To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Roleta przestrzeni bagazowej - problem na mrozie :-)

13zbyszek13 - 30-12-2010, 20:15

wredlin napisał/a:
Cały samochód to pech

???

wredlin - 30-12-2010, 21:30

Mamy w domu dwie sztuki i obie dają sobie znać statystycznie raz w miesiącu. Obie mają po 18 miesięcy i tragiczny przebieg 15500.
Może to my pechowcy ale dwa na raz.
??????????????

13zbyszek13 - 31-12-2010, 09:18

wredlin napisał/a:
Mamy w domu dwie sztuki i obie dają sobie znać statystycznie raz w miesiącu. Obie mają po 18 miesięcy i tragiczny przebieg 15500.
Może to my pechowcy ale dwa na raz.
??????????????

Jak na 18 miesięcy to strasznie mały przebieg i może tu jest przyczyna nie zadowolenia,mój ojciec ma Toyotę yarisa z podobnym przebiegiem i też narzeka.
Te samochody więcej stoją jak jedzą , ja swoim przebrykałem w 14 miesięcy 40000 i jest SUPER.

pkwiat - 31-12-2010, 09:36

13zbyszek13 - idąc Twoim tropem myślenia należałoby przyjąć, żę najbardziej awaryjne i powodujące największenie niezadowolenie są samochody o zerowym przebiegu.

Tutaj dodam, że ja mam ponad 50 tys przebiegu i szczególnych powodów do narzekań nie mam poza drobiazgami typu trzeszczenie tylnego podszybie o którym piszę wyżej. Tyle, że ja kupiłem outlandera po przejrzeniu forum i byłem świadomy jego zalet i wad , które niewątpliwie posiada.

13zbyszek13 - 31-12-2010, 10:26

pkwiat napisał/a:
13zbyszek13 - idąc Twoim tropem myślenia należałoby przyjąć, żę najbardziej awaryjne i powodujące największenie niezadowolenie są samochody o zerowym przebiegu.

NIE , NIE tak jest , ale samochody które jeżdżą sporadycznie cechują się większą awaryjnością od tych które jeżdżą codziennie.

[ Dodano: 31-12-2010, 10:28 ]
pkwiat napisał/a:
Tyle, że ja kupiłem outlandera po przejrzeniu forum i byłem świadomy jego zalet i wad , które niewątpliwie posiada.

Pokaz mi kolego autko ,rzecz na świecie z której wszyscy będą zadowoleni.
Nie ma takiej opcji.

rezon - 31-12-2010, 13:07

13zbyszek13 napisał/a:
samochody które jeżdżą sporadycznie cechują się większą awaryjnością od tych które jeżdżą codziennie.
Z własnego doświadczenia - to niestety prawda, chociaż nie wiem dlaczego - wg wszelkich prawił jak coś jeździ dużo powinno się psuć częściej niż jak jeździ mało, a w praktyce u mnie wychodziło dokładnie odwrotnie. Czyli małe przebiegi = większa usterkowość. Ale jak się dużo jeździ to może mniej się zwraca uwagę na wiele drobiazgów
jmpdesign - 31-12-2010, 16:43

wredlin napisał/a:

Mi się zacinała więc wymienili na nową. Ale nowa to ten sam syf co stara.

Mi się też ta roletka przycinała na mrozie ok. -10 stopni w zupełnie nowym Outku, więc jest to skopane fabrycznie.
Ale przynajmniej klapa bagażnika na mrozie nie opada :) w poprzednim samochodzie czasem zaliczyłem w łeb opadającą samoistnie klapą w zimie.

cebull - 01-01-2011, 11:29

z dwojga zlego lepiej roletka niz klapa :)

u nas tez sie zacina, czasem mnie to drazni ale zeby zareklamowac muslabym bez ogrzewania do aso dojechac bo jak sie cieplo zrobi to sie nie tnie :D

olabart - 01-01-2011, 13:02

Wszystkie rolety z moich pojazdów spędzają swój żywot na strychu i myślę, że tam jest ich miejsce.
regon - 01-01-2011, 13:07

olabart napisał/a:
Wszystkie rolety z moich pojazdów spędzają swój żywot na strychu i myślę, że tam jest ich miejsce.

Sprzedaj, wielu szuka i chętnie kupi :lol:

olabart - 01-01-2011, 13:24

Zawsze je sprzedaję - z samochodem.
looc - 05-01-2011, 22:48

Witam wszystkich forumowiczów, mam ten sam problem z roletą przestrzeni bagażowej, nie zwija się na mrozie, co prawda jak przejadę kilka kilometrów i nagrzeję autko to jest ok ale co mi z tego jak z rana nie mogę normalnie spakować rzeczy do bagażnika. Samochód ma dopiero kilka miesięcy a problem sie zaczął z nadejściem ujemnych temperatur, we wcześniejszych moich autach nigdy nie było z tym najmniejszego problemu. Dziwne że w takim aucie jest to niedopracowane przecież nie każdy ma garaż gdzie może samochód w ciepełku postawić.
rezon - 06-01-2011, 17:48

looc napisał/a:
Dziwne że w takim aucie jest to niedopracowane
Jeszcze niejednym Outek Cię zaskoczy. U mnie zwija się bez problemów.
13zbyszek13 - 06-01-2011, 20:14

rezon napisał/a:
Jeszcze niejednym Outek Cię zaskoczy. U mnie zwija się bez problemów.

A może czymś pozytywnym .
:lol:

rezon - 07-01-2011, 11:18

13zbyszek13 napisał/a:
może czymś pozytywnym .
na pewno też - zimą są większe szanse :) 13zbyszek13, dzięki tobie Outek mnie też zaskoczył pozytywnie - to ile pamiętam Ty zamieszczałeś zdjęcie przycisku zamykania na klapie :) . Zaskoczył mnie pozytywnie napęd na śliskiej jezdni, chociaż jak pisałem testowałem w ub. roku lepiej zestrojony (nie wiem czy lepszy). Ale większość niespodzianek była jednak negatywna - hałas pow. 120, skrzypienie zimą, obłażąca farba z tłumika, negowanie usterek na dzień dobry w ASO - albo to Twoja wina, albo Ten Typ Tak Ma, no i oczywiście na razie bezkarne oszustwo dealera przy braku jakiejkolwiek reakcji MMC - ale tak to już chyba jest z samochodami, że większość mankamentów odkrywa się min. kilka miesięcy po zakupie. Nb ostatnio coś chyba zaczyna dostawać uślizgu sprzęgło dołączające tył :(