To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Nowy użytkownik i pare pytań/problemów.

Saqu - 06-12-2010, 17:01

Adrianeo napisał/a:
silniku zauważyłem że nie ma bezpiecznika od ABS-u

A na pewno masz ABS? Były wersje cari bez ABS'u

SHARK1979 - 07-12-2010, 09:51

Saqu napisał/a:
Były wersje cari bez ABS'u

Racja, otwierając maskę po lewej stronie jak jest pusto czyli sporo wolnej przestrzeni to nie musisz mieć bezpiecznika :twisted:

STomasz7 - 07-12-2010, 13:43

Żrób zdjęcie pod maską i będzie wiadomo czy masz ABS ;)
A co do radyjka to ja kupiłem radio firmy BLOW:
http://allegro.pl/radio-b...1336316623.html
Ma USB, slot na karte SD i gra ładnym czystym dźwiękiem. porównywałem z blaupunktem i jakąś bez firmówką i grał najlepiej. Już od 3 lat mam wzmacniacz tej samej firmy i spisuje się świetnie. Dobra i nie droga firma. I będziesz miał nówke ;) W sklepie dałem za te radio 320zł...

Adrianeo - 11-12-2010, 11:20

No to tak oto co się dowiedziałem/co zrobiłem przy swoim autku:

1. Ostro się zdenerwowałem gdy wczoraj w nocy poszedłem do garażu podnoszę maskę i mówię coś mi nie pasuję biegiem do domu drukuję zdjęcie na którym jest opisane wszystko co znajduję się pod maską i co się okazało... Że nie mam ABS-u... tak się wkurzyłem że to szok. W poniedziałek albo jeszcze dzisiaj jadę do komisu z którego brałem autko. Możecie mi polecić co powiedzieć właścicielowi czy żeby oddawał część kasy czy żeby przywrócił auto do takiego stanu (tzn aby miało abs jak on to zrobi nie moja sprawa)? Bo w ogłoszeniu ewidentnie było napisane że abs jest...

2. Co do zegarka i oświetlenia kabiny. Wystarczyło wymienić bezpiecznik tak jak myślałem. Teraz muszę wymienić jeszcze żarówkę w podświetleniu zegarka i popielniczki.

3. Radyjko kupione pionieera w sumie za dobra cena 250zl za nówkę z usb

4. No i przymierzam się do wymiany rozrządu i płynów w aucie dzisiaj dzwonie do japaneze zobaczę jaką cenę mi powiedzą.

I jeszcze raz moja mała prośba jak ktoś mógłby mi pomóc z moim pierwszym punktem w tym poście. Co powinienem zrobić jakieś rady?

SHARK1979 - 15-12-2010, 20:57

Adrianeo napisał/a:
Możecie mi polecić co powiedzieć właścicielowi czy żeby oddawał część kasy czy żeby przywrócił auto do takiego stanu

Powiem tak , mogą Ci powiedzieć że widziałeś co brałeś a z drugiej strony nie musisz się znać na aucie czyli gdzie co jest np taki ABS prawda jak masz to ogłoszenie i jest tam napisane że ma to możesz iść i powiedzieć że zostałeś oszukany i wyposażenie nie zgadza się z opisem :)

kolo_j - 15-01-2011, 23:07

Adrianeo napisał/a:
Za cholere nie wiem jak go wyciągnąć... według instrukcji powinienem mieć "szczypczyki" do wyciągania bezpieczników ale u mnie nic takiego nie ma... jakiś sposób na wyjęcie go?

[url=http://img153.images...11w.jpg]Obrazek[/URL]
proponuje pociagnac za zolta ramke a nastepnie czyms podwazyc bezpiecznik. te 3 bezpiecznki wychodza z zotla ramka
Hugo - 16-01-2011, 12:00

kolo_j napisał/a:
nastepnie czyms podwazyc bezpiecznik
Nie czymś tylko tymi malutkimi szczypcami, które są przymocowane z tyłu do klapki bezpieczników w kabinie i służą do wyciągania tychże bezpieczników. Bezpiecznik pięknie wychodzi.