To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Lampy tyl i przod galant

swinks_UK - 31-10-2010, 14:40

clown79 napisał/a:
swinks a jak u was na wyspie z czesciami do galanta bo w ie bardzo ciezko cockolwiek dostac

Da się wytrzymać... :D
Źródła to:
- Camskill (jak nie ma w wykazie to zapytać emailem)
- Japarts
- eBay

firtiris - 31-10-2010, 22:35

a ja własnie kupiłem cos takiego ;)
i bedzie tak;

robertdg - 31-10-2010, 22:43

firtiris, jeżeli to jest wyrób na rynek Tajwański, to nie będzie pasował bez rzeźby, spytaj się kolegi cuuube
fergul11 - 31-10-2010, 23:23

to
swinks_UK - 01-11-2010, 10:56

robertdg napisał/a:
firtiris, jeżeli to jest wyrób na rynek Tajwański, to nie będzie pasował bez rzeźby, spytaj się kolegi cuuube

Te lampy są USDM.

firtiris - 01-11-2010, 17:25

swinks_UK napisał/a:
robertdg napisał/a:

Te lampy są USDM.

tak US i pasują jak ulał
troche przeróbek i bedzie swiecilo tak jak należy ;)

usmiech82 - 02-11-2010, 21:19

swinks_UK napisał/a:
Lampy przednie USDM nie nadają się - symetryczny światłocień i mają też inny kształt :D
Lampy tylne mają czerwone światło kierunkowskazu - niezgodne z normą EU.

wszystko da się zrobić ale już któryś raz na tym forum widzę odpychające podejście innych każdy ulepsza jak może i na ile stać nie każdy może sobie pozwolić na takie ulepszenia jak widzę u niektórych a podejrzewam ze 90% forumowiczów chciało by podrasować swój samochód tak jak ma nie jeden z was

robertdg napisał/a:
Jest ktoś nawet na forum, co załozył przednie lampy z rynku USDM, no i niestety, ale nie wyszło nic specjalnego, raz jest inny wykrój pod zderzak, a dwa lampa jest delikatnie krótsza, przez co po założeniu atrapa europejska jest za krótka, a po trzecie, to już swinks_UK, wszystko wyjaśnił.

tak faktycznie jest ktoś kto założył przednie i tylne lampy to jest link:
http://forum.mitsumaniaki...ght=1998+galant

clown79 jeśli będziesz miał pytania to pisz :lol:

robertdg - 02-11-2010, 21:44

usmiech82, a nie myślałeś nad tym, aby wnętrzności z lampy przedniej USDM wrzucić do ori lampy :?:
usmiech82 - 03-11-2010, 12:40

tak myślałem ale klosze są nierozbieralne a więc tego nie robie
robertdg - 03-11-2010, 15:02

usmiech82 napisał/a:
tak myślałem ale klosze są nierozbieralne a więc tego nie robie
opowiadasz, wszystko jest rozbieralne *, ktoś to wkoncu poskładał

* - niektóre rzeczy tylko raz w życiu

jak możesz pochwal się ile kosztowały Cię te lampy USDM, bo być może wspominałeś, ale ja już nie pamietam ;-)

Hugo - 19-05-2018, 09:35

Wpadła mi w ręce uszkodzona tylna lampa z sedana (nadłamane wszystkie uchwyty), więc wpadłem na pomysł aby spróbować odkleić klosz i zrobić coś ze światłem postojowym (żeby nie było tak małe i śmieszne). No i po wielu minutach grzania obudowy lampy dookoła w końcu oderwałem klosz od obudowy, ale nie obyło się bez wyłamania narożnika klosza na dole... Masakra jak ten oryginalny klej trzyma! Jednak myślę, że gdybym pogrzał jeszcze trochę obudowę lampy w miejscu styku z kloszem to poszłoby lżej i nic by nie pękło. Po zdjęciu klosza po prostu wyjmujemy taką plastikową wkładkę, która zasłania odblask w lampie i oddziela światło postojowe od odblasku, przez co jest ono tak małe:

No i wtedy światło postojowe świeci nam od zewnętrznego końca lampy aż do światła przeciwmgielnego. Teraz wygląda to jak powinno:

Na koniec najlepiej oczyścić stary klej-masę klejącą na kloszu i w obudowie lamp i skleić je ponownie na np. klej do szyb lub poliuretanową masę klejąco-uszczelniającą.

Szkoda, że tak ciężko rozklejają się te lampy, ale mimo to chyba zaryzykuję i zrobię taki mod u siebie jeszcze w tym roku :D

robertdg - 19-05-2018, 18:37

Jak ta wkładke zdemontujesz to po czesci tracisz wlasciwosci odblasku znajdujacego sie miedzy swiatlem postojowym a przeciwmglowym
Hugo - 20-05-2018, 08:28

Zgadza się, ale myślę, że wystarczyłoby wyciąć z tego plastiku prostokąt o wymiarach odblasku i przykleić go od środka. Jest tam takie specjalne miejsce z kawałkiem folii pod odblaskiem. Wtedy powinien odbijać światło.