To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - chcę kupić nowego Outlandera 2011 benzyna-proszę o rady

mitsu00 - 30-10-2010, 09:45

13zbyszek13 napisał/a:
rezon napisał/a:
medyc, Jak szukasz autka "wakacyjnego" to przejedź się Superbem kombi.

Ty masz jakąś działkę od reklamowania tej czeskiej marki ?
Bo non stop o niej wspominasz.

Stara miłość nie rdzewieje...... :P

13zbyszek13 - 30-10-2010, 10:00

mitsu00 napisał/a:
Stara miłość nie rdzewieje......

Coś w tym chyba jest :D

rezon - 30-10-2010, 14:14

13zbyszek13 napisał/a:
Ty masz jakąś działkę od reklamowania tej czeskiej marki ?
Bo non stop o niej wspominasz.
bo 11 lat ujeżdżałem Octavie i też mnie nigdy nie zawiodły, a jakość rozpatrywania reklamacji przez SAP była wręcz wzorowa, czego o MMC nie mogę powiedzieć. Przejedź się Superbem czy Yeti to poczujesz różnicę, dlaczego nie warto przepłacać - za Outka. BTW szkoda, że nie mam działki, bo dwie Octavie RS ostatnio moi klienci kupili ze skrzyniami DSG i są megazadowoleni głównie z 7s 0-100 :twisted:
13zbyszek13 - 30-10-2010, 14:19

rezon napisał/a:
bo 11 lat ujeżdżałem Octavie i też mnie nigdy nie zawiodły, a jakość rozpatrywania reklamacji przez SAP była wręcz wzorowa, czego o MMC nie mogę powiedzieć. Przejedź się Superbem czy Yeti to poczujesz różnicę, dlaczego nie warto przepłacać - za Outka.

Ja długie lata / 6 sztuk / jeżdziłem Re.... i też miło wspominam autka z Francji , ale servisu już tak miło nie wspominam bywało różnie.
A z miśka jestem bardzo zadowolony :lol:

rezon - 30-10-2010, 14:23

13zbyszek13 napisał/a:
servisu już tak miło nie wspominam bywało różnie.
A z miśka jestem bardzo zadowolony
ja z miśka też, gorzej z jednym serwisem. Na dzisiaj to na pewno byłaby decyzja Superb kombi 140KM 4x4 i DSG - dwa lata temu takich nie było. Cenowo to jak Outek, SUV jest mi potrzebny tylko z uwagi na 4x4. Cała reszta - zdecydowanie plaskacz wystarczy, a komfort w Superbie jest nieporównywalny - starzeję się, lubię wygodę. :wink:
13zbyszek13 - 30-10-2010, 14:28

rezon napisał/a:
starzeję się, lubię wygodę.

To może być to bardzo wspominasz to co było a nie to co może być :lol:
Ślubu z nim nie brałeś pobrykasz jeszcze chwilkę i wymienisz na ukochanego Czecha.

rezon - 30-10-2010, 16:56

13zbyszek13 napisał/a:
pobrykasz jeszcze chwilkę i wymienisz na ukochanego Czecha.
chyba, że pojawi się coś ciekawego. Ale Skoda ma u mnie duży plus - 240-250kkm przejechane bez większych awarii i ASO blisko domu z samochodem zastępczym, zawsze wtedy gdy potrzebowałem (nawet w czasie przeglądu). No i nikt mnie tak bezczelnie nie oszukiwał, a przynajmniej nie wyszło nic takiego. A chwilka do wymiany to jeśli nie zajdzie nic niespodziewanego to dwa lata - ma wejść nowa ustawa o VAT, wtedy będę decydował.
medyc - 30-10-2010, 18:41

oglądałem się dwa lata temu za Octavią ale w końcu wybrałem Qashqaia i w sumie nie żałuję bo jestem w nim hmm zakochany - mozna powiedzieć. To świetny samochód ale jak dla mnie ma jedną wadę - 410 l bagażnik. Na codzień jest Ok ale mam 4 osobową rodzinę i jak każdy weżmie swoje torby to zawsze jedziemy z torbami na fotelu i pod nogami. Szkoda, że Qashqai +2 ma tylko ciut większy bagażnik bo już byłby mój. Dlatego rozglądam się za Outlanderem i chciałbym aby był tak samo świetny i niezawodny jak QQ .

