Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Alufelgi do 1G
wojtas gst - 19-11-2010, 15:38
wuerce napisał/a: | no tak, ale 17 przy ori zawieszeniu powodują że ecli wygląda jakby startował w rajdach off-road. |
ja mam 17", gumy235 i ori zawias i wyglada normalnie, poza tym ze mi wystaja z przodu poza obrys samochodu
i dodam, że jezdzi sie o niebo lepiej niz na 16 po dziurach. troche gorzej jest w koleinach, bo bez przerwy probuje wyrwac z rak kiere
zenek_bb - 19-11-2010, 23:42
mam patent na zimę, tylko czekam na zamówione elementy które wykona mi tokarz 4 podkładki pod kielichy o grubości 50mm oraz do tego 12 tulei 50mm długości z gwintem w środku nakręcam tuleje, nakładam podkładki (tulejki wchodzą w podkładkę) i wkręcam od góry śruby do tych tulei w miejsce gdzie normalnie szpilki wystawały i mam terenowe ecli ;p specjalnie na zimę zawieszenie zostaje czyli będzie wysoko ale sztywno i pewnie
rosomak1983 - 20-11-2010, 04:21
zenek_bb, ile tokarz chce za cos takiego
Masz sprezyny obnizajce?
zenek_bb - 20-11-2010, 08:05
ta... Eibach fioletowe o zmiennych zwojach i Kayaby Excel-G, dzięki tym zwojom o różnej gęstości na kostce brukowej czy coś jedziesz jak limuzyną nawet na 205/40R17 i 2,7bar na oponie, ale jak wpadam w dziurę to się modlę...
na razie nie wiem ile koszt, pewnie 2 flaszki bo to znajomy... do tego dochodzą dystanse 6mm (tylko pod zimówki-ori fele z ecli R15) ale jak będzie gotowe to się pochwalę na pewno ;d tylko się zastanawiam czy 50mm nie za mało chciałem takiego terenowego ecli mieć na zimę
|
|
|