Galant - Ogólne - Sport Edition czy Avance - Wasze gusta.
Anonymous - 31-01-2011, 16:25
gem1 napisał/a: | przód i środek SE, tył Avance |
a progi ?
wookash83 - 01-02-2011, 21:14
Avance ma nowszy wyglada..mialem SE i jak zmienilem mimo ze rocznikowo takie same byly (poprzedni SE 99r) to osoby nie znajace sie dawaly Avance z 3-4 lata mniej niz SE (a tak samo zadbany byl)..a co ladniejsze?? heh to juz rzecz gustu oba sa obledne
sebo199 - 01-02-2011, 21:57
Wookash83 pamiętam, jak byłem na giełdzie Avance którego Ty teraz ujeżdżasz, pewna "młoda para" idąc w kierunku miśka powiedziała "ten to z 35 tys kosztuje". SE ma bardziej dyskretny urok a Avance prezentuje taką typową japońską linię tuningową wyglądającą jak by ją wykonał samuraj mieczem. Jak się spojrzy na auta japońskie oferowane tylko na lokalnym rynku to jest wiele wersji zrobionych w stylu avance. Ja wybieram Avance bo lubię taki styl chociaż SE też mi się podoba. Mogli pozostawić obie wersje w produkcji. Mają jednak odmienne charaktery.
fck - 01-02-2011, 22:27
no to dorzucę swoje 3 grosze, a więc tak....
u mnie wersja Avance ma dyskwalifikację za przedni zderzak, który moim zdaniem wygląda jak totalny wieś tuning i przypomina zdeś dokładany przez właściciela, a nie seryjny. Kolejny poważny minus Avance dostaje za wnętrze, ale tylko to w wersji materiałowej, skórka jest jak najbardziej OK, kolejny mimusik za brzydsze niż w SE felgi. Konsola centralna marmurek hmmm no wiecie..... . Avance pochwalę za to za zderzak tył, którego brakuje w sporcie oraz za zegary HC, których też nie ma w SE przedlifcie i polifcie 2.0
pompec - 01-02-2011, 23:16
coraz częściej zaczynam myśleć o tym, żeby kupić Avance i przerobić go na SE... pomysł tyleż oryginalny co odważny... ale ja po prostu uwielbiam to jak wygląda SE i nie wyobrażam sobie innego przodu mojego Gala... oryginalne graty zostawię do sprzedaży, co by nie było powodów do negatywnych opinii na "chcę kupić Galanta"
swinks_UK - 01-02-2011, 23:23
Nie da rady wybrać jednego modelu zdecydowanie.
W moim rzypadku to wybór wersji przedliftowej lub poliftowej.
Z Avance podoba mi się bodykit, choć przedni zderzak niepraktyczny ze względu na intercooler, ale ładniejszy., boczne listwy odrobinę tłuściejsze.
Za to środek - Sport Edition. W Avance tandetny materiał na twardych fotelach, raczej sofa dla ubogich niz fotele kierowcy.
caesic - 01-02-2011, 23:31
To oczywiste, że Avance jest o wiele ładniejszy od SE. Inżynierowie pokusili się o udoskonalenie i tak pięknego auta, poszli jeszcze jeden krok dalej - powstał Avance.
robertdg - 02-02-2011, 11:22
swinks_UK, podzielam Twoje zdanie
BigTomala - 04-02-2011, 22:12
Cytat: | Z Avance podoba mi się bodykit, choć przedni zderzak niepraktyczny ze względu na intercooler, ale ładniejszy., boczne listwy odrobinę tłuściejsze.
Za to środek - Sport Edition. W Avance tandetny materiał na twardych fotelach, raczej sofa dla ubogich niz fotele kierowcy. |
Reasumując... SE z bodykitem Avance`a RULEZ Czyli dwa w jednym
Coming soon
Wiktor - 06-02-2011, 13:20
ja dla mnie avance, tak jak ktoś wcześniej wspomniał wygląda o kilka lat młodziej, dodatkowo w avance o wiele ładniejsze felgi
KamilR10 - 07-03-2011, 20:10
Only Avance Wygląda bardzo drapieżnie, te dokładki są świetne zaprojektowane i co najważniejsze mają konkretną funkcję Fotele może rzeczywiście są bardziej twarde ale za to zapewniają lepsze trzymanie boczne, z resztą jak ktoś wcześniej wspominał, zmienić fotele i wnętrze to żaden problem
misiu-bisi - 02-05-2011, 21:07
se, avance trochę przedobrzony-jak pług śnieźny wygląda z przodu
gołąb - 03-05-2011, 11:43
atsar napisał/a: | Na minus dla mnie w Avance - wykończenie "marmurkiem" | ja mam Avance"a bez "marmurka" i jestem szczęśliwy
Jak dla mnie avance ładniejszy szczególnie bez marmurka...
pompec - 03-05-2011, 12:04
ja (założyciel wątku) zabiorę głos bogatszy o nowe wnioski... tak jak zakładając wątek (nie mając Avance'a) dużo bardziej podobał mi się SE, tak teraz po zakupie wersji Avance, uważam, że na pewno nie jest brzydszy... a może nawet ładniejszy i mówię to obiektywnie, a nie dlatego, że mam Avance'a. Dlatego oddaję głos na Avance'a (choć fizycznie nie mogę). Wcześniej oddałem głos na SE. Moim zdaniem sprawiedliwie.
SPIDER-ek - 03-05-2011, 13:24
Miałem podobny problem z wyborem przed zakupem:) Mając okazję kupić Avance tego nie zrobiłem.
Wszyscy mówili Avance, a mi się podobał SE.
Nie lubię takich udziwnień jak są w Avance, może się starzeje i ten optyczny tuning mi nie pasuje:)
SE środek ma zdecydowanie ładniejszy, marmurek w Avance faktycznie wygląda jak plytki z PRLu.
Ale jak ktoś dobrze to zauważył każdy ma różne gusta i guściki, i dobrze bo gdyby wszystkim się podobała wersja Avance to nikt by nie kupował SE.
Mój głos to SE w 100%
|
|
|