Sigma/Diamante Techniczne - Brak świateł mijania i drogowych
lukasz12 - 16-01-2011, 20:04
Szymon82 napisał/a: | Z dalszych obserwacji..
Mam wrazenie, ze niekoniecznie musi to być wina przekaźnika, zamieniałem je miejscami i w każdej innej lokalizacji niż ta od świateł mijania słychać było cykanie gdy przykładałem przekaźnik. W pozycji od świateł nic nie cykało - próbowałem z różnymi przekaźnikami - tak jakby tam prąd nie dochodził. Próby robiłem przy zdemontowanym tym brązowym kabelku.
[url= |
Wygląda na to że w takim razie jest problem ze sterowaniem przekaźnika czytaj. kable po drodze do wyłącznika albo sam wyłącznik. Ewentualnie zasilanie przekaźnika może być uszkodzone. Teraz pasowałoby sprawdzić czy w ogóle prąd dochodzi do przekaźnika. Na zdemontowanym przekaźniku sprawdź. Na styku 3 napięcie ma być cały czas, na 4 pojawia się w momencie przekręcenia stacyjki na pozycję ACC. Styk 1 idzie bezpośrednio do lamp, wiec podanie tam napięcia powinno spowodować ich świecenie, natomiast 2 idzie do wyłącznika. Na nim pojawia się masa w momencie załączenia włącznika do pozycji nr 2.
rupert70 - 20-01-2011, 14:20
Jestem ciekawy,czy już poradziłeś sobie ze światłami
Szymon82 - 20-01-2011, 15:29
Problem nadal nie jest rozwiązany. Swiatła działają, ale dzięki zastosowanemu obejściu. Póki co nie mam kasy żeby podjechać do elektryka - sprawa czeka do lutego
lukasz12 - 20-01-2011, 19:47
To jest do ogarnięcia bez elektryka. Oczywiście przydałby się ciepły garaż i chwila wolnego czasu...
mmatulek - 20-01-2011, 21:05
Światła przednie to chyba jedna z pięt Achillesowych naszych samochodów. Też walczyłem z brakiem przednich świateł. W związku z tym gorąco kibicuje.
Slaw - 21-01-2011, 12:30
sprawdz czy przwkazniki masz ok,potrafi paść kilka jednocześnie.Sprawdz też wiązkę elektryczną w dolnej przedniej belce
|
|
|