To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] pulsująca kontrolka świec żarowych

gomezlodz - 11-01-2012, 19:14

Lexus

dzięki za wskazówkę odnośnie włącznika stopu. Co prawda Miśkiem jeździ głównie żona a ja powiem szczerzenie nie zwracałem uwagi na lampy stopu (wszak są LED-owe), skoro tak to sprawdzę.
Miałem podejrzenia że to może być coś z układem hamulcowym bo czasem przy dojeździe do skrzyżowania po delikanym hamowaniu zaczynała migać ta kontrolka świec. No i ten ASC, bo co mają świece żarowe do kontroli trakcji.

Mam więc dzięki Tobie punkt zaczepienia.

Zdjagnozuję przy okazji i dam znać co dalej.

A wiesz gdzie jest ten włącznik?

jaceksu79 - 11-01-2012, 21:09

gomezlodz napisał/a:
A wiesz gdzie jest ten włącznik?

przy pedale hamulca,biało zielony kolor - kompania bezpieczeństwa... nie spotkałem nigdy aby to miało wpływ na migającą lampkę świec żarowych...usterka polegała na tym, że po prostu nie zawsze włącznik załączał światło stopu przy wciskaniu pedału... po prostu mógł nie łączyć....
wcześniej pytałem o nieoryginalną wiązkę haka holowniczego, bo wiele razy spotkałem się z tym jak to robiło właśnie taki kogel mogel na tablicy po zamoknięciu...

[ Dodano: 11-01-2012, 21:23 ]
gomezlodz, w każdym razie, pierwsze co to podłączył bym mut-a, a nie uniwersalny... może być błaha sprawa jak niełączeni jakiegoś pinu na sterniku silnika,etacs-ie, module ABS... przegryzienie wiązki elektrycznej przez gryzonie...itp... no i sprawdził świece żarowe

gomezlodz - 11-01-2012, 21:23

Więc może dlatego że czasami nie działa ten włącznik, generuje błąd i w ten sposób (migająca kontrolka świec) sygnalizuje usterkę

Nie obejdzie się więc bez specjalistycznej diagnozy. Czekam nazastrzyk gotówki i się tym zajmę.

jaceksu79 - 11-01-2012, 21:29

gomezlodz, wygląda na jakiś spadek napięcia na instalacji....na module abs...
no ale daj to fachowcom z ASO , niech najpierw wyrocznia MUT się wypowie :mrgreen:

[ Dodano: 11-01-2012, 21:30 ]
wymianę wyłącznika masz za free jeżeli podlega akcji

gomezlodz - 11-01-2012, 21:30

Autko sprowadzałem i nie mam do niego dokumentacji serwisowej niestety.

Dzięki za podpowiedzi

lexus - 12-01-2012, 11:56

Cytat:

Autko sprowadzałem i nie mam do niego dokumentacji serwisowej niestety.
.To nie ma znaczenia ja też mam sprowadzone ,ale akcja to akcja ,ja napisałem do MMC i kazali zgłosić się do ASO.Jeżeli chodzi o auta VW to typowa usterka kiedy mryga świeca żarowa duże prawdopodobieństwo że to stop-Sprawdzone :idea: Jak dzwoniłem do MMC to kazali przyjechać bo nie mogą wykluczyć że to od stopu