[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Drugi przegląd - gdzie, co i za ile!
cabaniarz - 20-01-2011, 10:31
tomaszekk7 napisał/a: | Wymienili mi olej w skrzyni biegów cena za 1 litr ok.39 zł (olej firmy Midland) |
Jaki przebieg? Dlaczego wymieniali ci olej w skrzyni? Jakieś problemy miałeś? To dość nietypowe.
Derlej - 20-01-2011, 11:01
Koledzy a poleci mi ktoś jakiś solidny sklep internetowy, gdzie dostane filtr powietrza, filtr kabinowy i filtr oleju oraz sam olej do mojego Lancera Sportbacka? Nie chce przepłacać w ASO.
Chodzi mi o dobre, sprawdzone części, nie najtańsze podróbki.
Znalazłem stronke www.habi.pl
Może ktoś coś powiedzieć o tym sklepie? Godny polecenia?
Pozdrawiam
cabaniarz - 20-01-2011, 12:47
Derlej, zajrzyj tu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=59482
tomaszekk7 - 20-01-2011, 18:55
cabaniarz napisał/a: | tomaszekk7 napisał/a: | Wymienili mi olej w skrzyni biegów cena za 1 litr ok.39 zł (olej firmy Midland) |
Jaki przebieg? Dlaczego wymieniali ci olej w skrzyni? Jakieś problemy miałeś? To dość nietypowe. |
Ponoć po 40 tyś się wymienia.
visnia69 - 20-01-2011, 19:18
Hej!
W Łodzi, w SATALL za 2 przegląd zapłaciłem (co prawda w maju 2010) 604zł, ale na szczęście miałem własny olej, bo inaczej to nie wiem ile by mnie ta przyjemność wyniosła. Ogólnie nie powinienem narzekać, ale bardzo zawiodłem się na tym, że usilnie mi wymienili filtr p/pyłkowy który u nich kosztował 130zł, a w InterCars po zniżkach zapłacił bym znacznie mniej...
Najgorsze jest to, że ja nie mam jakiegokolwiek wyboru chyba, że na przeglądy będę jeździł za Łódź...
Ale wracając do cen:
Filtr oleju 48zł
Filtr p/pyłkowy 130zł
Przegląd 20tys 420zł
Korek do miski 5zł
Za olej Shella zapłaciłem 150zł w InterCars czy coś takiego.
Trik - 20-01-2011, 19:20
tomaszekk7 napisał/a: | onoć po 40 tyś się wymienia. |
Nie co 40000 tylko co 20000 i nie wymienia a sprawdza. Wymiana jest, wg listy czynności serwisowych do sam. z silnikiem benzynowym: " wymiana oleju w skrzyni biegów jest co 200 000 km lub co 13 lat"
mkm - 21-01-2011, 04:11
visnia69 napisał/a: | Korek do miski 5zł |
Albo Ci "zero" zjadło, albo to uszczelka do korka
visnia69 - 21-01-2011, 10:21
Sorry, racja uszczelka, jakoś tak nie dokładnie spojrzałem na tą pozycję
tomaszekk7 - 21-01-2011, 10:37
Trik napisał/a: | tomaszekk7 napisał/a: | onoć po 40 tyś się wymienia. |
Nie co 40000 tylko co 20000 i nie wymienia a sprawdza. Wymiana jest, wg listy czynności serwisowych do sam. z silnikiem benzynowym: " wymiana oleju w skrzyni biegów jest co 200 000 km lub co 13 lat" |
Teraz to każdy serwis robi co chce. Do jednego jek dzwoniłem chyba to były Katowice to po 1 roku chcieli wymienić płyn hamulcowy.Inni znowu twierdzą ,że płyn chłodniczy wymienia się po 2 latach, jedni wymieniają filtr powietrza po przebiegu 60 tyś. Tak więc interpretacje przeglądów i czynności serwisowych zależą od danego serwisu.
Luk - 21-01-2011, 11:14
tomaszekk7 napisał/a: | Teraz to każdy serwis robi co chce. |
Jak mu na to pozwolisz
Tu: http://www.mitcar.pl/lista_przegladow masz listę czynności serwisowych, przed przeglądem pytasz co będzie robione, sprawdzasz z listą i jak są rozbieżności, to korygujesz
Adam_T - 23-01-2011, 11:59
tomaszekk7 napisał/a: |
Teraz to każdy serwis robi co chce. (...) Tak więc interpretacje przeglądów i czynności serwisowych zależą od danego serwisu. |
Zgadzam sie z Lukiem. Dodatkowo jest to jeszcze opisane w ksiazce serwisowej Twojego samochodu (co i po jakim czasie wymienic)
$iwy - 23-01-2011, 19:46
Czy podczas przeglądu w ASO jeżeli zajdzie potrzeba wymiany klocków hamulcowych - pobierają za to opłatę (robocizna) ?. Pytam ponieważ i tak podczas przeglądu zaciski hamulcowe i klocki są rozbierane do wyczyszczenia.
apikus - 23-01-2011, 20:47
$iwy napisał/a: | Czy podczas przeglądu w ASO jeżeli zajdzie potrzeba wymiany klocków hamulcowych - pobierają za to opłatę (robocizna) ?. |
Ja zapłaciłem za wymianę podczas przeglądu.
Uwex - 03-02-2011, 15:08
Byłem na II-gim przeglądzie w ASO w Rybniku . Olej , filtry ( oleju i klimy ) i płyn hamulcowy miałem swoje . Filtr powietrza był OK . Kupiłem te materiały za 250 zł ,
a za przegląd zapłaciłem z rabatem 330 zł ( w tym 45 zł przegląd nadwozia) . Czyli w sumie 580 zł . Aktywowane szyby z kluczyka , wyczyszczone zaciski hamulcowe , zawiasy i zamki nasmarowane + cała reszta z listy zrobiona . Czas - 3 godz. , oczywiście kawa . Rozmowa na hali z mechanikiem bez problemu . Z mycia auta zrezygnowałem . Jestem b. zadowolony z obsługi - polecam Rybnik tym co narzekają , że u siebie maja za drogo .
mazin - 03-02-2011, 21:31
Ja dzisiaj zaliczyłem w rodzimym ASO. Nie miałem własnych materiałów, auto wypucowane, całość 808,18 zł.
W pakiecie olej, filtr oleju, filtr przeciwpyłkowy, bateria pilota, płyn hamulcowy, przegląd nadwozia, wymiana i mycie. Oferowali też auto zastępcze (ale tym razem nie skorzystałem). Różnicy w pracy silnika nie zauważyłem,ale wlali ten sam olej co poprzednio, więc raczej tak powinno być.
Cena moim zdaniem akceptowalna.
|
|
|