To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)

Anonymous - 22-11-2010, 18:49

Cezar napisał/a:
gratuluje bialasa :D

stary alfer napisał/a:
Trzymam kciuki za wysprzęglik ;)

roch_27 napisał/a:
autko całkiem nice :)

Jogurt napisał/a:
Białas jest kozak, felga też mu pasuje :)

dzięki, dzięki :) oby to był wysprzęglik ;)

Marcin-Krak napisał/a:
Czyli "EVO" trzeba wypatrywać na krakowskich ulicach - od jutra zaczynam :mrgreen:

wypatrywać wypatrywać! i pisać jak zauważysz!

robertdg - 22-11-2010, 20:25

Derpin napisał/a:
możliwe ale na pewno nie był to avance.
nie, była to wersja podstawowa, bodaj z 97roku ;-)

Derpin napisał/a:
jest klima nie ma problemów :D są całe czarne auta i jeżdżą w lato :P a ostatnia "moda" to właśnie białe autko i czarny dach, jeżeli relingi pójdą w kosz to dziury po nich na pewno solidnie zaspawamy :) a na razie to tylko plany :P
ja mam cały czarny, ale dlatego że lubie ten kolor, ale ta moda, to tak jak robienie krowy z auta - biała w czarne łaty :D
Anonymous - 22-11-2010, 20:39

robertdg napisał/a:

jest ich kilka teraz na necie :P

robertdg napisał/a:
Derpin napisał/a:
jest klima nie ma problemów :D są całe czarne auta i jeżdżą w lato :P a ostatnia "moda" to właśnie białe autko i czarny dach, jeżeli relingi pójdą w kosz to dziury po nich na pewno solidnie zaspawamy :) a na razie to tylko plany :P
ja mam cały czarny, ale dlatego że lubie ten kolor, ale ta moda, to tak jak robienie krowy z auta - biała w czarne łaty :D

widziałeś black roof w białym aucie na żywo? zazwyczaj jakieś świeże bmki albo mietki czasem audi, skoro sam producent proponuje taką opcje to coś musi w tym być :D

robertdg - 22-11-2010, 20:44

Derpin napisał/a:
widziałeś black roof w białym aucie na żywo?
Tak widziałem, może wygląda to ciekawie, jak sie odcina od reszty, ale u Ciebie jest wagon, wiec pozostanie biała linia tylnej klapy.
Anonymous - 22-11-2010, 20:53

robertdg napisał/a:
u Ciebie jest wagon, wiec pozostanie biała linia tylnej klapy.

to nie problem :P

http://www.youtube.com/watch?v=o6WukrzAS4s

robertdg - 22-11-2010, 21:10

Zwróć uwagę na to, że tylna klapa tworzy linię z szyba do błotników, a w Galancie, niestety ale jest obramówka blaszana, taka konstrukcja klapy, ratuje Cię wstawienie czegoś ala daszek i skrycie w tym pomieszaniu ;-)
Owczar - 22-11-2010, 22:38

robertdg napisał/a:

mrmsim kupił takiego sedana od chłopaków z Czapli.

Derpin napisał/a:
oby to był wysprzęglik ;)

Niestety muszę Cię zmartwić. To będzie na 80% sprzęgło. Zresztą Mateusz mi mówił o tym telefonicznie, a auto tak czy inaczej warte tej kasy.

Rafal_Szczecin - 22-11-2010, 22:42

Bandzior mial podobne dolegliwosci i byl to wysprzeglik .
zobaczymy, zaczniemy od wysprzeglika, jezeli pomoze to spoko, jezeli nie, to skrzynka pojdzie w dol :twisted:

Owczar - 22-11-2010, 22:44

Ale z reguły wysprzęglik powoduje złe wysprzęglanie, a uślizg tarczy to po prostu zespół sprzęgła. Chyba, że się nie cofa trzpień wysprzęglika, w co wątpię. Ale jak zrobicie teraz to będzie na lata ;)
Rafal_Szczecin - 22-11-2010, 22:55

z tym, ze z tego co mi wiadomo, sprzeglo nie slizga sie, tylko sa male problemy z wrzucaniem biegow.

lecz tak jak piszesz,zreszta co by to nie bylo jak sie zrobi ,to juz bedzie latac :)

Owczar - 22-11-2010, 22:59

Dominik pisał, że mu się ślizga :P
Rafal_Szczecin - 22-11-2010, 23:03

Dominik sie nie zna :P
jechalem kawalek i raczej nic sie nie slizgalo ;) no chyba,ze juz cos popsul hehe :D

Anonymous - 23-11-2010, 00:32

ślizga się i biegi trzeba wbijać z baardzo dużą siłą, nie wchodzą jak masełko, sprzęgło stawia jakikolwiek opór dopiero przy końcówce, a uślizguje się delikatnie, być może wysprzęglik nie odbija do końca i auto jest ciągle na pół sprzęgle...

czy galanty miały samo poziomowanie świateł ? wydaje mi się, że nie ale co kilka odpaleń auto samo rzuci światłami góra dół w minimalnym zakresie tak jak bym przełączył pomiędzy 0 a 2 na regulacji mimo że położenie mam ustawione cały czas na 0.

Krzyzak - 23-11-2010, 07:17

Derpin napisał/a:
wydaje mi się, że nie ale co kilka odpaleń auto samo rzuci światłami góra dół w minimalnym zakresie tak jak bym przełączył pomiędzy 0 a 2 na regulacji mimo że położenie mam ustawione cały czas na 0

miałem to w Colcie - problemem była przecięta wiązka od świateł - opiera się na kawałku blachy, który po dzwonie przeciął 1!!! kabelek w wiązce przewodów
była to masa, więc straciłem jedną postojówkę a na dodatek światła latały góra-dół jak chciały....
ogarnąłem to rok temu dopiero - tak to jest zaufać blacharzom
a widać, że wiązkę owijali taśmą, więc dziwne, że nie naprawili uszkodzeń

Anonymous - 23-11-2010, 10:11

Krzyzak napisał/a:
miałem to w Colcie - problemem była przecięta wiązka od świateł - opiera się na kawałku blachy, który po dzwonie przeciął 1!!! kabelek w wiązce przewodów

wszystkie pozostałe światełka działają bez problemu, regulacja świateł działa z przełącznika działa w każdym zakresie....