To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - wyBUHHowa Carisma GDI

buhhu - 17-10-2010, 15:10

Psikus napisał/a:
Na tych zdjęciach wygląda conajmniej dobrze. Ta cena jest bez opłat związanych z importem?

To cena ze wszystkimi opłatami związanymi z importem, wystarczy tylko zarejestrować i ubezpieczyć.

jacek11 - 17-10-2010, 15:51

buhhu napisał/a:
To cena ze wszystkimi opłatami związanymi z importem, wystarczy tylko zarejestrować i ubezpieczyć.

Faktycznie tanioszka :) Czekamy na fotki z prac przy aucie :)

Piwor - 17-10-2010, 16:50

STomasz7, jest to grill montowany w Carismach w wersji EXE.
Saqu - 17-10-2010, 19:57

buhhu, A tam jest dziura w dachu po miejscu od spryskiwacza, że widać podsufitke czy jak to tam wygląda? Jeżeli tak jest to możliwe, że i wężyk gdzieś uciekł na bok czy coś i bez większego rozbierania się nie obejdzie... choć to trochę czarna wizja :P
STomasz7 - 17-10-2010, 21:39

Piwor napisał/a:
STomasz7, jest to grill montowany w Carismach w wersji EXE.

Dzięki za info ;) czyli wersja EXE miał taki grill w nazwijmy to "pół chromie"
A z jakiej wersji jest ten grill?

Dodam, że widuje je tylko w Danii, bo tu mieszkam i tu kupiłem swoją Cari...I myślę nad takim grillem :) być może w innych krajach montowali takie grille, w Pl jeszcze nie widziałem takiego...

I sorki Buhhu za OT :P
Działaj działaj ze swoją Carinką ;) ja też muszę u siebie parę rzeczy ogarnąć...

Juiceman - 17-10-2010, 21:45

Grill z wersji EXE:

Saqu - 17-10-2010, 21:51

STomasz7, Takie jak pokazujesz to widziałem je w "katalogach tjunerskich" to możliwe, że coś takiego nabywali albo była specjalna wersja na tamtejszy kraj czy coś takiego :)
STomasz7 - 17-10-2010, 22:14

Jak przeglądam Duńskie stronki aukcyjne to często widuje cały grill w chromie, Więc bardzo możliwe na na tutejszy rynek montowali takie seryjnie :)
A co do "katalogów tjunerskich" to tez przeglądałem parę stronek i nie widziałem nigdzie takiego Grilla :(

buhhu, Co ty tam za tłumik zamontowałeś? to cały tłumik czy końcówki tylko? jeśli cały to jak z głośnością, zmieniło się coś?

fck - 17-10-2010, 22:36

bardzo lubię carismy, jest to autko dzięki któremu miałem 1 kontakt z mitsubishi, poza tym mój tata ma volvo v40 a jak wiadomo to po części jak cari, ta sama płyta podłogowa, ta sama fabryka....

widzisz trochę się w temacie ruszyło, pare osób się wypowiedziało, zapraszam do mnie 8)

Saqu - 17-10-2010, 22:49

STomasz7 napisał/a:
Co ty tam za tłumik zamontowałeś? to cały tłumik czy końcówki tylko? jeśli cały to jak z głośnością, zmieniło się coś?

Właśnie miałem pytać też i od razu pogratulować :D
Jak widziałem tłumiczek ładnie spasowany jest ze zderzakiem i nie ma jakiegoś paskudnego druciarstwa, że wystaje na metr od auta :)

buhhu - 17-10-2010, 23:09

STomasz7 napisał/a:
buhhu, Co ty tam za tłumik zamontowałeś? to cały tłumik czy końcówki tylko? jeśli cały to jak z głośnością, zmieniło się coś?

Tłumik jest założony nowy cały, od katalizatora po końcówkę, zamiennik, fabrycznie za kwotę do przyjęcia finansowo przeze mnie miał na wylocie jedną "rurę" a ja chciałem żeby wyglądało jak najbliżej oryginału dlatego wybrałem końcówkę podwójną, która gościu od wymiany mi spasował, odciął tamtą pojedynczą i dospawał podwójną końcówkę. Wcześniej pracował jak e36 po "koł-tuningu" a teraz brzęczy jak prawdziwa benzyna, słychać prace silnika a na końcówce delikatne tłumienie jak w fabrycznym wydechu. Jest pięknie po prostu no i wygląd końcówki bardzo mi się podobał i uważam, że wygląda atrakcyjnie, wystaje ale bez przesady.

Jak ktoś chce posłuchać na żywo to zapraszam do Łodzi, nocleg też się znajdzie na kilka dni nawet dla kilku osób ;)

pozdrawiam :)

buhhu - 17-10-2010, 23:36

mkm napisał/a:
buhhu, a tą "kuleczke" można wyciągnąć/przekręcić?
Jest to element jednoelementowy czy paroelementowy?
Może to jakiś "imobilajzer"?

Jest ona przyklejona, element jednoelementowy wygląda właśnie na jakiś immobilajzer ale nawet jak rozbiore to wątpię, że zorientuje się do czego to jest.

Temat przeniesiony ale myślę, że tutaj też otrzymam pomoc ;)

remi - 22-10-2010, 12:15

ładna ta twoja cari, rurki ładnie pasują, no może brak spojkerka na klapie ale poczekamy zobaczymy.
buhhu - 29-10-2010, 17:03

Spojler w swoim czasie będzie a jaknarazie pochwalę się "oficjalnym oznakowaniem" :) oraz (wreszcie) stałymi blachami:

Co sądzicie ? :)

Saqu - 30-10-2010, 22:57

Ta czerwona z tyłu mogłabyć troszkę większa i dłuższa taka mała jest słabo widoczna jak ktoś jedzie za tobą.

Ale ogólnie spoko :D