Carisma - Ogólne - Podgrzewane fotele Carisma 1.8 96 r - instalacja
MikeDID - 30-06-2011, 18:28
Jak znajdziesz kabelki to daj znać gdzie one były . Dzięki.
Swoją drogą, Czy wystarczy Ci tej wiązki do podłączenia do przełączników od podgrzewania foteli?
U siebie jak patrzyłem to hmm, wiązka kończyła się tak z 10cm przed otworami do przełączników. Gdzieś ta wiązka jest opleciona o coś przez co jest krótsza?
sniegu - 30-06-2011, 20:10
Kabli mi starczy bez problemu ale nie wiem gdzie jest ich reszta.
[ Dodano: 01-07-2011, 15:10 ]
Mike DID wtyczka jest pod siedzeniem musisz szukać w otworze nawiewu może być niewidoczna u mnie pod kierowcy jej nie widziałem miałem sobie dac spokój ale zajrzałem pod pasażera i tam jest nie wielka 3 kable jeden masa i dwa do podgrzewania jeden na rozgrzewanie drugi na utrzymanie ciepła ale panowie takie pytanie jak włożyć taką matę pod tapicerkę i czy ona aby nie będzie za bardzo odstawać?
i Mike możesz jeszcze raz znaleźć tą matę bo link coś wygasł?
[ Dodano: 01-07-2011, 15:25 ]

[ Dodano: 01-07-2011, 20:26 ]
tylko ostrzegam
http://allegro.pl/fotel-f...1682761820.html
jedyne na allegro ale jak do gościa zadzwoniłem że chciałbym odebrać osobiście to nagle stwierdził ze w sobotę tylko do 12 od 10 stwierdziłem że zdążę a on mi na to ze wyśle mi esem adres po jeszcze jednym telefonie i 2 esach żadnej info nie uzyskałem
potem zerknąłem na komentarze i już wiedziałem dlaczego...
MikeDID - 05-07-2011, 20:08
Witaj sniegu,
Nie widziałem powiadomienia o odpowiedzi w mailach... Koleś z allegro niczego sobie...Do rzeczy...
Link do mat: http://goo.gl/40F1Q
Same maty myślę, ze są dość cienkie i nie powinny być zbytnio odczuwalne. Ja mam skórzaną tapicerkę więc myślę, że tutaj akurat będę miał z tym lepiej. Hmm, co do welurowej, kiedyś jakąś 306 jechałem co też miała maty, i w sumie nic nie czułem, nic nie widizałem.
Myślę, że jak je dobrze ułożysz to nie będzie z nimi problemu.
Podejrzewam, że wtyczka może być inna, jakbyś mógł zrobić zdjęcie wtyczki to bym był bardzo chętny na to zdjęcie.
Na tej stronie:
http://goo.gl/wGda8
są instrukcje montażu.
Więc też możesz sobie od razu
zaplanujesz robotę. I chyba widać na zdjęciach odpowiedź na moje pytanie - wtyczki są inne (nie dziwi mnie to), więc będzie trzeba je przerobić na uniwersalne, do nabycia w każdym elektronicznym.
W sumie jak patrzę na te instrukcje, na demontaż tapicerki i patrząc na moje fotele to sposób może być podobny, a sam demontaż foteli znajdziesz w manualach carismy.
Daj znać jak Ci poszło . Jak będziesz miał pytanka to pytaj, może w cyzmś pomogę.
Poszukałem kabli do foteli tak jak podpowiedziałeś i...znalazłem . Tam gdzie pisałeś . Kable do przełączników też udało mi się "wydłużyć" i spokojnie sięgną przełączników .
Powodzenia!
Myślę, że lada dzień też tym się zajmę. A później tempomat...
sniegu - 10-07-2011, 01:05
Mike a masz przełączniki tylko że oryginalne???
Ja chyba dam sobie spokój z tymi matami no chyba że zrobisz manuala z montażu to pomyśle
MikeDID - 10-07-2011, 02:13
Hej,
Ja ostatnio kupiłem przełączniki od carismy przed liftem. Mam nadzieję, że będą pasować do otworów.
Do czego chcesz mieć manual?
sniegu - 10-07-2011, 14:37
rozebrania tych foteli
JacekeR - 10-07-2011, 20:38
Tak naprawdę Panie i Panowie po co Wam te podgrzewane fotele, miałem u siebie w PUG-u 406 i tylko raz je użyłem podczas kupna samochodu.
sniegu - 10-07-2011, 21:37
JacekeR napisał/a: | Tak naprawdę Panie i Panowie po co Wam te podgrzewane fotele, miałem u siebie w PUG-u 406 i tylko raz je użyłem podczas kupna samochodu. |
daltego właśnie się zastanawiam czy jest sens to instalować mam nadzieje że chociaż mike'owi pomogłem z tymi kostkami.
MikeDID - 11-07-2011, 08:46
JacekeR, wiem co masz na myśli. Ale ja mam ten "pech" i posiadam skórzaną tapicerkę na siedzeniach. I czasami cieplejsze fotele przydałyby się. Myślę, że na welurowych tego zimna nie czuć aż tak bardzo, jeśli w ogóle. Szczególnie moja Druga Połówka na to trochę narzekała.... Więc głównie z tego powodu planuję założenie mat. Koszty nie są jakieś kosmiczne, a że już dłubię przy aucie to w sumie czemu by nie...
sniegu, pomogłeś .
Z drugiej strony... Myślę, że wpis "podgrzewane fotele" w opisie do sprzedaży autka zaplusuje....
JacekeR - 11-07-2011, 12:19
MikeDID napisał/a: | JacekeR, wiem co masz na myśli. Ale ja mam ten "pech" i posiadam skórzaną tapicerkę na siedzeniach. I czasami cieplejsze fotele przydałyby się. |
Pomogę Ci w tym "pechu"i możemy się wymienić na welury a ja założę cieplejsze gacie i będzie OK.
Pozdrawiam.
MikeDID - 12-07-2011, 13:20
JacekeR, "pech", a nie pech . Skóra ma swoje minusy w zimne i gorące dni ale za to fajnie się prezentuje.... Innymi słowy - nie zamienię się
JacekeR - 12-07-2011, 16:34
Szkoda było by "ful wypasik"
sniegu - 16-07-2011, 11:33
To cieszę się że pomogłem jakby ktoś potrzebował włączników to tutaj mam lekko sfatygowane ale są
http://allegro.pl/mitsubi...1686273200.html
MikeDID - 28-07-2011, 15:28
sniegu napisał/a: | tam jest nie wielka 3 kable jeden masa i dwa do podgrzewania jeden na rozgrzewanie drugi na utrzymanie ciepła |
To jest złącze OK-3 - więc jeśli ktoś będize sobie dorabiał podgrzewanie to wtyczkę taką kupi w pierwyszm lepszym elektronicznym.
Cornholio - 29-09-2011, 08:43
Witam. Odświeżam temat ponieważ chciałbym zamontować grzanie u siebie. Mam fotele skórzane od volvo z grzaniem. Spod foteli przednich wystają tylko po 2 przewody. Moje pytanie:
1. Jak sprawdzić miernikiem czy te maty w ogóle działają? Wystarczy rezystancja?
2. Z racji że są tylko 2 to brakuje masy? Nie wiem czy dobrze rozumuję...
3. Czy włączniki od carismy podejdą, czy trzeba szukać włączników od volvo?
|
|
|