To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - ASX niezgodny z zamówieniem?!

Student - 12-01-2011, 06:54

To nie jest tragedia.
Czegoś nie rozumiem, zapłaciłeś za 150 a dostałeś 116?
Nie powinieneś odbierać samochodu.
Ludzie nie dajcie się ładować w balona.
Jak sprzedawce nie rozumie weszych oczekiwań to do sądu i do prasy.
Zrobić taką nagonkę że Mitsu postra sie po spodniach i skończy sie konkurencja dla Nissana. :finga: .

max_32 - 12-01-2011, 10:48

Cytat:
a u którego dealera kupowałeś :?:

wolałbym na tym etapie załatwiania sprawy nie podawać danych salonu

Wedrowiec - 12-01-2011, 11:25

Student napisał/a:
To nie jest tragedia.
Nie powinieneś odbierać samochodu.

No tak, mogłem odebrać zaliczkę i czekać kolejne pół roku na samochód... tylko byłbym 15K w plecy na VAT a stare auto już sprzedałem dwa miesiące wcześniej.

Niestety byłem w sytuacji bez wyjścia.

13zbyszek13 - 12-01-2011, 13:10

Wedrowiec napisał/a:
Niestety byłem w sytuacji bez wyjścia.

Próbuj coś ugrać w zadość uczynieniu.

Ja w troszeczkę innej sytuacji ugrałem
-przegląd po 20 tyś całkowicie gratis
-Ralliart gratis
-rabat na robociznę 5 %
-rabat na części 10%
-dywaniki

Wedrowiec - 13-01-2011, 10:23

Samochód odebrany 2 miesiące temu więc już "po zawodach". Dlatego też uczulam innych - na spokojnie, walczyć o swoje. Ja spanikowałem i dlatego tak mało wywalczyłem.
kluzo - 17-04-2011, 11:24

Witam!
Odabrałem samochód bez systemu AS&G w styczniu . Zamówiłem w październiku 2010.
Diler przekonywał mnie ,że jastem szczęśliwcem bo w/w system jest kłopotliwy i zawodny. Uznałem - jest czy nie , został zapłacony jako standard . Równie dobrze mogło brakować np. klimatyzacji lub wspomagania. Po kilkunastu telefonach otrzymałem rekompensatę w postaci doposażenia ok.1000 zł . Zaproponowałem kilka elementów , które mnie interesowały , a diler zgodził się na jeden z nich.
Myślę , żę Ci którzy mają podobną sytuację nie powinni się niczego obawiać i iść do sprzedawcy. Grzecznie lecz stanowczo zażądzć rekompensaty.
Pozdrawiam !

jan1994 - 17-04-2011, 15:39

kluzo napisał/a:
... bo w/w system jest kłopotliwy i zawodny...

Możesz napisać coś więcej ? Na czym miałaby polegać jego zawodność ?

kluzo - 17-04-2011, 22:41

Nie posiadan tego systemu , więc tylko za słyszenia , że musi być spełnionych kilka warunków np. temp. silnika , prędkość pomiędzy postojami . Że klienci proszą o automatyczne zablokowanie i takie tam ...
tonyhc - 18-04-2011, 14:15

nie wiem, co jest w nim kłopotliwego i zawodnego. Ściema :) Coraz więcej samochodów, ostatnio nawet Mercedes dodaje w autach AS&G . Sprawdza się to, auto pali jak marzenie.
rabacik - 19-04-2011, 11:44

Ja mam w samochodzie ten system, na chwilę obecną nic się z nim niepokojącego nie dzieje, a autko pali bardzo mało jak na swoej gabaryty.
desko - 21-04-2011, 07:54

Podobne odczucia mam ja, jak na razie nie mam powodu, żeby nie lubić autka (Misia :) ), w Norwegii gdzie kupiłem go, informacja o rezygnacji przez Mitsubishi z AS&G bo jest problem z trwałością silnika jest traktowana z przymrużeniem oka (jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o pieniądze), ale faktycznie system nie powinien działać podczas wypalania filtra, jeszcze dobrze nie poznałem wszystkiego, ale chyba kierowca nie ma żadnej informacji kiedy filtr DPS się wypala poza zwiększonym zużyciem paliwa, a nie zaszkodziłoby żeby coś takiego było, może trzeba czekać na upgrate softu.