To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Wyciszenie Outlandera

regon - 10-12-2010, 21:25

mitsu00 dawaj ofertę za ile wygłuszysz nam samochody :lol:
mitsu00 - 10-12-2010, 21:30

regon napisał/a:
mitsu00 dawaj ofertę za ile wygłuszysz nam samochody :lol:

Oj ciężko będzie z tym...... Pracuję teraz w Szwecji :D

andrzejGb - 10-12-2010, 22:00

kilka lat temu wyciszałem VC GTS stosowałem maty firmy APP tanie i dobre ale moim zdaniem lepiej je zakładać jak jest ciepło/lato/ wiecej o nich
http://www.swistak.pl/a27...E-WARSZAWA.html

mitsu00 - 10-12-2010, 22:14

Cytat:

kilka lat temu wyciszałem VC GTS stosowałem maty firmy APP tanie i dobre ale moim zdaniem lepiej je zakładać jak jest ciepło/lato/ wiecej o nich

Tu nie tyle chodzi o porę roku, co o ciepło w pomieszczeniu w ktorym wykonuje się całą operację. Zimne blachy słabiej absorbują klej z mat bitumicznych. A i same maty są mniej plastyczne jako zimne.

dab - 12-12-2010, 09:57

dodatkowo dochodzi fakt, ze zdejmowanie plastikow z dzwi przy obencych temperaturach nie wyjdzie im na dobre :mrgreen: Na bank polamiemy jakies zaczepy. Lepiej poczekac na +20stopni
MadMax.PL - 30-12-2010, 16:59

MadMax.PL napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Maty kleilem bezposrednio do blach a dodatkowo w drzwiach na plastiki od wewnetrznej strony dokleilem troche grubsze z pianka waflowana. Ori nakleili jakis badziewny filc ktory nic nie daje:
http://blekingebilradio.s...category_id=225
Wszystkie maty sa podklejone, wiec wystarczy tylko je dociac i zerwac folie ochronna. Uprzednio należy jednak obowiazkowo powierzchnię odtłuścić np benzyną ekstrakcyjną, bo inaczej maty nie bedą trzymac na 100%. Zamawia sie przez Internet, placi karta i przysylaja DHL-em pod drzwi.

Mitsu powiedz ile szt. tego http://blekingebilradio.s...category_id=225
potrzebowałeś i ewentualnie czy jest potrzeba jakiejś korekty ilościowej w obu przypadkach :?:

Mitsu chyba się nie zrozumieliśmy, wiem z Twojego postu że kupiłeś 40szt mat wygłuszających (Silent coat sound absorber) ale nigdzie nie podałeś informacji ile zkupiłeś mat drugiego rodzaju, tzn. "grubsza z pianką waflowaną" (Silent Coat Absorber). Tak się składa że mam rodzinkę w Sztokholmie i mogę liczyć na pomoc w zakupie:)

mitsu00 - 30-12-2010, 23:25

MadMax.PL napisał/a:
ale nigdzie nie podałeś informacji ile zkupiłeś mat drugiego rodzaju, tzn. "grubsza z pianką waflowaną" (Silent Coat Absorber).

1 na drzwi, czyli na 4 wychodzi 4szt., dodatkowo w bagażniku i na boczkach dałem jeszcze 3. Trochę to overkill, ale jak robić to już pożądnie :mrgreen:

13zbyszek13 - 31-12-2010, 09:22

mitsu00 napisał/a:
1 na drzwi, czyli na 4 wychodzi 4szt., dodatkowo w bagażniku i na boczkach dałem jeszcze 3. Trochę to overkill, ale jak robić to już pożądnie

jaki koszt tych mat i czy jest taki super efekt ?

rezon - 31-12-2010, 10:03

mitsu00 napisał/a:
1 na drzwi, czyli na 4 wychodzi 4szt., dodatkowo w bagażniku i na boczkach dałem jeszcze 3.
sugeruję wyklejenie nią jeszcze przodu i tunelu - tam są całe hektary do rezonansu
mitsu00 - 31-12-2010, 11:14

13zbyszek13 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
1 na drzwi, czyli na 4 wychodzi 4szt., dodatkowo w bagażniku i na boczkach dałem jeszcze 3. Trochę to overkill, ale jak robić to już pożądnie

jaki koszt tych mat i czy jest taki super efekt ?
Przeczytaj watek od poczatku. tam opisalem efekty i cene. co do tej ostatniej, to wzrosla ona o dodatkowe 200zl bo musialem dokupic kilka nowych mat na poprawienie wygluszenia bagaznika. czy warto? pojecie wzgledne. ja lubie sluchac muzyki w aucie i dla mnie efekt jest powalajacy. audio gra jak zupelnie nowy system. a to na razie standardoowe glosniki. Jak wpadnie mi troche kasy, to wymienie moze jeszcze przednie glosniki na jakies dobre koaxiale. Pomysle....
13zbyszek13 - 31-12-2010, 11:26

Strasznie dużo pracy rozebrać i złożyć.
Jednak wolę trochę głośniej radio i jest Ok.

mitsu00 - 31-12-2010, 12:12

13zbyszek13 napisał/a:
Strasznie dużo pracy rozebrać i złożyć.
Jednak wolę trochę głośniej radio i jest Ok.

Roboty jest z tym sporo i uwierz mi że samo rozbieranie auta to pikus. Kilka śrubek, reszta to zatrzaski. Pracochłonne natomiast jest dociecie mat do poszczegolnych elementow. Same maty są samoprzylepne więc wyklejenie nimi elementów jest bardzo proste. Naklejasz i wyrównujesz powierzchnię małym wałkiem do tapet. Co do efektu to jak pisałem jest on ogromny, szczególnie jeśli chodzi o brzmienie audio. Producent totalnie olał wyciszenie i wytłumienie drzwi. Po zdjęciu tapicerki wygląda to jak jedno wielkie pudło rezonansowe zabezpieczone jedyne folią :butthead: Tak więc polecałbym chociaz wytłumienie tych przednich jeśli lubisz słuchać muzy w aucie..... :wink:

13zbyszek13 - 05-01-2011, 10:43

mitsu00 napisał/a:
Roboty jest z tym sporo i uwierz mi że samo rozbieranie auta to pikus. Kilka śrubek, reszta to zatrzaski. Pracochłonne natomiast jest dociecie mat do poszczegolnych elementow. Same maty są samoprzylepne więc wyklejenie nimi elementów jest bardzo proste. Naklejasz i wyrównujesz powierzchnię małym wałkiem do tapet. Co do efektu to jak pisałem jest on ogromny, szczególnie jeśli chodzi o brzmienie audio. Producent totalnie olał wyciszenie i wytłumienie drzwi. Po zdjęciu tapicerki wygląda to jak jedno wielkie pudło rezonansowe zabezpieczone jedyne folią Tak więc polecałbym chociaz wytłumienie tych przednich jeśli lubisz słuchać muzy w aucie.....

Mimo wszystko strasznie dużo pracy a zaczynam chorować na nev X3.
A nie wiem czym choroba się zakończy. :lol:

mitsu00 - 05-01-2011, 10:57

13zbyszek13 napisał/a:
Mimo wszystko strasznie dużo pracy a zaczynam chorować na nev X3.
A nie wiem czym choroba się zakończy.
Z racji faktu ze ujeżdżałem beemki dosyć długo, powiem ci ze jakość audio w BMW wporównaniu do RF jest marna nawet w opcji Proffesional DSP, co jest ich najlepszą opcją. X3 fajne autko, ale jesli lubisz słuchac muzy to musiałbyś wyminic głośniki i dodac zewnętrzny wzma i sub żeby grało takjak w OII. A dodatkowe wygłuszenie to byłaby przysłowiow isienka na torciku :D

P.S. Nadal gdzies w piwnicy walają mi się ori głośniki z ich najlepszego systemu naglośnienia, po tym jak wywaliłem całe audio i zastąpilem je komponentami DLS. Ori głośniki BMW to jakas kpina, marki NOKIA :twisted:

13zbyszek13 - 05-01-2011, 11:18

mitsu00 napisał/a:
Z racji faktu ze ujeżdżałem beemki dosyć długo, powiem ci ze jakość audio w BMW wporównaniu do RF jest marna nawet w opcji Proffesional DSP, co jest ich najlepszą opcją. X3 fajne autko, ale jesli lubisz słuchac muzy to musiałbyś wyminic głośniki i dodac zewnętrzny wzma i sub żeby grało takjak w OII. A dodatkowe wygłuszenie to byłaby przysłowiow isienka na torciku

P.S. Nadal gdzies w piwnicy walają mi się ori głośniki z ich najlepszego systemu naglośnienia, po tym jak wywaliłem całe audio i zastąpilem je komponentami DLS. Ori głośniki BMW to jakas kpina, marki NOKIA

Mimo wszystko podoba mi się i z zewnątrz i w środku.