Nasze Miśki - Galicjusz Aleks
Psikus - 22-01-2011, 22:33
ładnie się prezentuje, na żywo również. Co do planów - obniżenie - si. progi-ja bym po prostu polakierował. dach - to by trzeba było zobaczyć jak będzie wyglądać, ale ogólnie mnie osobiście się dach w karbonie podoba.
pitbu77 - 22-01-2011, 23:01
Arturro-86 napisał/a: | A tłoczek jak zabezpieczyłeś, żeby nie dostały się tam jakieś zanieczyszczenia (głównie chodzi mi o to, że nie chciałbym tej gumki zepsuć jakoś przy "szorowaniu" ) |
Ale które gumki? Na sworzniach prowadzących? Wyjmujesz zwyczajnie. A tłoczek wcisnąłem głęboko bo i tak odkręcałem całe zaciski od przewodu hamulcowego. Włożyłem w zacisk klocek drewniany żeby się tłoczek nie wysuwał. Od środka i tak nie ma sensu malować bo to są powierzchnie przylegające do klocków hamulcowych więc klocek nie przeszkadzał, wręcz przeciwnie. Było na czym oprzeć zacisk bo klocek drewniany wystawał. W otwór po przewodzie hamulcowym wkręciłem śrubkę żeby nie zamalować przypadkiem gwintu. Ot i cała filozofia. Przy okazji tłoczek i sworznie przesmarowałem. Wiadomo, jak już miałem wyjęte
Arturro-86 - 22-01-2011, 23:17
pitbu77 napisał/a: | Arturro-86 napisał/a: | A tłoczek jak zabezpieczyłeś, żeby nie dostały się tam jakieś zanieczyszczenia (głównie chodzi mi o to, że nie chciałbym tej gumki zepsuć jakoś przy "szorowaniu" ) |
Ale które gumki? Na sworzniach prowadzących? Wyjmujesz zwyczajnie. A tłoczek wcisnąłem głęboko bo i tak odkręcałem całe zaciski od przewodu hamulcowego. Włożyłem w zacisk klocek drewniany żeby się tłoczek nie wysuwał. Od środka i tak nie ma sensu malować bo to są powierzchnie przylegające do klocków hamulcowych więc klocek nie przeszkadzał, wręcz przeciwnie. Było na czym oprzeć zacisk bo klocek drewniany wystawał. W otwór po przewodzie hamulcowym wkręciłem śrubkę żeby nie zamalować przypadkiem gwintu. Ot i cała filozofia. Przy okazji tłoczek i sworznie przesmarowałem. Wiadomo, jak już miałem wyjęte |
A no właściwie to też fakt, po co malować te części przy klockach jak i tak ich nie widać Mi chodziło o uszczelnienie tłoczka (bo jest tam chyba taka gumka wokół tłoczka jak dobrze pamiętam ). Ale w sumie jak i tak tego raczej nie ma sensu malować to nie muszę się tym martwić
Dzięki za pomoc Życzę miśkowi i Tobie dalszego miłego i bezawaryjnego pokonywania kilometrów I żebyś się już w żadną dziurę nie wpakował... o co nie trudno przy obecnym stanie "dróg"
Hugo - 23-01-2011, 09:28
Arturro-86 napisał/a: | Ja się w sumie trochę zastanawiam, jakie Wy macie odczucia z jazdy na tych 17" | Mocno mieszane tymbardziej przy zawieszeniu -30 mm.
