To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - żarówki w konsoli środkowej

Anonymous - 05-11-2006, 17:07

Matejko czy twoje żaróweczki led są płaskie takie jak gdzieś zamieściłeś fotkę :?: Ja mam właśnie takie ale w kolorze czerwonym i niestety jak jest ciemno to dopiero ładnie wygląda. :)
Może by sprubować nawiersić tak aby powstał stożek wklęsły coś w stylu jak mają niekture postojówki :wink:
. Zaraz sprawdzę alegro i zobacze co oferują

Matejko - 05-11-2006, 18:34

tak dokladnie jak w temacie, no i tez dopiero jak jest ciemno to ladnie wyglada, ale wczesniej to mi jakos na efekcie nie zalezy :)
Krzyzak - 06-11-2006, 10:06

Sebancisz napisał/a:
+ jedna 1,2V , a pod środkową konsolę idą dwie 1,2V również bez oprawek i taka sama pod zegar. Dodatkowo takie same żarówki (1,2V) podświetlają popielniczkę i zapalniczkę.

Nie 1.2V a 1.2W na 12V

Anonymous - 06-11-2006, 14:19

Faktycznie, chodzi tu o żarówki 5W i 1,2W na 12V. Przepraszam za pomyłkę.

Krzyzak okazał się bardzo spostrzegawczy. Mam pytanie do niego , bo ma aż 77 "pomocy".
Jak można wyregulować szyberdach aby domykał się na równo z dachem. (wtej cwili jest lekko zapadnięty i ma luz)

[ Dodano: 06-11-2006, 23:42 ]
Wystawiłem na forum efekty mojej działalności.
"Podświetlenie na zielono"

Anonymous - 19-12-2006, 19:14

Jesli chodzi o zarowke do zegarka to niestety trzeba kupowac z taka specjalna z atrapka u mnie kosztowala 8 zlociszy a te do podswietlania konsoli srodkowej po 80 groszy.
Anonymous - 30-12-2006, 19:52

... może ktoś by wstawił jednak jakieś fotki...
Też brykam ze "spalonym zegarkiem" i zabieram się do tego jak ... do ...
Jednak chciałbym połączyć wymianę z tymi żarówkami pod zegarami, ale nie wiem właśnie czy ta z podstawką od zegarka jest też pod zegarami czy jest inna...
Foto załatwiłoby wszystkie domysły...
Pozdrawiam.

Matejko - 31-12-2006, 00:41

taka zarowka jak jest w zegarku jest tylko w jednym miejscu
Anonymous - 31-12-2006, 09:43

Czego fotki :?: rozbierania konsoli środkowej czy świecącej :?:
pierwsze to arekp zamieścił w tym wątku odnośnik gdzie bardzo dokładnie jest to pokazane.
Aby dojść do zegarka trzeba pierw wyjąć górną częśc konsoli. aby wymienić podświetlenie w konsoli środkowej nie trzeba jej demontować, chyba że chcesz dojść do podświetlenia popielniczki i zapalniczki.[/b]

Anonymous - 31-12-2006, 11:35

Chodziło mi w zasadzie o fotki żarówek, ale każda fotka "cieszy oko", więc realne podświetlenie zegarów różnymi wynalazkami też można byłoby zobaczyć.
Natomiast, odwiedziłem Allegro i tam jest tego trochę, niestety o diodach nie ma najlepszych opinii (punktowe światło), żarówek nie znalazłem, ale jest jakiś zamiennik (tylko jedna aukcja) - zamiast powszechnie stosowanej żarówki, na podstawce R5 zamontowano standartową diodę - i to chyba będzie to...
Jednak zanim kupię zrobię test, wymontuję spaloną żarówkę z tej oprawki i spróbuję tam "wkleić" taką diodę na 12V.
Nie obiecuję, ale może po sukcesie podepnę parę słów.

A, jakie żarówki pod zegarki i czy jest sens dać jakiś kolor? Wyczytałem, że niebieski np. przekłamuje czerwień pola tarczy obrotomierza na fiolet...???
Pozdrawiam.

Matejko - 31-12-2006, 11:56

co tu duzo mowic, wszystko jest na forum, i o roznym kolorze podswietlenia i o wykorzystaniu diod, i zdjecia jak wyglada zielone podswietlenie, jak niebieskie :!:

[ Dodano: 31-12-2006, 10:57 ]
mario-borek napisał/a:
chyba że chcesz dojść do podświetlenia popielniczki i zapalniczki.

jak sie pokombinuje to mozna dojsc od dolu :)

Anonymous - 31-12-2006, 12:07

No tak, sorry za lenistwo z mojej strony !
Anonymous - 31-12-2006, 17:17

jedno podświetlenie na niebiesko drugie na czerwono w miejsce żarówek zamienniki diodowe .
Tak jak widać niebieska dioda nie podświetla czerwonego , a czerwona niebieskiego

Anonymous - 31-12-2006, 17:25

Dzięki za fotki w imieniu swoim i innych...
Anonymous - 24-04-2007, 10:34

A gdzie jest zarowka zegarow i calej tej tablicy? U mnie tak slabo swieci ze prawie nie ma roznicy.