Rezon to Outlander nie jest wygodny ? Jak to w sumie z nim jest na trasie bo siedziałem w nim tylko 2 minuty w salonie.. Myślałem, ze jest wielki i wygodny .. Odnośnie superb ok ale po zakupie QQ /200 mm prześwitu/ nie chcę już niskiego samochodu.Jak siadam do Meganki od żony to muszę sobie łamać kręgosłup aby wejść :)

MetalMania - 30-10-2010, 18:56

przed zakupem rozmawiałem trochę z ludźmi mającymi Outka, jeżdżącymi z rodzinami po Europie i nikt na wygodę nie narzekał, a wręcz byli zadowoleni, że po przejechaniu dużej ilości kilometrów nikt nie wysiadał połamany i zmęczony :)
regon - 30-10-2010, 19:38

MetalMania napisał/a:
przed zakupem rozmawiałem trochę z ludźmi mającymi Outka, jeżdżącymi z rodzinami po Europie i nikt na wygodę nie narzekał, a wręcz byli zadowoleni, że po przejechaniu dużej ilości kilometrów nikt nie wysiadał połamany i zmęczony :)

Potwierdzam - poczytaj w dziale ogólnym o mitsu II, wiele wątków mówi o wygodzie, "+" i "-". Ja jestem zadowolony z jazdy po mieście a szczgólnie poza. Jedynie kiepskie wyciszenie mi przeszkadza, ale benzyniak jest i tak o niebo cichszy od diesela.

rezon - 31-10-2010, 08:01

medyc napisał/a:
Rezon to Outlander nie jest wygodny ?
jest wygodny. Ma dobre fotele (dość twarde - ja lubię takie) i dobrą pozycję za kierownicą, dzięki czemu nie wysiadasz pogięty jak spinacz biurowy :) . Brakuje mi tylko regulacji wzdłużnej kierownicy i regulowanego podłokietnika na wysokość (doprawdy dziwny brak w samochodzie za 130kzł) co powoduje, że trudno w dłuższej trasie oprzeć łokcie zarówno na drzwiach jak i na podłokietniku. Ma bardzo "układny" bagażnik, narty mi wchodzą w poprzek bagażnika, dzięki czemu jeżdżę nawet 5 osobową rodziną na tydzień bez boxa na dachu (ciszej). Super ławeczka do ubierania butów :)
Ponieważ czasami jeżdżę w dłuższe trasy, a często szybko - to przeszkadza mi jego hałas. Nie chodzi tylko o silnik, pow. 120km/h dokuczliwy jest szum powietrza (nie mówię o trasie 100km) - jak to ktoś porównał aerodynamika kiosku Ruchu, i przede wszystkim praktyczny brak wyciszenia - słychać wyraźnie rodzaj asfaltu po jakim jedziesz, dziury jakie zaliczasz, itd. To przy częstszych jazdach męczy, dlatego myślę przy kolejnej zmianie jednak o powrocie do lepiej wyciszonego. Jak sobie pomyślisz, że to dzięki temu, że księgowi zamienili maty tłumiące na styropian pod nogami, którego skuteczność jest średnia, to kazałbyś takiego wozić pół roku Outkiem po ostrym asfalcie :wink: Zmiana koloru styropianu przy liftingu z białego na szary trudno uznać za poprawę.
medyc napisał/a:
Odnośnie superb ok ale po zakupie QQ /200 mm prześwitu/ nie chcę już niskiego samochodu.Jak siadam do Meganki od żony to muszę sobie łamać kręgosłup aby wejść
do Superba jest zestaw na bezdroża i też ma ok. 19cm, Meganka i Superb to trochę różniące się samochody :wink: Też kupowałem teraz SX'a dla żony i prześwit miał znaczenie, ale to samochód do jazdy miejsko/podmiejskiej. Ja jeżdżę częściej w trasy.
medyc - 01-11-2010, 17:16

Poczytałem troche forum Hondy CRV i tam równiez płaczą nad czarnym lakierem:) Ponadto dużo ludzi ma problemy z rdzą w nowych CRV .. A jak to jest w Outlanderze z tą rdzą ?
13zbyszek13 - 02-11-2010, 12:46

medyc napisał/a:
Poczytałem troche forum Hondy CRV i tam równiez płaczą nad czarnym lakierem:) Ponadto dużo ludzi ma problemy z rdzą w nowych CRV .. A jak to jest w Outlanderze z tą rdzą ?

Ja mam 12 miesięczniaka rdzy nie widzę .

medyc - 03-11-2010, 10:18

no nie gdzie indziej jak na tym forum czytałem o rdzewiejących zawiasach tylnej kanapy .
mitsu00 - 03-11-2010, 10:30

medyc napisał/a:
no nie gdzie indziej jak na tym forum czytałem o rdzewiejących zawiasach tylnej kanapy .

Kolego>>>> Wszystko i wszędzie zacznie ci rdzewieć, jesli po zimie nie umyjesz/przeczyścisz szmatką wnęk gdzie sól sie zbiera i niszczy metal, a gdzie strumień wody z Kerschera nie dosięgnie. Mam tu na mysli dolna część progów, drzwi, zawiasy i inne trudno dostępne szczeliny.