[XX-92]Galant E3xA i starsze - Jak uszczelnić pokrywe zaworów
Zysiuu - 06-11-2010, 18:13
Dobrze, że dałeś silikon.
Ja u siebie kiedyś nie dałem, był wyciek, odkręciłem, wyczyściłem, dałem silikon pod uszczelkę i byłoby git gdyby nie fakt, że za mocno dokręciłem i zawór delikatnie dotykał pokrywy.
atsar - 06-11-2010, 18:23
Cashpir napisał/a: | czyli mam rozumieć ze źle zrobiłęm nakładając ten silikon apotem na to uszczelke |
jak nie będzie sprawiało Tobie różnicy ze będziesz sie mógł meczyc z odkreceniem pokrywy przy najblizszej okazji to dobrze zrobiles
Ja mam Elringa i bez sylikonu daje rade, nic nie ciekne, ale zyje ze swiadomoscia ze ta uszczelka wytrzymuje ok 40tys km
Krzyzak - 06-11-2010, 20:09
Elring wytrzyma i więcej - jednak w Colcie 3x go dokręcałem aż w końcu i tak dałem silikon
misiu-bisi - 06-11-2010, 22:10
ja miałem z tym problem do końca-niestety w e3-kach pokrywa trzyma sie na tylko 2 srubach co jest totalną porazką konstruktora. mi pomaga silikona ale po czasie i tak sączyło, a jak mcniej raz dokręciłem to pękła mi ta pokywa przy śrubie
Maretzky85 - 06-11-2010, 22:11
Ja nie miałem problemów Wystarczy kupić porządną uszczelkę i przyłożyć się do montażu troszkę.
swees - 25-11-2010, 22:59
Ja też montowałem tą uszczelkę z użyciem silikonu Elringa, ale za radą mechanika: 1) nałożyłem silikon na całym obwodzie głowicy, 2) odczekałem 30-40 minut, w tym czasie utworzyła się jakby druga uszczelka, 3) zakręciłem dekiel z uszczelką gumową, 4) cieszę się brakiem problemu z wyciekami spod pokrywy.
|
|
|