[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer EU vs. USA
capelush - 09-02-2011, 12:07
lusterka sa wkurzajace to fakt, napewno tylne swiatla trzeba zmienic- wlasnie czekam na led z niemiec. przod jesli ksenon to wiadomo - zero samopoziomowania itp- kolega stwierdzil ze sa bardzo mocne- mocniejsze niz np w jego superbie.reszta bardzo zblizona, podobna do europejskiego 1,8- czesci pasuja - chodzi o ekspoloatacje- problem jest tylko z ubepieczycielem- tego auta nie ma w bazach europejskich i zeby porzadnie ubezpieczyc auto trzeba robic wycene u rzeczoznawacy pzmot- inaczej podciagaja auto pod 1,8- i pozniej jest problem
Kamyk84 - 11-02-2011, 12:53
Różnice wg mnie między USA a EU
- brak możliwości holowania auta na linie jest inna belka przednia - sprawdzone w serwisie
- klamka w bagażniku zamiast uchwytu do zamykania
- wewnątrz czarne klamki a nie srebrne (może zależy od wersji)
- czasami problemy z podpięciem do kompa w serwisie (nie można ustawić domykania szyb)
- brak wyłącznika ESP
- brak regulacji świateł
- jakość wykonania niektórych elementów niższa niż w EU np. uszczelki drzwi
- radio satelitarne w wersji USA, inna antena
- otwarty pojemnik na kubki w środkowej części zamiast zamykanego schowka
- inna końcówka drążka kierowniczego miałem sprowadzaną koszt z wymianą ok 600zł
- zapinki w bagażniku do przytrzymania dywanika
ASO
Na razie tyle, jak coś jeszcze sobie przypomnę to dopisze
robertdg - 11-02-2011, 19:33
Kamyk84 napisał/a: | - otwarty pojemnik na kubki w środkowej części zamiast zamykanego schowka | Nic dziwnego, u amerykanów kupujących auto, jednym z głownych czynników decydujących o wyborze auta jest obecność Cup Holder oraz jego możliwości Ponadto jakość wykonania amerykańskich aut jakoś nigdy nie była oszałamiająca, więc i auta przeznaczone na tamten rynek też w tej kwestii sa budowane.
Janek_W - 12-02-2011, 00:00
Kamyk84 napisał/a: | - otwarty pojemnik na kubki w środkowej części zamiast zamykanego schowka |
Tak samo jak w modelach europejskich z początku produkcji, potem robili już zamykane
Kamyk84 napisał/a: | wewnątrz czarne klamki a nie srebrne (może zależy od wersji) |
Nie wiem czy zależy o wersji czy rocznika, ale widziałem amerykańskie lancery z chromowanymi klamkami jak również europejskie z czarnymi...
|
|
|