Nasze Miśki - Wymarzony misiek juz pod domem !!! :)
taurus2 - 03-02-2011, 22:28
coolluk, Gratulację z okazji nabytku, oby autko sprawowało sie bezawaryjnie, wszystkiego dobrego. Pozdrawiam
coolluk - 03-02-2011, 22:38
taurus2 napisał/a: | coolluk, Gratulację z okazji nabytku, oby autko sprawowało sie bezawaryjnie, wszystkiego dobrego. Pozdrawiam |
Dziękuję ślicznie bo taka wielka nadzieje bo w aucie jestem zakochany hehe
coolluk - 03-02-2011, 22:50
Arturro-86 dziekuje za wszystkie pomocne rady i zainteresowanie tematem już kliknalem "pomógł" . Nie wiem czy kojarzysz serwis wymianu oleju Bartkowiak w Tychach na Mikołowskiej obok Daty z częściami samochodowymi. Zawsze mieli dobre ceny i jakość usług OK. Tylko zastanawiam się czy oni są w stanie wykonać mi taką płukankę. Autem przejechałem około 350km od miejsca zakupu przed drogą do domu było troche ponad stan (kolor gnojówy ) oczywiście handlarz nie wiedział jaki był poprzednio... Juz na miejscu sprawdziłem jeszcze raz na zimnym silniku i stan sie nie zmienił. Auto nie dymi jechał za mną Teściu i nawet przy gwałtownym przyspieszaniu nie było takiego zjawiska tak wiec myśle że oleju nie pali (niestety taki problem miałem w mojej maździe xedos 6 tam była 2.0 V6 miło wspominam ale taka była wada tego silnika)
coolluk - 03-02-2011, 23:33
A tak całkiem z innej beczki czy nasze V6 są silnikami kolizyjnymi ??
robertdg - 03-02-2011, 23:42
Są kolizyjne
Wcześniej źle przeczytałem, mea culpa
KaWu - 04-02-2011, 15:46
coolluk napisał/a: | A tak całkiem z innej beczki czy nasze V6 są silnikami kolizyjnymi ?? |
Tak-silniki te są kolizyjne.
Arturro-86 - 04-02-2011, 16:19
coolluk napisał/a: | Arturro-86 dziekuje za wszystkie pomocne rady i zainteresowanie tematem już kliknalem "pomógł" . |
Miło mi, że nie jestem jedynym mitsumaniakiem, który ma Galanta w Tychach
coolluk napisał/a: | Nie wiem czy kojarzysz serwis wymianu oleju Bartkowiak w Tychach na Mikołowskiej obok Daty z częściami samochodowymi. Zawsze mieli dobre ceny i jakość usług OK. Tylko zastanawiam się czy oni są w stanie wykonać mi taką płukankę. |
Coś kojarzę, mój ojciec wymieniał tam olej w Suzuki Swifcie, którego mieliśmy bo cena była dość dobra i wymiana w cenie... nie było z tym problemu. Ale to było nowe auto, tam od nowości syntetyk, także płukanki nie robiliśmy. Możesz się go zapytać. Ja osobiście mam trochę niemiłe odczucia z wymian oleju w jakichś warsztatach - robi się to raczej "na szybko", nieraz 'po łebkach' Dlatego ja wolę wymienić sam - mogę sobie auto długp zostawić, żeby cały olej zleciał, a nie jak to bywa u "fachowców" - odkręcą, wyleci oleju przez 5 minut (dalej kapie) i zakręcamy, zalewamy i jazda.
coolluk napisał/a: | Autem przejechałem około 350km od miejsca zakupu przed drogą do domu było troche ponad stan (kolor gnojówy ) oczywiście handlarz nie wiedział jaki był poprzednio... Juz na miejscu sprawdziłem jeszcze raz na zimnym silniku i stan sie nie zmienił. Auto nie dymi jechał za mną Teściu i nawet przy gwałtownym przyspieszaniu nie było takiego zjawiska tak wiec myśle że oleju nie pali (niestety taki problem miałem w mojej maździe xedos 6 tam była 2.0 V6 miło wspominam ale taka była wada tego silnika) |
To raczej dobrze świadczy o silniku. Jak kolor gnojówa, to jednak czym prędzej wymienić A to "troche ponad stan" sprawdzałeś na ciepłym, czy zimnym silniku? Bo jednak jak MAX na bagnecie, to tego się nie powinno przekraczać
Pieraś - 04-02-2011, 17:02
Zapodaj jakie fotki Gala.
