L200 Techniczne od 2006r - CB w L200
Anonymous - 30-08-2007, 06:56
Macky napisał/a: | wciśnięte pomiędzy siedzeniem kierowcy a tunelem |
Ja mam Presidenta - Harry II a wciśnięte mam pomiędzy tunel a fotel pasżera. Kabelek leci pod dywanikiem, tylną kanapą i przez tylne okienko. Nic nie cieknie i nie ma problemu z pasażereami z tyłu.
Anonymous - 30-08-2007, 11:58
Też się zastanawiałem z tym oknem tylnim ale jakoś mam wrażenie że przy częstym używaniu z kabla niewiele zostanie
Student - 30-08-2007, 12:06
Olej kabel rób przez okno bo nie ma innego wyjścia. JAk się przetnie to kupisz nowy za 15-20zł i będziesz dalej używał.
Anonymous - 30-08-2007, 12:41
W Nowym L200 można wyjść kablem z kabiny przez otwór technologiczny w jej lewym tylnym rogu. Przewidziane prowadzenie kabli z przodu auta na tył lewymi progami zdejmując plastikowe nakładki w kabinie. Otwór technologiczny ma gumowy korek przez niego wyprowadza się przewody.
Pozdrawiam
Cezar
Kibloo - 03-10-2007, 10:23
zmieniłem radio na TTi TCB880- do nowej L-ki pasuje kolor podświetlenia- niebieski
poza tym musiałem je niestety przykręcić do tunelu ale trzyma się spoko.
antena bez zmian- pod tylnymi lewymi drzwiami i pomiędzy paką (hardtopem) a kabiną, hustler...
narazie działa bez zarzutu
pozdro
Gene - 03-10-2007, 10:25
Nie boisz sie, ze Cie zli ludzie pozbawia zabawki?
Kibloo - 03-10-2007, 14:18
antena sie chowa, a radio nie rzuca w oczy, bo coby tam zajrzeć to trzeba na paluszki stanąć, jeszcze gorzej z wyciąganiem, a w nowym l200 zamek centralny się otwiera od wewnątrz tylko od strony kierowcy, to trochę utrudnia wyciaganie na szybko. Poza tym parking strzeżony na koszt firmy w każdym miejscu i tyle...
pozdro
Gene - 03-10-2007, 14:22
parking pomaga, reszta wogole... jak beda chcieli to w 30 sek i nie bedzie radia.
Kibloo - 03-10-2007, 14:45
wiem... k... niestety...
pozdro
Gene - 03-10-2007, 15:51
Dlatego ja sie boje i rozwazam zanabycie radiotelefonu przenosnego, slabo robi ale moge zabrac do domu.
Anonymous - 03-10-2007, 20:57
Kibloo napisał/a: | zmieniłem radio na TTi TCB880- do nowej L-ki pasuje kolor podświetlenia- niebieski
|
Moje tti-880 sie usmiercilo. Gralo kilka dni po odbiorze antenki z serwisu. Zrobilo Piii i juz wiecej nie gadalo...
Zobaczymy jak naprawia, bo narazie srednio podoba mi sie to radyjko w stosunku do jakosci supercom400.
Antenke mam na srodku hardtopu, pociagnolem dodatkowa mase, kablem miedzianym. Kupilem presidenta Gamma, ale jakosciowo lepiej wypada sirtel.. no i zostaje jakos 50zl w kieszeni. SWR mam 1,4 na 20 i 1,3 na 1.
President Gamma ma pewna wade, albo dostalem niekompletna. Czest stozka (zew) jest wieksza o jakies 2mm od wewnetrznej tuleji trzymajacej gwint. Podczas przykrecania, poprostu to wszystko sie rozpadlo i juz naprawic sie nie chcialo Zauwazylismy to dopiero po dokladniejszej analizie. Trzeba zalozyc mala podkladke, by wyrownac poziom powierzchni i stykowej.
Odradzam rowniez zaczepianie tej antenki bokiem do burty, lub do religow, tak by sposob montazowy byl "bokiem". Antena jest klejona - glowka metalowa z plastikowym stozkiem plus skrecone srobka.
Podczas przyspieszania lakier sie rozkleil i antenka sie kladla.
Autko calkiem ciekawie sie prezentuje, tylko jeszcze musze poszukac tego otworu by wejsc kablem do kabiny - jakos nie moge znalesc tego wejscia "technicznego" po lewej badz prawej stronie (bo rozne wersje slyszalem).
Anonymous - 03-10-2007, 21:39
Ja swoje radyjko mam między siedzeniem a tunelem środkowym, antena - magnes na dachu a kablek pod dywanikiem, dalej ,, pod osłoną plastikową środkowego słupka i między drzwiami wychodzi na dach, nic nie przycina kabla, z uwagi iż parkuje na ulicy zwijam radyjko na noc a antenę do środka, cała operacja zajmuję minutę, tyle samo uzbrojenie z rana.
Januszl200 - 03-10-2007, 23:11
Sorki, że nie na temat ale myślę, że lepiej posłuchać dobrej muzy w radio. Cb chyba nie nadaje muzyki?
Student - 04-10-2007, 06:55
Właśnie że nadaje , zaczyna wracać problem z połowy lat 90-tych , coraz więcej anten na dachach i coraz więcej debili na radiu, ku pocieszeniu idzie to takimi falami więc za 7-6 lat znowu będzie spokój.
Apropo jeżeli ktoś ma problemy z zestrojeniem radia to zawszę mogę służyć pomocą i zapraszam do Marek, co prawda swoją SW-miarkę oddałem do naprawy ale mam pożyczoną i też działa.
Gene - 04-10-2007, 07:00
Axer napisał/a: | zwijam radyjko na noc |
To znaczy, ze dzien w dzien wyciagasz CB z samochodu? Robi Ci bez problemow?
|
|
|