Anonymous - 23-01-2011, 10:22
zadbany galancik , co do planów to 3mdinoc bardzo ładnie się układa i można nią okleić każdy element w aucie przy odrobinie wprawy i cierpliwości, ale progi chyba bym pomalował na srebrno chociaż pomysł z oklejeniem też jest jakaś koncepcją dach jak w carbonie to musowo na czarno a relingów nie usuwasz ?
robertdg - 23-01-2011, 10:46
Derpin napisał/a: | a relingów nie usuwasz ? | A kto Mu dziury w dachu zaspawa szpachla się nie bedzie trzymac
pitbu77 - 23-01-2011, 10:52
Derpin napisał/a: | dach jak w carbonie to musowo na czarno a relingów nie usuwasz ? |
Czarny dach będzie lepszy u Ciebie jak Ci już pisałem w historii Twojego Misia. To taka zasada z palety kolorystycznej, bo czarny i biały są swoimi "negatywami".
U mnie lepiej sprawdzi się grafitowy bo będzie miał kolorystycznie coś wspólnego z kolorem nadwozia. A relingi zostawiam bo potrzebuję na bagażnik na narty albo boks albo szyny na rowery . Tylko może też relingi okleję?
robertdg napisał/a: | A kto Mu dziury w dachu zaspawa szpachla się nie bedzie trzymac |
Myślałem, że Ty. Patrząc na smarki jakie robiłeś przy siatce za kolektorem wydechowym
robertdg - 23-01-2011, 11:40
pitbu77 napisał/a: | Myślałem, że Ty. | Ja Ci mogę zrobić 3-y drzwiowego wagona z tyłem od legnuma, oraz ogromnymi 3-calowymi kominami od Jelcza, wszystko po to abys radiem nie musial zagluszac tego klang-u silnika
pitbu77 - 23-01-2011, 13:13
robertdg napisał/a: | pitbu77 napisał/a: | Myślałem, że Ty. | Ja Ci mogę zrobić 3-y drzwiowego wagona z tyłem od legnuma, oraz ogromnymi 3-calowymi kominami od Jelcza, wszystko po to abys radiem nie musial zagluszac tego klang-u silnika |
No faktycznie, klang V6 jest nie do zniesienia
Poza tym, z tyłu jeździ mój syn więc nie chcę mu utrudniać życia przy wsiadaniu do auta
robertdg - 23-01-2011, 13:40
pitbu77 napisał/a: | z tyłu jeździ mój syn więc nie chcę mu utrudniać życia przy wsiadaniu do auta | Nauczysz go wsiadać, tak jak do rajdówek NasCar'a wsiadają
pitbu77 - 23-01-2011, 14:00
robertdg napisał/a: | pitbu77 napisał/a: | z tyłu jeździ mój syn więc nie chcę mu utrudniać życia przy wsiadaniu do auta | Nauczysz go wsiadać, tak jak do rajdówek NasCar'a wsiadają |
Ja go tego próbuję oduczyć! Już kit z brudnym autem ale jaki dzieciak jest od auta brudny jak się wspina po drzwiach! To jest dżołk ofkors
Hmmm, chyba trzeba się trochę pobawić w VT...
pitbu77 - 24-01-2011, 00:02
I takie oto efekty otrzymałem po zabawie w CS5:
Alex przed:
I Alex po:
Zmiany: kolor dachu, felgi i ciemne szyby. I jak wyszło?
robertdg - 24-01-2011, 08:31
Te felgi jakoś się odcinają, nie to, że wyglądają źle, ale auto wygląda jakby nabiaało wigory pro terenówki, a no i za słabo przyciemniłes szyby z lewej strony
pitbu77 - 24-01-2011, 11:58
robertdg napisał/a: | Te felgi jakoś się odcinają, nie to, że wyglądają źle, ale auto wygląda jakby nabiaało wigory pro terenówki, |
To są Advan'y na które choruję. Fakt faktem za rzadko siedzę ostatnio w photoshopie ale może uda mi się je trochę głębiej umieścić a zawias obniżyć. A może właśnie taka wersja a'la Allroad?
robertdg napisał/a: | a no i za słabo przyciemniłes szyby z lewej strony |
Bo od tamtej strony nie sięgnąłem myszką już
robertdg - 24-01-2011, 12:48
Zrób wirtual z boku
|
|
|