To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Alternator 2.5TD POMOCY !!!!

rico.1 - 12-11-2010, 23:49

pajerak napisał/a:
Słuchajcie byłem u elektryka z reklamacją i oświadczył że regulatory które montował w moim alternatorze to podruby i mogą być lipne !!!! Co Wy na to !!!!????

podróby czy nie, i tak jako nowe są testowane, zatem powinny jakoś działać
jedno jest pewne: dwa regulatory założone przez elektryka są uwalone, co zatem jest przyczyną? jakie jest prawdopodobieństwo kupna dwóch z rzędu trefnych regulatorów?
dla mnie jest jasne: elektryk = "podróba" ](*,)

goń gościa o zwrot kasy co wziął za naprawę, bo przecież nic nie naprawił i poszukaj fachowca co jest w stanie to ogarnąć

pantonik1 - 18-11-2010, 19:41
Temat postu: problem z alternatorem
Witam was b.serdecznie. Tak czytam o tym prądzie i podzielę się swoimi uwagami. Dwa tygodnie jeździłem na zepsutym alternatorze: raz ładował a raz nie; innym razem trzeba było przekroczyć 3000 obr aby ładował. Pojechałem do mechanika i powiedział, że porządna naprawa = nowemu alternatorowi! i taka jest prawda :? - niestety :( Kupiłem nowy alternator (z przesyłką 416 zł - chyba :roll: ) ale wyskoczył mi teraz inny problem, dużo większy! Nie wiem, czy to przez błąd jazdy z zepsutym alternatorem czy zwykłe zepsucie. Padło mi grzanie świec - to jest sterownik, czy jak to się nazywa (taka skrzyneczka przy słupku przednim) i nie mogę nigdzie go kupić :oops: Są, ale mają inne numeri i nie grzeją (załącza się na ułamek sekundy - i tyle) Zbyszekm2 nawet mi podesłał inny, ale też nie pasuje:-( (tutaj dziękuje Zbyszkowi za pomoc). Mam w tym miejscu prośbę: jeśli ktoś by miał jakiś dostęp do takiego sterownika K8T73471 z tym nr to proszę o info. Piszę w tym miejscu, bo od alternatora mi się to wszystko chyba zaczęło:-( Koledze tylko ku przestrodze: wymień na nowy jeśli jest potrzeba i będziesz miał spokój! - jeśli to oczywiście alternator.
pajerak - 13-12-2010, 11:45

Wtam !!!
Nie chwaląc dnia przed zachodem slońca elektryk jeszcze raz wyjął alternator, po raz kolejny wymienił regulator napięcia " jak oświadczył na innej firmy " OCZYWIŚCIE W RAMACH GWARANCJI " i narazie wszystko chodzi ok.
Pozdrawiam wszystkich i dziekuje za pomoc !!!!