To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Elektronika: Awaria totalna - nie wiem już co r

Owczar - 13-11-2010, 23:49

Odnośnie problemu 2:
Na 90% bezpiecznik nr 3 kabinie. Rozpiskę znajdziesz w instrukcji obsługi do pobrania z działu download. Strona 8-21.

m6riano - 14-11-2010, 07:50

Owczar napisał/a:
Optic, pierwszy problem to dokładnie to samo:
http://forum.mitsumaniaki...t=33600&start=0

Drugi problem to brak zasilania ECU, więc resety Ci nie pomogą.

miałem podobnie po zwarciu górnej żarówki oświetlającej kabinę...ale sam do tego doszedłem.;-)
to jest ten bezpiecznik w takiej żółtej ramce, strasznie ciężko go wyjąć nawet pensetą.

Krzyzak - 14-11-2010, 14:38

Optic napisał/a:
- co dziwne - wentylatory na chłodnicy pracują.

to sprawdź koniecznie bezpiecznik pod maską od silnika - jak się go wyjmie, to są identyczne objawy

Optic - 16-11-2010, 14:51
Temat postu: DZIĘKI!
Dziękuję serdecznie, Panowie!
Już piszę co było:
Brak oświetlenia, centralnego i wariowanie klimy to faktycznie "żółty" bezpiecznik, 10A spod maski. Wcale nie siedział tak mocno. ;)

Większy problem był z brakiem zapłonu - powyciągałem jeszcze raz po kolei bezpieczniki spod deski. Te od zapłonu i od centralnego były całe, ale dziwnie "osmolone" na brązowo miały styki - na wszelki wypadek je wymieniłem. Odłączyłem także na wszelki wypadek jeszcze raz akumulator (na ok. 5 minut) i podociskałem wiązki za skrzynką z bezpiecznikami (może którąś przez przypadek obluzowałem?). Po podłączeniu wszystkiego - odpalił! Na tyk. :D

Po wszystkim okazało się, że są jeszcze dwa kolejne bezpieczniki spalone: od przednich p/mgielnych+podświetlenie przełączników oraz od pozycyjnych. Widać, przepięcie poszło po całości, że tyle popaliło. Chyba, że to przypadek... :/

W sumie wiele zadymy zrobiło kilka bezpieczników, a wyglądało to na pierwszy rzut oka tragicznie... :(

Pozdrawiam serdecznie i dzięki raz jeszcze!
Maciek