coolluk - 04-02-2011, 20:57
Pieraś napisał/a: | Zapodaj jakie fotki Gala. |
Fotki wstawie w weekend
Arturro u Bartkowiaka olej w jakis sposób odmpompowują maja taki sprzecik na kółkach hehe niestety wszystkie sprawy zwiazane z miskiem bede załatwiał dopiero od poniedziałku cały czas brak czasu najlepiej byłoby sie sklonować
Arturro-86 - 05-02-2011, 09:13
coolluk napisał/a: | Pieraś napisał/a: | Zapodaj jakie fotki Gala. |
Fotki wstawie w weekend
Arturro u Bartkowiaka olej w jakis sposób odmpompowują maja taki sprzecik na kółkach hehe |
BARTKOWIAK. SPRZEDAŻ I WYMIANA OLEJU
MIKOŁOWSKA 56
43-100 TYCHY , ŚLĄSKIE
Telefon: 0322274922
GEO: 50.135194, 18.979501 - zadzwoń, zapytaj się jak sprawa u nich z płukanką wygląda (czy Ci zrobią). Zapytaj się jeszcze jakie oleje mają w ofercie. Z własnego doświadczenia wiem, że chyba najlepsze ceny są na allegro... no chyba, że masz jakieś zniżki w sklepach na mieście
Co do "odsysania" - nie jestem pewny, czy tym sposobem również cały olej zostanie usunięty z silnika... jednak pozostałości po płukance lepiej żeby spłynęły najdokładniej jak to możliwe
coolluk napisał/a: | niestety wszystkie sprawy zwiazane z miskiem bede załatwiał dopiero od poniedziałku cały czas brak czasu najlepiej byłoby sie sklonować |
Skąd ja to znam...
coolluk - 06-02-2011, 17:45
Arturro a ile wchodzi tego oleju do miska 2,5 ?? wczoraj popatrzyłem na ceny w sklepach w Tychach i lipa pełny syntetyk to kosmiczna cena zostaje allegro nawet zniżka w intercarsie nie pomoże.
Poniżej obiecane fotki mojego miśka :
Jak bedzie ładniejszy dodam wiecej
Pozdrawiam
Arturro-86 - 06-02-2011, 20:45
coolluk napisał/a: | Arturro a ile wchodzi tego oleju do miska 2,5 ?? wczoraj popatrzyłem na ceny w sklepach w Tychach i lipa pełny syntetyk to kosmiczna cena zostaje allegro nawet zniżka w intercarsie nie pomoże.
Poniżej obiecane fotki mojego miśka :
Foto1
Foto2
Foto3
Foto4
Jak bedzie ładniejszy dodam wiecej
Pozdrawiam |
Eee no chłopie Jak go kupiłeś rzeczywiście za taką cenę to powiem, że na zdjęciach wygląda całkiem całkiem Oby mechanicznie też był niczego sobie
Co do oleju
http://www.valvoline.pl/s..._valvoline.html
Możesz sobie sprawdzić, ja to zrobiłem za Ciebie:
Silnik 6A13
: Pojemność układu smarowania 4,3 litrów
: Pojemność filtra 0,3 litrów
Most pędny, automatyczny F4A-42, Invecs II 4A/T 4/1
: Pojemność układu smarowania 7,8 litrów
coolluk - 06-02-2011, 21:19
Arturro bardzo fajna stronka z tymi olejami
Co do mojego miska to na fotkach wyglada lepiej niz w rzeczywistosci do pomalowania jest
tyl zderzak
tyl klapa kawalek do zacieniowania
prawy blotnik
zderzak przod sa rysy
prawe nadkole tyl wychodzi rdza
drzwi prawe tyl przejechane gwozdziem
ale choc z malymi przejsciami jest moj ja go postaram sie dopiescic do miska dostalem jeszcze komplet zimowek dunlop tak na 2 sezony
dzisiaj rano jak odpalilem to bylo slychac popychacze ale troszke sie zagrzal i bylo OK
musze wymienic ten olej bo jest tragiczny. Mam nadzieje ze pomoze a jesli nie to mozna z tym zyc ?? ewentualnie czym to grozi ? jaki koszt wymiany ?
Hugo - 06-02-2011, 21:44
coolluk napisał/a: | mozna z tym zyc ?? | Można. coolluk napisał/a: | ewentualnie czym to grozi ? | Chorobą psychiczną jeśli jesteś wrażliwy na dziwne dźwięki spod maski. coolluk napisał/a: | jaki koszt wymiany ? | Ok. 20 zł/popychacz x 24 szt. = 480 zł + ewentualna robocizna ze 100 zł.
coolluk - 06-02-2011, 21:55
Hugo napisał/a: | Chorobą psychiczną jeśli jesteś wrażliwy na dziwne dźwięki spod maski. |
hehe no az tak wrazliwy to ja nie jestem dzieki HUGO punkt dla Ciebie
|
|
|