77 co to masz za felgi na swoim outku?

Felgi 18 cali pochodzą od C-Crossera - jest to jednak oryginalny wyrób mitsubishi z oznaczeniami mitsu. Dekielki od Mitsubishi felgi premium dokupiłem osobno i mam drugi komplet na zimę :)

ramzesw11 - 18-11-2010, 13:13

...bardzo ładnie wygląda, a ja szukam własnie coś na zime...
mitsu00 - 18-11-2010, 15:23

bary77 napisał/a:
Czy zezwolili? Przecież to moja gwarancja więc mogą co najwyżej uprzedzić. Poza tym zapewniono mnie że gwarancji nie utracę jeśli wszystkie naprawy gwarancyjne będę wykonywał u nich.

Podpięcie MUT-III, krótki test drive i parę kliknięć na klawiaturze i juz pokazuje się na monitorku Testera piękny wykresik krzywej momentui KM. Do tego ilość programowań z datami jest o odczytu. Jeśli daty programowań nie zgadzaja się z datami wpisów przeprogramowań sterownika w książce gwarancyjnej, to leżysz chłopie.... :twisted: Nie życzę ci źle, ale pamiętaj że wszystko jest piękne do 1 razu kiedy turbina, EGR, głowica czy coś innego ci walnie i mechanik Adam Slodowy zacznie grzebać i sprawdzać w MUT-III. A "Rudy 102" jest dosyc awaryjny w tych kwestiach jak zdążyłem się zorientować rozmawiając z serwisami. To że w Kaliszu ci powiedzieli żebys się nie martwił i będzie GIT, okaże się jak w trasie ci coś się zepsuje i Assistance odholuje do najbliższego ASO. Jak tam zaczną grzebać w parametrach silnika to ciekawy jestem co na to MMC :P A wiem z doświadczenia że w przypadku tego typu awarii, importer obowiązkowo narzuca serwisom sprawdzenie silnika pod kątem ewentualnego tuningu. Mapa, fajna rzecz ale na wlasne ryzyko i jeśli już to po gwarancji :D

dab - 19-11-2010, 07:54

bary77 napisał/a:
Poza tym zapewniono mnie że gwarancji nie utracę jeśli wszystkie naprawy gwarancyjne będę wykonywał u nich

Jedna najwazniejsza kwestia...dali ci to na pismie? Jesli nie to zapomnij o tych obietnicach jak np. za jakis roczek padnie ci turbinka...ktos w ogole bedzie pamietal ze cos ci obiecywano?? raczej nie...a gwarancja jest 3 letnia... :roll:

[ Dodano: 19-11-2010, 08:02 ]
rezon napisał/a:
A dali Ci to na piśmie, czy też na słowo honoru. Na słowo honoru to kupowałem Outlandera podobno bez uszkodzeń, niestety tylko podobno. Weź sobie u nich lepiej papier na tę gwarancję, bo jak coś Ci siądzie po 2 latach to różnie mogą pamiętać swoje słowa, a MMC Ci odpisze, że dealer to niezależny podmiot, więc wszystkie żale do nich.

...teraz doczytalem ze dokladnie ta sama kwestie poruszyles 8)

rezon - 19-11-2010, 09:36

dab napisał/a:
.teraz doczytalem ze dokladnie ta sama kwestie poruszyles
a bo jakoś tak od zakupu Outlandera przestałem wierzyć autoryzowanym dealerom na słowo - zwłaszcza Mitsubishi :evil: