To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galancik sedan 97'

Tomek - 05-01-2011, 14:09

pasy czesto sie tam zaplacza i nie zatrzasniesz
ale mysle, ze to nie to
sprawdz mechanizm zatrzaskiwania siedzen, jesli nie chodzi to lekko przesmaruj
a potem jak mowi SiM pierdyknij, ale lekko
samo delikatne zamkniecie nie zawsze daje rade

luckyluck - 05-01-2011, 15:26

Boniu, czy to czasem nie z Tobą zamieniłem dwa słowa na Orlenie na Wysockiego z miesiąc temu?
Boniu - 05-01-2011, 15:50

Zamienilem pare slow z posiadaczem galanta na orlenie, ale na orlenie na Prymasa Tysiąclecia wlasnie z miesiac temu :P
Bagaznik odblokowany, samo wejscie od srodka do bagaznika zajelo mi z 15 minut, juz nie mowie o szukaniu tego bialego pypcia, ale sie udalo Dzieki :D
@tomek84 pasy nie zaplatuja sie ale ten mechanizm nie chodzi zbyt gladko, zaraz znajde jakis preparacik to zobaczymy czy sie uda ;]

Boniu - 06-01-2011, 05:12

Ok, wszystko jesli chodzi o glupotki zostalo naprawione, jesli chodzi o fotele to poprostu material z siedzen, blokowal zamki i dlatego sie nie dalo foteli zamknac :)
Boniu - 08-01-2011, 15:57

Musialem umyc miska dzisiaj, bo az glupio mi sie zrobilo gdy kolega spytal czy ten fajny szary lakier jest fabryczny... :P Przy okazji zrobilem jakas fotke :

W poniedzialek zaczynam naprawiac i zabezpieczac wszystko :)
Pozdrawiam

Boniu - 20-01-2011, 10:03

Od czasu ostatniego posta, zostało zabezpieczone podwozie,
zakupiony kompletny rozrząd:

-Pasek rozrządu, "Mitsuboshi"
-Pasek balansowy, "Mitsuboshi"
-Rolka prowadząca, "Koyo"
-Rolka napinająca, "NTN"
-Napinacz hydrauliczny, Oryginał
-Pompa wody, "GMB"
-Uszczelniacze,
-Rolka paska balansowego, "NTN"
-Paski wielorowkowe

oraz lewe łożysko firmy "NTN",
łącznika stabilizatora "CTR"
i oryginalne gumki.

Nadal mam problem z trzeszczacym ABSem, we wtorek zostawiam go w Auto TW,
bo juz to co moglem zrobic to zrobilem.
Dokupic musze jeszcze przedni zderzak, i prawego banana, mysle ze na poczatku lutego, autko bedzie w pelni sprawne. :)
Pozdrawiam

Tomek - 20-01-2011, 11:49

a co ze zderzakiem nie tak??
Boniu - 20-01-2011, 13:30

dopiero jak podwozie naprawialem zobaczylem ze w ogole nie ma zaczepow do pasa przedniego (tzn jeden jest ale przyczepiony tylko do pasa, do zderzaka juz nie),
pekniecie dosc duze na dole, nie byl na zadna srube przykrecony, tylko na same zaczepy, zorientowalem sie dopiero jak wjechalem w mala zaspe i ulamal sie kawalek zderzaka przy prawym reflektorze wraz z zaczepem. A i halogeny sa bez zaslepek :P
Pozdrawiam

Boniu - 25-01-2011, 22:47

No abs w koncu zrobiony :D
Okazało sie tak jak Owczar mowil ze naruszona byla zebatka, problem w tym ze ktos wczesniej, probowal ja skleic i jakies dziwne rzeczy z nia robic, a po wepchnieciu kleju, pod zebatke (zlamala sie praktycznie na pol) nie byla juz rowna, a ze byla mocno zasniedziala nie zauwazylem tego nawet po przemyciu :( , za tydzien w srode wymiana rozrzadu w miedzyczasie wymienie lozysko i laczniki stabilizatora.
Pozdrawiam