To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Jakie auto używ. do 20tys, lub nowka do 50tys ?

Bart2001 - 21-10-2010, 08:36

Jakieś 2 miesiące temu musiałem szybko poszukać jakiego autka w granicach 25tys. Trochę pojeździłem po komisach i ciężko było coś wyrwać ciekawego. Ale w końcu znalazłem Ibizę 2009 1,4 z przebiegiem 13 tys. za 25tys. Oczywiście auto pomimo deklaracji było lekko uderzone tj. malowany był jeden błotnik i maska i wymieniony zderzak. Ale w sumie za tę kasę jestem zadowolony (tak na marginesie ciekawe wyposażenie - niby wersja podstawowa - brak komputera i klima manualna ale siedzenia podgrzewane :shock: i hill holder :shock: )
gzesiolek - 21-10-2010, 10:18

Dzieki za rady...
jak zawsze burzliwe jest zestawienie uzywany-nowy...
Corolla fajne autko... ale ceny zwykle znacznie wyzsze od konkurencji (zreszta tak jak Hondy)...
ale rzeczywiscie silnik 1,4 to chyba optimum...
Z tą Ibizą świetna cena za ten rocznik... zazwyczaj za roczne auto chcą 35tys a nie 25 ;) jak nie bylo mocno bite to okazja wybitna...

piotro - 21-10-2010, 20:35

Cichanos napisał/a:
Miałem okazje pojeździć tym wozidełkiem po mieście i w trasach. Raz nawet wiozłem rodzinke, 3 osoby z okolic Żmigrodu do okolic Opatowa. Pomimo że dwie osoby były przy sobie to auto naprawdę dalo radę. Jak na tak małą moc, moment i ogólny wygląd samochody było bardzo dynamiczne. Spalanie paliwa w tym aucie jeżeli ktoś jeździ po mieście i rozsądnie obchodzi się z silnikiem tez jest symboliczne - 7l/100km.

Jeździłem taką toyotą przez pewien czas na nauce jazdy. I jeśli chodzi o tej silnik to może jakiś felerny egzemplarz trafił ale jak dla mnie to auto przy już dwóch osobach nie chciało jechać. W mieście było w miarę ok, jeśli chodzi o trasę to już trochę gorzej nie wspominając o wyprzedzaniu. Podczas jazdy po mieście przez ok 1,5h spalanie miałem 6,4L/100km. Wykonanie w środku dobre lecz cyfrowy wyświetlacz w mocnym słońcu nieczytelny

No ale może to takie moje odczucia bo najsłabszy silnik jaki u nas gościł to 1.4 :)

A co do autka do 20tyś to ostatnio mój szwagier szukał jakiegoś kompakta do tej kwoty.
Oglądaliśmy Ibizę III z tym że miał być to diesel 1.9 TDI lecz o ile dobrze pamiętam były też benzyniaki 1.4 i 1.2. Wybór padł na Leona I z takim silnikiem. Lecz wizualnie Ibiza mi się bardziej podoba :)
Lecz szukanie odpowiedniego egzemplarza trochę trwało.

Pozdrawiam

Anonymous - 22-10-2010, 00:43

Hmm... poliftowy Mitsubishi Space Star 1.6?

np:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C15687921.html

http://otomoto.pl/mitsubi...-C15162818.html

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C13161279

gzesiolek - 22-10-2010, 09:42

kuzi, ciekawa propozycja...

Zwlaszcza jakby jakis mitsumaniaki mial jakas dopieszczona sztuke do sprzedania ;)

Jaki silnik Space Stara byscie polecali? 1,3 czy 1,6 98KM czy 1,6 115KM?
Jest tam ISOFIX na tylnej kanapie?

robertdg - 22-10-2010, 11:00

gzesiolek napisał/a:
Jest tam ISOFIX na tylnej kanapie?
wogóle nie był dostępny http://www.autoevolution....-star-2002.html
Uwex - 22-10-2010, 13:42

W cenie do 20tys. zł. wybór jest spory , poszukasz to znajdziesz .
Tylko dla przykładu :
Peugeot 206
Fiesta
Yaris
Ibiza
no i Colt na koniec .

Masz przykłady w jedynie słusznych kolorach (jak twierdzą niektórzy) :wink: Jedynie Fiesta ma spory przebieg , reszta trochę po dotarciu , o ile są prawdziwe .

gzesiolek - 22-10-2010, 13:46

Uwex, wybor to mam az za duzy... stad moje pytanie o opinie, tak abym obral jakis cel, bo inaczej zgine... ;)
Uwex - 22-10-2010, 13:49

gzesiolek - Ibizy chwalą , Colt wiadomo , a Yaris wydaje mi się ciut za mały .
robertdg - 22-10-2010, 14:37

gzesiolek, przykłady masz, pokaż zdjęcia żonie, niech ona wybierze auta, które jej sie podobają, a my zaczniemy dłubać w plusach i minusach ;-)
Fragu - 22-10-2010, 14:58

gzesiolek, Spacestar z silnikiem 1.6, po lifcie...wg mnie bardzo daje radę. Bardzo przestronne auto! :wink:
gzesiolek - 25-10-2010, 14:16

Niestety Space Star nie przypadl do gustu zonie...

Dla niej najlepiej pasuje wsrod propozycji (ranking subiektywny mojej zony i zapewne chwilowy, oceniala wyglad zewn. i wewn., ):
1) Swift
2) Corrolla
3) Colt
4) Mazda 2 i 3
5) Ibiza i Leon (obydwa auta poprzedniej generacji)
6) Jazz
7) Yaris
8) Civic VII 5D
9) Peugoty 206, 207 i 307 (choc ostatni przed Civiciem po zastanowieniu zony)
10) Grande Punto
11) Fiesta (poprzednia, bo nowa sie jej bardzo podoba... )
12) Fusion
13) Lancer (poprzedni)
14) Ignis
15) Space Star

Pierwsza trojka to faworyci... wiec teraz sie dla trojki wyprodukujcie maksymalnie...
ewentualnie przekonajcie moja zone zeby przesunac cos z miejsc dalszych na blizsze... :D

Powtarzam ze chodzi o benzyne malolitrazowa maks. 1,6... spalanie po miescie to atut... no ale ma jezdzic w miare... tzn. nie odstawac znacznie od mojego Lancerka 1,5...

Fragu - 25-10-2010, 14:50

gzesiolek, a może Jazz, miejsca sporo, fajnie wygląda, pozycja za kierownicą sprzyja jeździe w mieście. Z tego co wiem to i fajnie to śmiga i za dużo nie pali. :wink:

..a wybierając z top3 -> Swift.

j-rules - 25-10-2010, 18:33

tez bym chyba wzial swifta.
gzesiolek - 26-10-2010, 15:45

Mial ktos do czynienia z niezaleznym dealerem Suzuki - AUTO Durczok w Tychach?
Sprzedaja auta uzywane w cenach dosc rynkowych z roczna gwarancja...