To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Gwarancja 8 lat lub 150tys km

13zbyszek13 - 21-01-2011, 08:58

Nie wiem od czego to zależy ale ja w swojej historii posiadam drugie auto z pod znaku trzech diamentów i co do serwisu gwarancyjnego i po gwarancyjnego nie mam żadnych uwag.Serwisowałem jedno jak i drugie autko w tym samym ASO na gwarancji jak i po niej.
rezon - 21-01-2011, 11:28

13zbyszek13 napisał/a:
Serwisowałem jedno jak i drugie autko w tym samym ASO na gwarancji jak i po niej.
ASO nierówne ASO.
ichi - 21-01-2011, 16:59
Temat postu: !
-WALDOR- napisał/a:
co do długości gwarancji to jak kupiłem focusa dostałem przedłużenie gwarancji do 5 lat a na perforacje do 12...niby super, ale wtedy poczytałem warunki...gwarancja na perforacje obowiązuje tylko wtedy gdy co roku robię płatny przegląd blacharki i w wypadku wykrycia odprysków, złuszczeń, uszkodzeń natychmiast w ASO robię naprawę...

Jeśli chodzi o forda to ja do dzisiaj mam naprawy lakiernicze na gwarancji (samochód ma już 7 latek). Wszelkie wybąblenia czy podejrzenia korozji są robione na gwarancji.
Jeśli chodzi o odpryski czy inne uszkodzenia to jest chyba oczywiste, że nikt tego na gwarancji robić nie będzie :) . Ja mimo upływu czasu jestem w stanie odpękać te 150 pln na przegląd powłoki ale dzięki temu nie mam przerdzewiałych blach co w fordach z tego okresu jest w sumie normalne (ale u tych userów co nie zadbąją o swoje!)
W przypadku mitsu gwarancja na perforacje dotyczy literalnie perforacji powłoki. .. czyli trzeba przyjechać z dziurą w karoserii co jest raczej niemożliwe przy corocznych przeglądach w aso.. wiec taką gwarancję można zapewnie olać...

[ Dodano: 21-01-2011, 17:11 ]
Student napisał/a:
W Szwecji obsługa + gwarancja w Polsce kasa i spadaj dziadu.

To może warto zainwestować w przeprawę promową do Szwecji i tam robić przeglądy?
Przynajmniej dla osób z Trójmiasta :)

mitsu00 - 21-01-2011, 17:17

ichi napisał/a:
To może warto zainwestować w przeprawę promową do Szwecji i tam robić przeglądy?
Przynajmniej dla osób z Trójmiasta
Albo ze Szczecina/Swinoujscia..... Prom do Ystad to 7h, z Gdyni do karlskrony chyba 8h. W sumie tyle samo co czasami z Gdańska do Warszawy :twisted:
DJ Fazi - 21-01-2011, 23:55

Też pomyślałem o wyprawie promowej, ale będę prosił mitsu00 za przewodnika :-)
13zbyszek13 - 22-01-2011, 20:57

[quote="rezon"]
13zbyszek13 napisał/a:
Serwisowałem jedno jak i drugie autko w tym samym ASO na gwarancji jak i po niej.

ASO nierówne ASO.[/quote

Dlatego nie można generalizować.
wredlin - 22-01-2011, 22:30

Jest ASO i jest aso. To wielka prawda
Są ludzie i są laczki