Galant - Ogólne - [EAxx] Galant Concept
Optic - 22-11-2010, 10:32
A ten?
Wejdzie do produkcji?
fj_mike - 22-11-2010, 11:13
Optic, http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=120
Optic - 24-11-2010, 21:32
Ha, no proszę!
A propos konceptów - są w Polsce firmy zajmujące się robienie profesjonalnych replik. Może by ich zachęcić do zrobienia takiego Gala? Możemy zrobić petycję.
mkm - 25-11-2010, 15:15
Optic napisał/a: |
A propos konceptów - są w Polsce firmy zajmujące się robienie profesjonalnych replik. Może by ich zachęcić do zrobienia takiego Gala? Możemy zrobić petycję. |
Petycja, petycją tu duża kasa jest potrzebna.
Jak jest kasa to limitów nie ma...
http://www.autocentrum.pl...do-wlasciciela/
Misiek :) - 26-11-2010, 00:14
a jak dla mnie z tych zdjęć to połączenie lancera obecnego i najnowszego merca c klasy wizualnie.
I tak lepiej wygląda niż najnowszy gal (ten na USA)
marcinzam - 29-11-2010, 14:16
jeszcze jakby drzwi były bezramkowe ...
Misiek :) - 29-11-2010, 15:13
marcinzam napisał/a: | jeszcze jakby drzwi były bezramkowe ... |
wystarczy szlifierka kątowa
[ Dodano: 29-11-2010, 15:17 ]
Wg mnie mitsu brakuje w kategorii większych samochodów rodzinnych/limuzyn jak galant i nieco mniejszej cari. Pozatym teraz klasa space stara by się świetnie sprzedawała (większe nić coltcz5 a mniejsze niż grandis)
tomasek - 29-11-2010, 16:22
Misiek napisał/a: | (większe nić coltcz5 a mniejsze niż grandis) | Jest ASX
tommyc1 - 30-11-2010, 10:45
tomasek6 napisał/a: | Misiek napisał/a: | (większe nić coltcz5 a mniejsze niż grandis) | Jest ASX |
Ale tu dyskusja o następcy galanta, aucie klasy średniej czy średniej wyższej...ASX-bez jaj :D gdzi jemu do porządnej limuzyny...
Misiek :) - 30-11-2010, 13:45
tomasek6 napisał/a: | Jest ASX |
nie mylmy małego suva z rodzinnym vanem.
Nawiasem mówiąc ja bym wolał terenowy lub osobowe kombi od vana, ale rynek mówi co innego.
Myśląc tym tropem co tomasek6, poco galant skoro jest outlander (może też pajero)?
tommyc1 - 30-11-2010, 14:05
Misiek napisał/a: | tomasek6 napisał/a: | Jest ASX |
nie mylmy małego suva z rodzinnym vanem.
Nawiasem mówiąc ja bym wolał terenowy lub osobowe kombi od vana, ale rynek mówi co innego.
Myśląc tym tropem co tomasek6, poco galant skoro jest outlander (może też pajero)? |
No chyba jak ktoś lubi jeździć autem typu galant to nie będzie się rozglądał za ASX czy Outlanderem. Ja osobiście miałem nadzieję, że ten koncept wejdzie w życie. A co do rynku...jakoś pozostałe firmy mają w ofertach porządne limuzynki, nie rozumiem kalkulacji Mitsubishi. Mogliby coś nawet wsplnego z koreańską Sonatą wymodzić, żeby było taniej, ale baza dość przyzwoita do zrobienia rasowego sedana segmentu D/E.
Misiek :) - 30-11-2010, 14:17
tommyc1 napisał/a: | do zrobienia rasowego sedana segmentu D/E |
sedan/kombi
Segment D to:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Autosegment_D
Tam auta się sprzedają dobrze, sprzedaż flotowa i "dla ludzi"
sedany i kombi
tommyc1 - 30-11-2010, 14:59
Misiek napisał/a: | tommyc1 napisał/a: | do zrobienia rasowego sedana segmentu D/E |
sedan/kombi
Segment D to:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Autosegment_D
Tam auta się sprzedają dobrze, sprzedaż flotowa i "dla ludzi"
sedany i kombi |
Wiem co to segment D i E, nie wiem po co to prtzytoczyłes. Natomiast Lancerek się pod to nie łapie. Gdzie te wspomniane sedany i kombi w klasie średniej...bo chyba nie Lancerka miałes na mysli .
O klasach zresztą już była obszerna dyskusja w innym temacie, chyba nie ma sensu znów się rozpisywać, bo granicy twardej nie ma (dlatego napisałem D/E)-jest bardzo płynna, wystarczy popatrzeć na to zestawienie z wikipedii lub jakikolwiek ranking samochodów, co dane magazyny motoryzacyjne uznają za poszczególne klasy.
Mitsu robi aktualnie kombi w klasie D? A nowa jakaś limuzyna w tej klasie (nie piszcie o tym biedaku klepanym od 6 lat z drobnymi liftingami)?
Rozumiem, że auta wielkości Galanta nie są dla "ludzi"?
sveno - 30-11-2010, 15:21
Galant EAxx okazał się wielkim niewypałem w Europie sprzedaż została zabita przez cło (chyba 19%) poza tym Mitsu tym modelem chciało konkurować nie z Passatem i Vectrą a z Mercem E, Audi A6 i BMW 5, za wysokie progi, rynek Europejski był wtedy dość hermetyczny i dlatego Galant przyniósł straty, teraz w czasie kryzysu zdecydowanie sie na wypuszczenie auta w "nowej" dla producenta klasie/segmencie jest dość ryzykowne, a szkoda bo przydałby się taki nowy rekin. Bez urazy dla posiadaczy Lancerów, ale Lancer w wersji sedan wyglada pokracznie, złe proporcje nadwozia (za wysoki, za mały kufer)
Misiek :) - 30-11-2010, 15:24
wybacz, przytoczyłem konkurencje z klady D
O kombi miałem na myśli np vw paska.
Lancelot podlatuje pod tą klase, i wiem jak płynna jest granica.
Kiedyś były gale kombi i sedany, przynajmniej na eu
I nie wyraziłem się jasno, że miałby zbyt samochód kombi jak i sedan.
Mówiąc dla ludzi miałem na myśli klienta indywidualnego
|
|
|