To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - Chinczyk do ASX

desko - 28-11-2010, 16:40

jeszcze jedno pytanie, czy na nawigacji na igo8 (mam nadzieję że wystarczy pamięci operacyjnej też dla igo primo) działa TMC

[ Dodano: 28-11-2010, 16:55 ]
zbyszek czy można zamówić tą maszynkę gdzieś w Polsce ? na niemieckim ebayu jest informacja że system to windows 5, a w twojej informacji 6

13zbyszek13 - 29-11-2010, 20:30

desko napisał/a:
jeszcze jedno pytanie, czy na nawigacji na igo8 (mam nadzieję że wystarczy pamięci operacyjnej też dla igo primo) działa TMC

Mapy nawigacyjne masz na karcie mini SD , możesz mieć kilka / ja mam kartę 4 GB a na niej IGO , AM /.Sam wybierasz z której chcesz korzystać , nie zaśmiecasz pamięci
Producent podaje że jest na WIN 6 i tak jest , ponieważ testowałem urządzenie z tym programem w praktyce to wiem.

desko - 29-11-2010, 20:35

nie chodziło mi o pamięć na dysku tylko operacyjną, od niej zależy możliwość pokazywania poi lub wyznaczania długich tras, albo używania pamięciożernej skórki na igo, na karcie może być 32 GB pamięci, ale jeśli operacyjna jest mała poniżej 128 MB to nic nowego nie pójdzie
13zbyszek13 - 30-11-2010, 11:01

desko napisał/a:
nie chodziło mi o pamięć na dysku tylko operacyjną, od niej zależy możliwość pokazywania poi lub wyznaczania długich tras, albo używania pamięciożernej skórki na igo, na karcie może być 32 GB pamięci, ale jeśli operacyjna jest mała poniżej 128 MB to nic nowego nie pójdzie

Nie wiem gdzie masz zamiar jeździć długie trasy ale mój wyznacza trasę 1800 km i jedzie.

desko - 30-11-2010, 12:18

ze środkowej Norwegii do Rzeszowa :)
13zbyszek13 - 30-11-2010, 12:50

desko napisał/a:
ze środkowej Norwegii do Rzeszowa

być może sobie poradzi ja jechałem najdłuższą 1800 km i z tą odległością sobie poradził.

desko - 29-01-2011, 20:25

temat dawno nie był poruszany,
odkryłem na http://www.alibaba.com (wyszukiwanie: mitsubishi asx car gps) ,
że Chińczycy zmajstrowali 3 różne zestawy gps+media do wmontowania w konsolę środkową, wcześniej była mowa o jednym z nich, czy miał ktoś jakieś doświadczenia z tymi zabawkami

Muciek - 29-01-2011, 22:37

W Outlanderach też była mowa o różnych rodzajach Chińczyków i raczej nie było zbyt wielu zadowolonych kupców (o ile jakiś w ogóle był) więc nie liczyłbym na to, że w tym przypadku będzie inaczej.
13zbyszek13 - 02-02-2011, 09:55

Muciek napisał/a:
W Outlanderach też była mowa o różnych rodzajach Chińczyków i raczej nie było zbyt wielu zadowolonych kupców (o ile jakiś w ogóle był) więc nie liczyłbym na to, że w tym przypadku będzie inaczej.

Ja ze swojego chinczyka użytkuję już od roku i jestem bardzo zadowolony .
Nic nie mogę mu zarzucić , więc nie rozsiewaj plotek .

[ Dodano: 02-02-2011, 09:57 ]
desko napisał/a:
http://www.alibaba.com

Jest to taki chiński portal jak u nas allegro tyle że bardziej hurtowy.

Muciek - 02-02-2011, 10:29

13zbyszek13 napisał/a:
Muciek napisał/a:

Ja ze swojego chinczyka użytkuję już od roku i jestem bardzo zadowolony .
Nic nie mogę mu zarzucić , więc nie rozsiewaj plotek .

Nie rozsiewam plotek tylko umiem czytać temat o chińskiej nawigacji w dziale Outlandera. :)

rezon - 14-02-2011, 11:02

Muciek napisał/a:
Niby jesteś dużo na forum Outka, a piszesz takie bzdury. Mimo niedociągnięć - większość nabywców chińczyków jest jednak zadowolona z zakupu. A już na pewno co najmniej dwóch patrząc na wpis 13zbyszek13 , więc hasło "o ile jakiś był" nie pasuje do 104stronicowego wątku o chińczykach. Nie kupowałeś, nie posiadasz - to może chociaż czytaj uważniej.
Muciek - 14-02-2011, 12:52

rezon napisał/a:
Muciek napisał/a:
Niby jesteś dużo na forum Outka, a piszesz takie bzdury. Mimo niedociągnięć - większość nabywców chińczyków jest jednak zadowolona z zakupu. A już na pewno co najmniej dwóch patrząc na wpis 13zbyszek13 , więc hasło "o ile jakiś był" nie pasuje do 104stronicowego wątku o chińczykach. Nie kupowałeś, nie posiadasz - to może chociaż czytaj uważniej.

Fakt, za bardzo uogólniłem fakt dotyczący posiadaczy Chińczyków, a więc przepraszam. Chodziło mi bardziej o przekaz, że prędzej, czy później i tak "powinien" się popsuć.

rezon - 14-02-2011, 13:25

Muciek napisał/a:
Chodziło mi bardziej o przekaz, że prędzej, czy później i tak "powinien" się popsuć.
każde urządzenie prędzej, czy później i tak się psuje. Nawet prom kosmiczny. Oprócz czułości tunera - działanie chińczyka w zupełności mnie zadowala - zwłaszcza navi. A jakością dźwięku to znacznie przebija ori tuner Rockforda, bo z resztą współpracuje bezproblemowo.
mitsu00 - 14-02-2011, 18:35

rezon napisał/a:
A jakością dźwięku to znacznie przebija ori tuner Rockforda, bo z resztą współpracuje bezproblemowo.
Zmień przednie głośniki i wytłum drzwi to dopiero usłyszysz różnicę :wink: Wytłumienie fabryczne składa się z samej folii :twisted:
desko - 15-05-2011, 14:46

Niedawno zamotowałem coś co można zobaczyć tutaj http://www.fedomcn.com/sd...bishi_ASX.html, wynalazek z cłem i montażem kosztował mnie około 2500 zł, na razie działa dobrze, nie jest to oryginał, ale nawigacja (IGO Primo 1.2) działa poprawnie, bluetooth też chociaż przyciski w kierownicy jeż nie za bardzo ale za to zewnętrzny mikrofon działa doskonale, radio jest nadal sterowane z kierwnicy chociąż jakość odbioru poza miastem nie zachwyca, dzwięk bez ogólnie zarzutu. Ciekawe ile podziała. Bez dobrego technika jest kłopot z podłączeniem, Chińczycy nie wysyłają kostki która aktywuje Rockfoda i trzeba to zamówić. Podsumowując jestem narazie zadowolony.