[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] brak iskry po urwania paska balansowego
robertdg - 14-01-2011, 09:16
Znaczy mam rozumieć, że kolega wymienił pask balansowy i on mu sie zerwal uszkadzajac czujnik połozenia wału
szakal222 - 14-01-2011, 21:27
tak dokladnie rozerwalo go na 2 czesci i jedna wplatala sie pod blache od walu lapiac tez blache i niestety bnie dalem radyv zczytac bledow bo dopierro po poludniu kupilem diody a pozniej kumpel wyciagnal mnie na imnpre
robertdg - 14-01-2011, 22:23
Tak sam od siebie sie rozerwal, czy może napinacz byl odwrotnie założony
Owczar - 14-01-2011, 23:14
szakal222, tu nie potrzeba diody! Spinasz pin 1 z 4, włączasz zapłon, a kontrolka CE wymruguje błędy.
Hugo - 14-01-2011, 23:24
Owczar napisał/a: | szakal222, tu nie potrzeba diody! Spinasz pin 1 z 4, włączasz zapłon, a kontrolka CE wymruguje błędy | A w przypadku chęci wymrugania błędów skrzyni automatycznej co należy zrobić?
Owczar - 14-01-2011, 23:27
Hugo, niestety nie wiem jak jest ze skrzynią... Ale czy przypadkiem skrzynia nie mruga swojej kontrolki podczas tego samego testu...?
Hugo - 14-01-2011, 23:47
Owczar napisał/a: | Ale czy przypadkiem skrzynia nie mruga swojej kontrolki podczas tego samego testu...? | Chyba tak, ale chciałem się upewnić.
szakal222 - 14-01-2011, 23:55
a taki trik z tymi bledami ok a zpaskiem niewiem co sie moglo stac byl zalozony prawidlowo znajomy nigdy babola mi nie zrobil faktem jest ze jest zerwany auto stoi a ja jestem w lesie tylko wlasnie dziwi mnie to ze czujnik halla nie pokazuje zadnego odczytu na wale korbowym mierze miernikiem w omach i zero probowalem na roznych czzujnikach z innego auta marki ford i jest odczyt a tu nic zaluje ze nie mam nikogo znajomego z takim autkiem zeby to sprawdzic czasami zdarza sie ze przyjezdza tu chlopak takim samym galantem ale raz nie znam go a dwa nie moge zlapac bo sprawdzic to to 2 minuty tyle co wpiac miernik pod kostke jestem z jeleniej gory (cieplice zdroj ) jak czytasz to forum daj znac . moze sie trafi dzieki z apomoc bede kombinowal dalej dam znac jak sie posuwaja prace z usunieciem tego uszkodzenia
robertdg - 15-01-2011, 00:02
szakal222, zdarza się najlepszym, może czujnik który kupiłes gdzies jest uszkodzony, według tego co pokazuje manual, czujnik ten sprawdza sie oscyloskopem
KaWu - 15-01-2011, 12:05
Hugo napisał/a: | Owczar napisał/a: | Ale czy przypadkiem skrzynia nie mruga swojej kontrolki podczas tego samego testu...? | Chyba tak, ale chciałem się upewnić. |
Tak-AT sprawdza sie podczas tego samego testu.
szakal222 - 15-01-2011, 12:15
oscylokop to najlepsze narzedzie niby gosciu mowil ze czujnik jest ok bo on tym autem zjechal na kolach za zagranicy moze sama kostka padla sprawdze wlasnie ide grzebac
Wlasnie sprawdzilem kody bledow 21/23/24 niewiem czy dobrze policzylem migajac kontrolka abs pokazuje kody a CE mryga szybko caly czas jednostajnie wiec abs powolne mryganie liczby dziesietne a krotkie jednosci tak? wiec wyszly mi te 3 bledy cykl tych 3 sie powtarza
[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 15-01-2011, 14:45[/i] ][/size]
a i jescze cos czy czujnik ma jakies wskazania miernikiem w omach tak jak wszystkie inne ktore mierzylem jezeli bedzie odpiety od instalacji auta vbo wlasnie ten nic nie pokazuje a powinno to oscylowac w granicach 600 om jezeli dobrze rozumuje ?
matimon - 17-01-2011, 20:34
Czujnik masz uszkodzony. Powinien wykazywać opór. A tak na marginesie dodam, że nie spotkałem sie jeszcze w tak szybkim strzeleniu paska balansu w mitsu, no chyba, że mechanik założył odwrotnie rolkę przez przypadek(bardzo łatwo się pomylić) i wtedy to już tylko kwestia czasu, aż pasek strzeli.
szakal222 - 17-01-2011, 21:42
no to jestem twoim pierwszym przypadkiem tego typu niestety moze i zle ale raczej nie zrobil babola trudno sie mowi trza naprawic niestety, dzieki za info
[ Dodano: 21-01-2011, 22:32 ]
witam panowie autko zrobione i smiga az milo jednak wina czjnika polozenia walu akurat snieg posypal to sie polatalo bokiem wielie dzieki za pomoc i informaje ktorych i mi troche daliscie .
|
|
|