Pajero III - [3.2 DID] przymarzające wycieraczki
jawaldek - 04-12-2010, 18:42
gildor napisał/a: | no ok, dzięki. używasz? używałeś? dla mnie jak na razie to tylko hasło. | dla mnie też hasło i chyba tak pozostanie bo mogę w terenie pogubić kabelki w którymś Fordzie było fajne rozwiązanie->> spirala grzewcza na przedniej szybie tak jak na tylnej tyle ze dużo cieńsze kabelki zatopione.Mam założone wycieraczki o bardzo podobnej konstrukcji tyle że nie podgrzewane. Żadnych dodatkowych "zawiasów" które lubią zimą się blokować i stąd nie pomaga ful grzanie przedniej szyby. Ten typ wycieraczek kupiłem 2 lata temu więc wyprzedzając ????? Twoje pytanie nie pamiętam co/jak/gdzie
gildor - 04-12-2010, 19:02
jawaldek napisał/a: | dla mnie też hasło i chyba tak pozostanie bo mogę w terenie pogubić kabelki w którymś Fordzie było fajne rozwiązanie->> spirala grzewcza na przedniej szybie tak jak na tylnej tyle ze dużo cieńsze kabelki zatopione. |
do focusa co najmniej tak robili już 10 lat temu. po prostu podgrzewana szyba. do prawie każdego auta można dokupić w opcji teraz.
jawaldek napisał/a: | Mam założone wycieraczki o bardzo podobnej konstrukcji tyle że nie podgrzewane. Żadnych dodatkowych "zawiasów" które lubią zimą się blokować i stąd nie pomaga ful grzanie przedniej szyby. Ten typ wycieraczek kupiłem 2 lata temu więc wyprzedzając ????? Twoje pytanie nie pamiętam co/jak/gdzie |
też takie miałem, ale się skończyły. może faktycznie do nich wrócę. to są wycieraczki jakie montuje chociażby VW u siebie defaultowo
http://motoallegro.pl/pla...1339850184.html
jawaldek - 04-12-2010, 21:12
No właśnie takie mam zamontowane Aby do wiosny i to tak na początku zimy
watcher79 - 05-12-2010, 11:45
Ja nie widze problemu... Jak już odmarzną po rozgrzaniu silnika i ogrzaniu szyby to nigdy mi się nie zdarzyło żeby znów zamarzły, np w trasie. Fakt że na rozgrzanie bestii potrzeba więcej czasu niż plaskacza, więc w drodze do sklepu zwykle są zamrożone, ale przy dłuższych dystansach nie miałem z tym problemu. Dobry, zimowy płyn do spryskiwaczy i problemu nie ma
gildor - 06-12-2010, 15:38
watcher79 napisał/a: | Ja nie widze problemu... Jak już odmarzną po rozgrzaniu silnika i ogrzaniu szyby to nigdy mi się nie zdarzyło żeby znów zamarzły, np w trasie. |
hmm... widać rzadko stoisz w korkach gdy pada mokry śnieg i jest temp na minusie ale niewielkim
cfc - 08-12-2010, 19:30
A ja jak jest mróz, to stosuję odmrażacz do szyb. Dwa psiknięcia, nawiew na szybę i zanim oblecę szczotką szyby boczne można działać wycieraczkami. Potem już mi nie zamarzają.
Pozdrawiam
marioo
|
|
|