To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Badziewna szyba przednia czy megapech?

Grzesq - 24-12-2010, 15:54

Ja bym jednak obstawiał megapech, u siebie dostałem kilka razy (4-5 razy) kamyczkami, nie wiem jakiej wielkości, ale było słychać walnięcie - na szczęście nie było po tym żadnych śladów. Oby tak dalej :)
mitsu00 - 24-12-2010, 16:38

Ja w zeszłym roku jak raz dostałem kamieniem centralnie miedzy maskę a klosz lewego xenona, to po 2 miesiącach klosz tak popękał że cała elektronika xenona padła od wilgoci. Nowy w ASO oczywiście tylko dla milionerów :axe: kupiłem używany na Allegro z rozbitkaz całym osprzętem za 700zł i jak na razie działa idealnie. Dla ciekawych nowy xenon w ASO to tylko 7500zł :finga: Cena za 1 nie za komplet......
karol_alasz - 24-12-2010, 20:05

mitsu00 napisał/a:
Dla ciekawych nowy xenon w ASO to tylko 7500zł

no to chyba juz warto z AC pociagnac....

rezon - 27-12-2010, 11:12

mitsu00 napisał/a:
Dla ciekawych nowy xenon w ASO to tylko 7500zł
chyba złote końcówki wszystkich kabli mają ;) . Ktoś pisał o drogich częściach do BMW - nie wiem, nie miałem, a jak nazwać ceny w ASO Mitsubishi? 7,5kzł za reflektor to przesada. Chociaż z przetwornicą czy sam reflektor?
mitsu00 - 27-12-2010, 11:17

rezon napisał/a:
chyba złote końcówki wszystkich kabli mają . Ktoś pisał o drogich częściach do BMW - nie wiem, nie miałem. Ale 7,5kzł za reflektor to przesada. Chociaż z przetwornicą czy sam reflektor?

Z całym osprzętem. A koszt przetwornicy to jakas stówka, może dwie.... Tak więc koszta żadne :wink: A najwredniejsze jest to że jak mi kamień rozwalił reflektor, to oczywiście ne da sie wymienić samego klosza bo jest on klejony. Trzeba caly reflektor kupić. W poprzednim BMW wystarczyło kupić klosz w ASO za 130zł i go wymienić, odkręcając 3 śrubki :finga: Mitsubishi niedlugo polegnie na wlasnej pazerności.....

rezon - 27-12-2010, 13:29

mitsu00 napisał/a:
oczywiście ne da sie wymienić samego klosza bo jest on klejony. Trzeba caly reflektor kupić. W poprzednim BMW wystarczyło kupić klosz w ASO za 130zł i go wymienić, odkręcając 3 śrubki
niestety coraz częściej wszystkie firmy idą w kierunku przerzucenia kosztów na dostawców - a ci dostarczają całe elementy po jak najniższej cenie. Klejenie jest tańsze :cry:
jmgmotocykle - 27-12-2010, 20:18

przy wymianie szyby polecam.... załorzenie szyby od wersji skandynawskiej bądz z rynku amerykańskiego - ma podgrzewanie (na dole -głównie wycieraczek) - działa to rewelacyjnie. koszt ok. 830zł takiej szyby a wszsytkie kostki sa już w aucie!!!! tylko wpinamy , kupujemy przekażnik który zakładamy do gotowego gniazda (dzieki mitsu00!!!) i juz mamy mały wypasik - co prawda nie jest to ford, ale pomaga przy oblodzonych piórach wycieraczek....
dab - 28-12-2010, 09:43

jmgmotocykle napisał/a:
a wszsytkie kostki sa już w aucie!!!!

gdzie sa te kostki spetlone?
Przekaznik jaki ma numer?

jmgmotocykle - 28-12-2010, 10:22

pod osłoną podszybia masz kostkę , a przekaźnik jest w puszcze obok obudowy filtra powietrza (są tylko 2 wolne gniazda) . nr. przekaźnika nie znam - wziąłem przekaźnik od tylnej szyby w rękę i koleś w sklepie mi na drugi dzień ściągnął - koszt 27 zł boscha
mitsu00 - 28-12-2010, 12:07

Potwierdzam. Podgrzewanie wycieraczek to bajka. dziala idealnie nawet przy -35st C. Zero lodu na piórach :finga:

dab - 28-12-2010, 13:24

Chyba sam sobie szybe rozbije :badgrin:
cebull - 28-12-2010, 15:10

:D
wybij tez nasza ;)

13zbyszek13 - 29-12-2010, 09:41

jmgmotocykle napisał/a:
przy wymianie szyby polecam.... załorzenie szyby od wersji skandynawskiej bądz z rynku amerykańskiego - ma podgrzewanie (na dole -głównie wycieraczek) - działa to rewelacyjnie. koszt ok. 830zł takiej szyby a wszsytkie kostki sa już w aucie!!!! tylko wpinamy , kupujemy przekażnik który zakładamy do gotowego gniazda (dzieki mitsu00!!!) i juz mamy mały wypasik - co prawda nie jest to ford, ale pomaga przy oblodzonych piórach wycieraczek....

Przydał by się teraz wspominany pech by wymienić na takie cacko jak ty to zrobiłeś. :lol:

small - 17-03-2013, 21:52

Zostawiłem samochód na parkingu, wróciłem i niestety zauważyłem pękniętą szybę przednią- pęknięcie na 30 cm. I stąd moje pytanie gdzie w okolicy Trójmiasta wymienić szybę, najlepiej podgrzewaną?
rezon - 18-03-2013, 13:02

co prawda daleko ode mnie, ale znajdziesz i bliżej http://www.nordglass.pl/ . Byłem u nich z Outkiem chyba łącznie 6 razy.